Reklama

Reklama

Kinney (Liam Hemsworth) je nováčikom na Veliteľstve spoločných terminálových útokov vzdušných síl (JTAC), ktorý je na poslednú chvíľu pridelený, aby sprevádzal elitný tím Delta Force pri infiltrácii nepriateľského územia s cieľom zachrániť ukoristené vojenské prostriedky. Keď je tím prepadnutý, ostáva ich jedinou nádejou na záchranu, no Kinney ostáva v situácii osamotený. Jeho jediný stály zdroj pomoci prichádza v podobe kapitána Eddieho „Reapera“ Grimma (Russell Crowe), pilota dronu amerického letectva, ktorý sleduje Kinneyho postup cez kamery svojho dronu a komunikuje s ním zo základne v Las Vegas. Spoločne musia elitný tím previesť brutálnym 48-hodinovým bojom o prežitie. (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (76)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Po pomalejším rozjezdu nabídne Land of Bad ucházející akčňák na jedno podívaní ve kterém jeden z Hemsworthů běží džunglí a gladiátor v důchodu mu radí po telefonu. Když dojde na akci tak je ok a Crowe stále má slušnou dávku charismatu. Žádná revoluce se sice nekoná, ale v rámci žánru jde o lehčí nadprůměr…60% ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Podle hodnocení se to nezdá ale “Zlounov” není vůbec špatná podívaná. Většina děje se odehrává v oblasti Suluského moře a jde prakticky o exhibici “modern warfare”. Bez sady náhradních baterek a dronu nad hlavou to už dnes nejde. Každopádně. Ústřední postava aka “Lupínek” (ano, má stejnou přezdívku jako Howard v Teorii velkého třesku) je ukázkový zelenáč co podělá na co sáhne. Jestli je i příčinou toho, že se vše “tak nějak sere” on nebo (řekněme) neortodoxní operátor dronu nechám na zvážení. Co je ale neoddiskutovatelné je skvěle natočená akce. Za mě příjemná podívaná. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Akční film, tak jak by měl být. Letecký operátor vypadá trochu jako trouba, což je záměr, zato zbytek týmu jsou typičtí vojáci. A ušetřena není ani kritika armády, páč vypatlaných gum, hlavně nahoře, bývá vždy dost. A je úplně jedno, o jakou armádu jde. Každopádně tu nejde o žádné šíření americké demokracie a jejích ideálů, jak si možná někdo špatně vyložil, ale jen o záchranu jednoho agenta, co se zvrtne na záchranu zbytku týmu. Nic víc a ani úvodní titulky na tom nic nemění. Já se jen divím, proč se na to dívá někdo, kdo musí vědět, o co jde, a pak tu v komentech zbytečně fňuká. A hledat logiku v tomhle žánru je také zbytečné, páč to by byla buď nuda, nebo by všichni zařvali hned na začátku. Tudíž hodně fantazie a několik důležitých náhod. Nebo snad měl hlavní hrdina v půlce filmu zkapat? K tomu jsou válečná dramata... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vojenská akcia, na ktorú je kapacitu ako Russell Crowe škoda, ale aspoň dokázal, že kapitánom amerického letectva môže byť aj vášnivý chipsožrút s nadváhou 50 kilo, lebo veď aj tak dnes sa už o všetko stará technika. Nič nového sme sa ale v tomto v Austrálii natáčanom a niektorými Austrálčanmi stvárnenom filme o Američanoch nedozvedeli, len to, že stále bojujú za ušľachtilé ideály a oponenti sú stále len nejakí teroristi, únoscovia, násilníci či inak zlí chlapi, ktorí nerozumejú benefitom amerického vojenského dobra. Ako to býva, stále šírenom ďaleko od domácich hraníc. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. „Čauko Russell, tu Chris Hemsworth, hrali sme spolu v Thorovi 4, určite si na moje svaly nezabudol.“ – „Jasné, že nie. Tiež som bol kedysi namakaný, ale... no nič, škoda reči, čas späť nevrátiš.“ – „Prosím ťa, je tu jedna taká vec. Mojich bráchov Liama a Lukea oslovil jeden Čech.“ – „Wow, Čech. To je niečo. Vraj majú kvalitné pivo.“ – „Zohnal pár miliónov a chce natočiť akčný film o vojenskej jednotke v džungli. Niečo ako Za nepriateľskou líniou alebo ten film s Benom Affleckom... ako sa doprdelky volal?“ – „Viem, čo myslíš. Tiež si nespomeniem na názov, ale bolo to dobré.“ – „Nemal by si záujem?“ – „Hahahahaha. Obávam sa, že tieto časy mám už za sebou.“ – „Nepochopili sme sa. Hlavného hrdinu by hral brácho. Jeho nahrávača iný brácho. Ty by si bol pilot namakaného bojového dronu, ktorý všade strieľa rakety a všetko vidí. Teda, vidí to len ak to vyhovuje scenáru. Čiže raz áno, inokedy nie. A sem-tam mu dôjdu rakety, takže je prd platný. Ale bol by si taký týpek, diváci by si ťa hneď obľúbili a na konci by si golfovou palicou rozbil televízor.“ – „To znie cool. Ale... ja neviem. V džungli?“ – „Počujem v tvojom hlase obavy, Russell. Len sa ty nič neboj. V džungli by behali len bráškovia. Ty by si sedel v miestnosti, hľadel na monitor, pil energeťák z plechovky a sem-tam by si šťavnato zanadával, aby bola sranda. Raz za čas by si povedal niečo múdre, mentorské, aby si nestratil rešpekt.“ – „To sa mi páči. To sa teoreticky dá natočiť za dva dni.“- „To si píš.“ – „Ale na konci by som musel letieť do tej zasratej džungle, nie?“ – „Hej. Mala by tam byť dojemná spoločná scéna s hrdinom, ktorému si dve hodiny kryl chrbát. Diváci si poplačú, vy si vymeníte dva-tri drsné vtipy, ale natočí sa to tak, aby bolo jasné, že sa navzájom kruto uznávate a budete sa do smrti stretávať.“ – „Logiku to dáva. Ale ja by som to najradšej natočil bez tej spoločnej scény. Chápeš, už nie som najmladší, nechce sa mi letieť kvôli trom filmovým minútam cez polovicu sveta.“ – „No dobre, a ak žiadna spoločná scéna nebude a natočíš to celé v interiéri?“ – Chvíľa napínavého ticha. „To by šlo.“ – „Super, tak sme dohodnutí? Rozpočet je taký všelijaký, malo by to byť na spôsob Michaela Baya, plno explózií, spomalených záberov atď.“ – „Rozumiem. A ty v tom teda hrať nebudeš?“ – „Nie, nebuď smiešny, na mňa nemajú prachy. Dokonca ich majú tak málo, že sa prvú polhodinu nič akčné neudeje a finále by dokonca malo byť také subtílne, že v ňom nepôjde o akciu, ale o to, kto kedy kam zavolá a kto kedy a prečo dvihne alebo skôr nedvihne telefón.“ – „No nekecaj, to znie ako prča. Ale chcel by som tam nosiť nejakú parádnu košeľu. A na konci by som si rád zatancoval. Už pekelne dávno som si v nejakom filme nezatancoval.“ – „Dobre, máš to mať, vybavím ti to.“ ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (4)

  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené