Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankový lupič Jean Lucas chce po prepustení z väzenia žiť usporiadaným životom. Keď si ide z banky vybrať svoje úspory, stane sa svedkom jej prepadu úplne neschopným amatérom, ktorý si ho vyberie ako svojho rukojemníka. Je jasné, že nikto z polície mu neuverí, že sa stal obeťou neuveriteľnej náhody, musí teda vziať veci do vlastných rúk... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (234)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Richard a Depardieu je výborná dvojka a ja som sa slušne bavil. Nie je to komédia pri ktorej sa budete od smiechu váľať po zemi, ale dokáže navodiť ten pozitívny, príjemný a odľahčený pocit, navyše citlivý a dojemný príbeh s malým dievčaťom dokáže chytiť i za srdce. Chémia medzi hlavnými postavami klape a Richard je tu v svojej typickej roli smoliara, ktorá nikdy nesklame. Tak ako k "Funesovkám" i k tomu neodmysliteľne patrí starý dobrý český dabing. 80%. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Potrhlý Pierre Richard a dobrácký kasovní lupič Gérard Depardieu jsou hlavními protagonisty této bláznivé, ale i dojemné komedie o jednom zpackaném přepadení banky, jedné nemluvící holčicce a přátelství, které se zrodilo z jedné nesourodé dvojice mužů. Richard je potrhlík jak se patří, ale svou postavu dokázal obohatit o uvěřitelný lidský rozměr a Gérard Depardieu je pak k němu důstojným partnerem, který ho vždycky vytáhne z bryndy. Komedie je to zdařilá, ale k absolutnímu vrcholu ji přece jenom něco chybí. 80% ()

Reklama

vander19 

všetky recenzie používateľa

Utečenci sú zrejme najvážnejším filmom z Veberovej tvorby. Majú najhlbšiu myšlienku a činy hlavných protagonistov môžu mať až strašné následky. Ale neprestávajú si zachovávať to klasické veberovské kúzlo humoru, komických situácií a v dobrom slova zmysle-idiotizmu. Zo začiatku mi to až tak humorné neprišlo, Lucas-Depardieu opúšťa loch a chce začať nový život. Ale náhoda z neho spraví rukojemníka Pignonovy. Zbrklému, pomaly premýšlajúcemu, ale dobrosrdečnému chlapíkovy. A práve tu začína dej ako na hojdačka. Pár skvelých pasáži a potom BUM, jedna slabšia. A takto turbulentne to pokračuje asi do 70%. Potom sa ale stalo čosi záhadné, zrazu som si obe postavy strašne oblúbil a začal im v úteku fandiť. Lucas sa zmení od drsňáka k pohoďákovy a takýto charakter mi oveľa viac sedí popri bláznovsti Pignona. Koniec som si už naprosto užíval a vychutnával záverečnú scénu spolu s prekrásnou scenériou. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Docela odlišný film od jiných s Pierrem Richardem. Humor je zde až na druhé koleji a převažuje děj, který sází hlavně na lidskost a lásku (přátelskou, otec/dcera) a tím si mě film naprosto získal. Jasných 5 hvězd, ale co se týče humoru, tak v tomto případě ho příliš neočekávejte. Pro mě nejvtipnější nadále Rána deštníkem. :)) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $9,000,000║ Francis Veber je v takýchto zamotaných príbehoch o zlodejov úplne doma. Dokáže z nich vyťažiť takmer  možné maximum zábavnosti a ešte k tomu okolo toho vystavať príbeh, ktorý strhne a dokonca aj dojme. Tá malá bolo roztomilá. Richard a Depardieu ako utrhnutí z reťaze valili kiksy. /80%/ ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Gérard Depardieu a Pierre Richard si společně pod stejnými filmovými jmény Jean Lucas a Francoa Pignon zahráli také o 3 roky dříve ve filmu Otec & otec (1983). (Skarface)
  • Poslední čas na hodinách v přepadené bance je 9:41 a záhy na policejní stanici, po příjezdu Lucase (Gérard Depardieu) a Pignona (Pierre Richard), čas na hodinách ukazuje 11:04. (Ganglion)
  • Snímka Utečenci bola natáčaná vo francúzskom meste Bordeaux. (dyfur)

Reklama

Reklama