Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Slovensko Asterix a Obelix kontra Cézar (viac)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1999, 109 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 50 pre Kristom. Rímski kolonizátori ovládli Gáliu – okrem jednej dedinky, kde sa päťdesiat obyvateľov dokáže brániť mnohonásobnej presile vďaka zázračnému posilňujúcemu nápoju. Ten vyrába miestny druid Panoramix (Claude Piéplu). Rímsky guvernér Detritus sa chce nápoja zmocniť, aby mohol zvrhnúť svojho vládcu Caesara.  Nepočíta však s tým,  že prešibaný Astérix (Christian Clavier)  a jeho dobrácky priateľ Obélix (Gérard Depardieu), ktorý spadol do zázračného nápoja ako dieťa a má silu i bez nápoja, mu s pomocou Obelixovho psíka Idefixa a  mága Panoramixa, jeho plány značne skomplikujú – a ešte sa pri tom i skvele pobavia.  Baviť sa budú aj diváci, ktorí si pozrú túto výpravnú adaptáciu jedného z najpopulárnejších európskych komiksov. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (450)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Jako malý jsem pořád dokola koukal jak na animovanýho Asterixe a Obelixe, tak na tento skvělý film. Výborné vtipy, zajímavé boje, vtipné trikové záběry a neodmyslitelné dialogy daly vzniknout kultu, který se mi líbí doteď a nevadí mi se na to kouknout kdykoli to jde v tv. Gérard Depardieu je super Obelix a Clavier zase nejlepší Asterix ze všech (a že jich bylo)...90% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Európsky, koprodukčný kinofilm v ktorom ožívajú slávne, komixové postavičky "Asterix a Obelix". Spoločne so svojimi priateľmi žijú v malej, opevnenej osade akých sú po celej Gálii stovky. Lenže vďaka zázračnému nápoju, druida Panoramixa, sú neporaziteľní. Magický lektvar, čo im varí, im dodáva nadľudskú silu a výbušnú energiu. Ani celá légia Rimanov, na čele so samotným Júliusom Cézarom, nemá šancu ich poraziť. Prevedenie kultovej, animovanej predlohy do podoby hraného filmu sa v tomto prípade celkom podarilo. Christian Clavier a Gérard Depardieu sú v titulných úlohách skvelí. *** ()

Reklama

danco123 

všetky recenzie používateľa

Táto jednotka ma zaujala hlavne svojím dejom, humor bol už slabšou stránkou tohto filmu. Ako som už spomínal pri dvojke, tá obsahovala viac vtipnejších scén, ale na dej bola slabšia. Tu je to opačne. Dej je dobrý a humor absolútne žiadny. Myslím že tvorcovia filmu mali nechať Asterixa a Obelixa radšej v tej animovanej forme. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

I když jsem k tomu zpočátku přistupoval s nedůvěrou, docela se mi to líbilo. Claude Zidi už má sicé svá nejlepší tvůrčí léta za sebou (no, ještě jsem neviděl "Superprohnilí"), ale i tak si dokáže udržet nějakou tu dobrou úroveň. Christian Clavier je skvělý a zvláště Gérard Depardieu byl ve svém převleku směšný. Ale celkově se tvůrců moc nepodařilo převést ducha animovaných Asterixů do hraného filmu. Ale i tak si myslím, že se jim tento film docela povedl. ()

Rosomak 

všetky recenzie používateľa

Velmi špatná adaptace skvělého comicsu. Schází vtip i atmosféra papírové předlohy. Velmi špatné herecké výkony a stupidní režie. Nevím jaký byl rozpočet, ale kulisovitost z filmu přímo čiší a možná i díky osvětlení, které je udělané ala argentinské telenovely, se budete za režiséra cítit trapně, že něco takového spatřil světlo světa. Namísto toho bych chtěl vyzdvihnout Misi Kleopatra, která narozdíl od tohoto dokázala alespoň svérázně pojmout asterixovský humor a přidat do něj narážky na mnoho moderních filmů. ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (21)

  • Gérard Depardieu musel kvôli postave Obelixa pribrať 20 kíl. Ako sám priznal, nebol to pre neho veľký problém. (tommy187)
  • Ve scéně, kdy Idefix přiběhne z posvátného lesa druidů, Asterix (Christian Clavier) odhodí kýtu masa na umělý kámen, který se pohne. (LaserJet)
  • Kouzelný nápoj Galů je vždy oranžový. Ale v závěru filmu, kdy je galská vesnice obléhána Římany a nápoj se vylévá z hrnce, má čirou barvu. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama