Reklama

Reklama

Čiernočierna tma

  • Česko Černočerná tma (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kozmická loď, prevážajúca štyridsať pasažierov v stave hibernácie, sa neďaleko neznámej planéty dostane do vážnych problémov. Aby zabránila najhoršiemu, musí pilotka Carolyn Fryová (Radha Mitchell) obetovať celý náklad. Dokonca uvažuje i o tom, že odpojí modul s hibernátormi - nakoniec to však nespraví a núdzovo pristane na povrchu vyprahnutej planéty... Pristátie, ktoré je skôr riadenou haváriou, prežije okrem Carolyn iba niekoľko cestujúcich - Arabs Abu Imam al-Walid (Keith David) s troma synmi, mladík Jack (Rhiana Griffith), geológovia Sharon Shazza Montgomeryová (Claudia Black) a John Zeke Ezekiel (John Moore), starožitník Paris P. Ogilvie (Lewis Fitz-Gerald) a zatknutý nebezpečný zločinec Richard B. Riddick (Vin Diesel) so svojím strážcom Williamom J. Johnsom (Cole Hauser). Keď sa Riddickovi podarí ujsť do púšte, ostatní sa ho vydajú hľadať a súčasne sa snažia nájsť vodu. Cestou objavia kostry obrovských zvierat a starú opustenú stanicu s takmer nepoškodeným záchranným modulom. Medzitým Zeke, strážiaci pri troskách kozmickej lode, omylom zastrelí jedného z pasažierov v domnienke, že je to utekajúci väzeň. Keď ho chce pochovať, narazí na hlbokú dieru, do ktorej ho vtiahnu podivné tvory... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (735)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Skvelé nápady a dobrý dej, ktorý ťaží hororovú atmosféru z neznámej planéty.Skvelo napísaná postava vraha Riddicka, ktorý sa postupne stane vaším obľúbencom a ktorý je skvelým súperom proti nezmámim votrelcom.Celý film je skvelo skombinovaný, atmosféra nechýba, po technickej stránke je to tiež dobre (kamera, osvetlenie), efekty sú miestami slabšie, ale scenár ktorý bol povodne napísaný pre Alien3 je rozhodne fajn. 90% -5* ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

První pořádný Vinův snímek od dob Zachraňte vojína Ryana věrně kopíruje styl Vetřelce (Taky vychází z jednoho ze scénářů této série). Jedná se o klasický Hunting film, dokonce i samotní "dravci" mi náramně připomínali právě vetřelce. Ačkoliv loví pouze v noci, vyskytují se ve filmu i prvky prvního Predátora. Vina Diesela vynesl tento film na vrchol, a i proto se k němu v roce 2013 zřejmě naposled vrátil. Film si od začátku buduje pevnou atmosféru a všechno vrcholí působivým zpracováním finálního útěku ke spáse. Jedinou nevýhodou je příliš malý rozpočet, který se na filmu projevil zejména zpracováním jednotlivých bestií, což mě celkem rušilo, ale někomu to naopak může vyhovovat...80% ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Pitch Black je zasrané béčko a v niektorých fázach sa za to ani nehanbí. Hlavne Vin Diesel pochopil, v čom to vlastne hrá a postavu Riddicka si užíva, ako sa patrí. Hláškuje a je vynikajúci. Ostatní herci zväčša také šťastie s pochopením scenára nemali. A to nehovorím o režisérovi! Ten aj napriek dobrému námetu na lacný, ale kvalitný horor, vsadil na povrchnú akciu a strašne zlé triky. Mohol to byť komorný horor ako Alien, ktorý by ťažil z depresívnej klaustrofobickej atmosféry, ale zbytočná akcia a to, že sme mimozemské šmejdy videli už po pár minútach filmu, mu na kvalite nedodáva. Vin to zachránil. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

"Pitch Black" jsem poprvé sledovala, aniž bych o filmu měla sebemenší informaci. Bylo to velmi příjemné překvapení - kombinace sci-fi, akce a horroru, žádné přemrštěné speciální efekty, jen hutná atmosféra a napětí. K tomu slušný, ikdyž nijak světoborný scénář, obstojné herecké výkony, ne zrovna kladný hlavní hrdina a žádné šetření hrdinů vedlejších. Přes určitý punc béčkovosti patří "Černočerná tma" mezi to nejlepší, co žánr nabízí. 85% ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Tak velký a furt se bojej tmy?" Až se jednou probudím v černočerné tmě na planetě plné hladových potvor, tak si frajersky nasadím černé brýle, provokativně se usměju a ustřelím si palici, abych jim moc nechutnal. Tedy pokud nebudu mít vyleštěné bulvy, srandu ze smrti a hlášku pro každou příležitost jako Riddick. Ten mě moc bavil, ale byl na to sám. Ti ostatní fungovali pouze na principu stále se zmenšující skupiny lidí a mě až tak moc nebaví odhadovat, kterého z nich nechají scénárista s Bohem přežít a kterého sežrat. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (28)

  • Koncept "trojhviezdy" s planétou, kde takmer nikdy nezapadá slnko, je reálny a pomerne presný. 7 júla 2016 bola objavená exoplanéta HD 131399Ab, ktorá sa nachádza v trojhviezdnom systéme, kde by mohol človek sledovať západ len raz za 275 rokov. (DJW)
  • Vin Diesel (Riddick) prezradil, že pri natáčaní musel nosiť špeciálne kontaktné šošovky, ktoré však nikdy predtým neboli skúšané. V púštnom teple sa mu však pripiekli k očiam a museli mu ich vyberať v nemocnici. (Jello Biafra)
  • Podle filmu vznikla i hra „The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay“. (asdfasdf)

Súvisiace novinky

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

08.05.2024

Bezesporu existuje mnoho filmových franšíz, u nichž by si fandové zbožně přáli pokračování. S každou další zvěstí o možném pokračování milované série jejich naděje stoupají, jen aby vysněný film… (viac)

Diesel oznámil čtvrtého Riddicka

Diesel oznámil čtvrtého Riddicka

13.02.2023

Zatímco Vin Diesel mluví o rodině a čelí novému nepříteli v čerstvých ukázkách na desátý díl již mírně utahané série Rychle a zběsile, myslí herec a producent bokem i na svoji druhou významnou… (viac)

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (viac)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (viac)

Reklama

Reklama