Reklama

Reklama

Foter je lotor

  • Slovensko Protivný svokor (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Gaylord „Greg“ Focker (Ben Stiller) je až po uši zamilovaný do pôvabnej Pamely „Pam“ Byrnesovej (Teri Polo) - a tak nečudo, že keď príde svadobné oznámenie od jej mladšej sestry, je pripravený spoznať celú rodinu svojej vyvolenej a požiadať rodičov o jej ruku! Zdanlivo možno ide o banálnu situáciu, keď sa obe strany snažia za každú cenu vytvoriť o sebe ten najlepší dojem. Pamin otec Jack (Robert De Niro), niekdajší agent CIA, ktorý je od prírody nedôverčivý a podozrievavý, má však omnoho výhodnejšiu východiskovú pozíciu. Je na domácej pôde a pre jeho dieťa nie je nikto dosť dobrý! A už vôbec nie Greg, ktorý nemá kladný vzťah k mačkám - stratil mu štvornohého miláčika a chcel ho trápne nahradiť iným z útulku -, je zamestnaný v nemocnici ako zdravotný „brat“, detektor lži naňho prezradil, že veľmi dobre vie, čo sú to pornofilmy a okrem toho má nemožné priezvisko! Gregovi sa navyše darí skutočne majstrovsky „šliapať v porceláne“ a nechávať za sebou spúšť. Oživenie do súboja dvoch hlavných „kohútov na smetisku“ však vnesú aj matka nevesty Dina (Blythe Danner) a sok v láske - bohatý krásavec a „vhodný ženích“ Kevin Rawley (Owen Wilson). Všetko nasvedčuje tomu, že Pam si s Gregom vytúžené „Áno“ nikdy nepovie... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (499)

Oskar 

všetky recenzie používateľa

"Vy máte takové zvláštní příjmení. Jak se vlastně čte?"... Víte, co si myslím? Ben Stiller vrací do oběhu principy staré dobré grotesky. Jednu renesanci už zažily - v éře Louise de Funés a Petera Sellerse - a vypadá to, že už jsou tu zas. A ve filmu Fotr je lotr důsledněji než třeba v Něco na té Mary je. Nejde o crazy plnou rafinovaně konstruovaných záměn osob atd., základ je realistický a pak už stačí jen když zlomyslný scénárista cvrnkne do jednoho dílku a celé domino se ladně kácí. Všechny trapasy a prekérní situace, ve kterých se Greg ocitá, se na sebe nabalují jako další a další vrstvy na valící se sněhovou kouli a lavinu už nikdo nedokáže zastavit. Ano, gradace. To je oč tu běží. Jak říkám, určitě si vzpomenete na komedie typu Večírek nebo Tonoucí se stébla chytá. A to je můj šálek kávy. ..."Tak, jak se to píše: Y-E-B-A-L. Yebal." 90 % ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Počin, který překlopil De Nira do zlověstných vod komedálních rolí. Někdy se zadařilo lépe, někdy hůře, ale až na pár výjimek se z nich už nikdy nedostal. Už jen za to nelze mít ten film příliš v oblibě, ale druhá věc je neménně očividná. Robertova postava tady má obrovský potenciál a možnosti, které jsou naprosto trestuhodně nevyužity. A Sám Stiller na super zábavu nestačí. Má to jakž takž solidní filmařskou úroveň a několik humorných scén, které jsou dotaženy do totálního absurdna. Ty drobné detaily jsou ale spíše trapné, nikoliv vtipné. Díváš se na to a občas je ti stydno snad ještě více, než filmovým hrdinům. Rutinnérství na sobotní odpoledne, nikoliv prime time. ()

Reklama

Tyler 

všetky recenzie používateľa

Až nečekaně dobrá zábava - a nutno přiznat, že její úroveň se neodvíjí jen z velmi slušně napsaného scénáře, který dává (zcela samozřejmě a díkybohu) největší prostor ústřední dvojici možný tchán a zeť, ale také z další věci. A tou je váš vztah k instituci zvané manželství - pokud se při pomyšlení na vlastní svatbu osypete nebo vám alespoň projede mráz po zádech , "Fotr je lotr" je filmem, který si skutečně užijete. Tak jako já... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Skvelý námet, ale nie až tak moc. Skvelé obsadenie, ale nie až tak moc. Skvelé fóry, ale nie vždy dotiahnuté do očakávanej pointy. Ak tvorcov už nič nenapadá, tak si niekto vďaka Fockerovi ublíži, nevynímajúc zvieratá. Mierne nadpriemerná, nie až tak klasická hollywoodska komédia (De Niro v bláznivej komédii) , ktorá málokoho sklame, ale aj málokoho nadchne. Za pozretie určite stojí. Francúzski a naši tvorcovia boli na tento žáner väčší machri. ()

mahler 

všetky recenzie používateľa

Kdyby Greg Yebal (jehož jméno se vyslovuje jak se píše) nebafal kouzelnýho dráčka, nedojil kočky které coby záchod použijí urnu s popelem matky jeho budoucího tchána a nezahrál si vodní pólo (,,Jo křídla, ty feťáku.") měl by film o dvě hvězdy méně. Škoda že De Nirova minulost coby agenta CIA je zmíněna, ale naprosto nevyužitá. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (32)

  • Severoamerické tržby dosáhly 166,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 330,4 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Bryana Cranstona pronásleduje „americký režim“

Bryana Cranstona pronásleduje „americký režim“

20.09.2013

Právě v těchto dnech zažívá vrchol slávy jako Walter „Heisenberg" White v seriálu stanice AMC Breaking Bad. V neděli odvysílaná epizoda „Ozymandias" strhala rekordy v sledovanosti a kritici i diváci… (viac)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (viac)

Reklama

Reklama