Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom mestečku Rockwell Maine si Annie Hughesová robí starosti, ako finančne zabezpečiť seba a svojho deväťročného syna Hogartha. Pracuje v miestnej jedálni a ako slobodná matka má aj plné ruky práce s Hogarthovými fantáziami o mutantných mimozemšťanoch a votrelcoch. Jedného dňa príde miestny rybár do jedálne a jej zákazníkom rozpovie príbeh o obrovskom kovovom mužovi, ktorý spadol do mora. Malého Hogartha zaujme jeho rozprávanie a vydá sa hľadať obrovského robota. To, čo nachádza, je 50 stôp vysoký obor, plný detskej zvedavosti a nenásytného apetítu pochutiť si na kove... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (378)

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Kdyby byl příběh trošičku klikatější (jako třeba v Ratatouille), nic by mi nezabránilo v pětihvězdičkovém ohodnocení. Železný obr představuje Brada Birda už jako zralého tvůrce, který nepodceňuje dětského diváka a má ambice zaujmout i dospělé. S obrem si musí užít spoustu zábavy i ti, kteří jinak dřevní sci-fi nemusí - je to film hravý, vizuálně vytříbený a se smyslem pro humor. Závěr mě dojímal stejně úspěšně jako v případě jisté kuchtící krysy. 90% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Na akom jednoduchom naivnom príbehu sa dá vystavať taký milý, dojemný a usmievavý filmík. Obor si svojim vzhľadom musí získať jednoducho každého a jeho samotného považujem za jednu z najdokonalejších anime postavičiek. Kus železa s perfektným spracovaním pôsobí tak nevinne a zároveň hrozivo. Presne ako sa to do filmu plánovalo. Film založený na priateľstve sa zdá byť ohraný, no neotrepanými myšlienkami bol na zožratie. 85%. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Žádná běžná masová záležitost pro ty, kteří ucvrkávají nad Madagaskarem nebo třeba Mravenční polepšovnou. Původně Simpsonovými vycepovaný Brad Bird (dneska válí s novým Ethanem Huntem) se léta páně 1999 pochlubil slušným animákem, plným nápaditých kousků. Ačkoliv disponuje nepříliš originálním příběhem, může se pyšnit velmi zajímavými jednotlivými scénami, které jsou na „dětský“ film nadmíru inteligentní a vlastně úplně jiné, než na které jsme byli od předešlých kousků třeba od Disneyho zvyklí. ()

Tsunami_X 

všetky recenzie používateľa

Brad Bird stvořil masterpiece, který ocení spíše vyzrálejší publikum. Už díky své podstatě to není běžná masová záležitost, jakou můžeme označit například jeho novější počiny. Ovšem podotýkám, že i ty v sobě mají punc podobný tomuto dílu. Zdařilé krytí do dětského filmu se dá směle srovnat s lehkým podvůdkem na nejmenšího diváka. I ten si ale ve snímku dokáže najít to své a plně se ponořit do fantazijních devadesáti minut. Tam kde neználek vidí patetickou a dojemnou kaši, objevuje milovník kinematografie neskutečné množství odkazů , jenž dokážou zahřát u srdce. Pokud navíc obdivujete jistá kinematografická období a žánry, garantuji vám, že budete přímo hořet. Už dlouho jsem neviděl tak chytrý americký animovaný film z konce dvacátého století. Pozor na rudou hrozbu a mozek z planety Arous, který nechtěl zemřít. Smekám, před Warner Bros, že se odhodlali pustit Železného obra do výroby. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Teraz uz chapem, preco tento animak mnohi uzivatelia v komentaroch porovnavali s E.T. mimozemstanom. Namet je skutocne podobny, su tam vesele, smutne i napinave situacie, ktore k tymto animovanym filmom vzdy patria a preto je tento pribeh opät tak nadherny, ako uz spominany Spielbergov film. Mozno len hudba Michaela Kamena uz nie je tak krasna ako hudba Johna Williamsa v E.T., ale aj Michael Kamen sa snazil a dodal filmu krasny smrnc. Brad Bird ako reziser sice nema bohatu filmografiu, ale vdaka filmom ako RATATOUILLE (2007) alebo UZASNAKOVI (2004) nikdy na jeho meno nezabudnem a preto ma o to viac prekvapuje, ze na rok 2011 ma rezirovat stvrtu cast MISSION: IMPOSSIBLE samozrejme s Tomom Cruisom... 05.07.2010 ________ Eli Marienthal - (Hogarth Hughes) +++ Jennifer Aniston - (Annie Hughes) +++ Vin Diesel - (Železný obor) +++ Christopher McDonald - (Kent Mansley) +++ Harry Connick Jr. - (Dean McCoppin) +++ John Mahoney - (Generál Rogard) +++ M. Emmet Walsh - (Earl Stutz) +++ Hudba: Michael Kamen +++ ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (26)

  • Hogarthova matka jezdí v Chevroletu 3100 Pickup z roku 1950. (D3VIL)
  • Když Hogarth poprvé ukazuje Robotovi komiksy se Supermanem, v pozadí můžeme slyšet úvodní píseň k Supermanovi z roku 1941. (D3VIL)

Súvisiace novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (viac)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (viac)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (viac)

Reklama

Reklama