Reklama

Reklama

Foter je lotor

  • Slovensko Protivný svokor (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Gaylord „Greg“ Focker (Ben Stiller) je až po uši zamilovaný do pôvabnej Pamely „Pam“ Byrnesovej (Teri Polo) - a tak nečudo, že keď príde svadobné oznámenie od jej mladšej sestry, je pripravený spoznať celú rodinu svojej vyvolenej a požiadať rodičov o jej ruku! Zdanlivo možno ide o banálnu situáciu, keď sa obe strany snažia za každú cenu vytvoriť o sebe ten najlepší dojem. Pamin otec Jack (Robert De Niro), niekdajší agent CIA, ktorý je od prírody nedôverčivý a podozrievavý, má však omnoho výhodnejšiu východiskovú pozíciu. Je na domácej pôde a pre jeho dieťa nie je nikto dosť dobrý! A už vôbec nie Greg, ktorý nemá kladný vzťah k mačkám - stratil mu štvornohého miláčika a chcel ho trápne nahradiť iným z útulku -, je zamestnaný v nemocnici ako zdravotný „brat“, detektor lži naňho prezradil, že veľmi dobre vie, čo sú to pornofilmy a okrem toho má nemožné priezvisko! Gregovi sa navyše darí skutočne majstrovsky „šliapať v porceláne“ a nechávať za sebou spúšť. Oživenie do súboja dvoch hlavných „kohútov na smetisku“ však vnesú aj matka nevesty Dina (Blythe Danner) a sok v láske - bohatý krásavec a „vhodný ženích“ Kevin Rawley (Owen Wilson). Všetko nasvedčuje tomu, že Pam si s Gregom vytúžené „Áno“ nikdy nepovie... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (499)

freddy 

všetky recenzie používateľa

Originální, vtipné, nápadité filmové dílo, kterému dominují herecké výkony Bena Stillera a Roberta De Nira... Co víc dodat? Je to prostě v mých očích už klasika, která mne dokáže spolehlivě rozesmát a na kterou se rád kdykoliv podívám znovu a nikdy nebudu zklamán. Řada humorných situací, řada vtipných scén, to je to, co tento film dělá filmem, a proto dávám čtyři hvězdičky... Přece jen na některé pětihvězdičkové snímky tenhle film z mého pohledu nemá, ale je natolik kvalitní, že mu ubírám pouze jednu hvězdičku... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pecková oddychovka s gagystrieľajúcim, nabúchaným scenárom a s dokonalým De Nirom. Jedna z tých, pri ktorej viete, že je to síce úplná hovadinka, no napriek tomu sa nad to musím povzniesť a brať to tak ako to je. Nekopíruje ostatné filmy, aj keď z podobného nápadu by sa dalo vyžmýkať ešte o čosi viac. Rozjazd bol síce trošku pomalší, no ako náhle Jebal vstúpil do domu svojho údajného budúceho spy-svokra, začínajú sa diať riadne veci. 80%. ()

Reklama

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Tahle komedie se mi líbila. Byly v ní vtipné hlášky i situace. Pravda, některé scény byly dost nepravděpodobné a až moc odlišné od normálního života, ale jinak dobré. Někdy jsem Grega litovala, jaký to byl smolař... Na konci mi už rodina Pamely nebyla sympatická a nedoufala jsem, že se ještě dají dohromady... ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Přijde mi, že čím je ten film starší, tím je méně zábavný. Poprvé mě docela bavil, teď mi tam docela chyběl humor. Těch pár vtípků nepostačilo. Z celé trilogie jasně nejslabší. Stiller je jako leklá ryba, De Niro mě v komediální linii baví více, než v jakékoliv jiné, ale i jeho postava je slabší (možná proto, že dost nesympatická). Ženské postavy zbytečně nevýrazné, což je třeba u sympatické Teri Polo velká škoda.. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bol som z neho vydesený už keď bol záhradník.“ Až ma prekvapilo, ako ma to nebavilo (v Amerike šlo o obrovský hit a rýchlo vznikli dva sequely). Priemerný sitkom s veľmi nesympatickými hereckými výkonmi (pozor, nie hercami). Jej komerčný úspech je pre mňa (takmer) záhadou. Stiller tieto dobrosrdečné popletené typy vždy zvládal na jednotku (až divák ľahko zabudol, že zvláda i náročnejšie veci) a ako zdravotná sestra Greg Yebal (v slovenskom preklade, držte sa, Greg NADRŽANÝ!!) je taký dôveryhodný, až ma jeho „vtipné okamihy“ vôbec nebavili, ale vstávali mi z nich vlasy dupkom a cítil som sa trápne akoby som bol na jeho mieste. Jeho kombinácia s vážnym De Nirom príliš nefunguje, ale v roku 2000 bol De Niro ešte klasik a nie herec, ktorý na staré kolená neuvážene skáče do najbližšej blbosti, čiže vtedy bolo veľmi zvláštne vidieť držiteľa dvoch Oscarov a experta na mafiánske roly v čisto komediálnej úlohe (aj keď tou skutočne prvou lastovičkou však bolo Ramisovo – podstatne lepšie – o rok staršie Analyzuj. Foter je lotor pripomína polotovar, ktorý nie je hodný toľkých zvučných mien (minimálne režisér Roach bol podstatne lepší v Austinoch Powersoch). Našťastie, hŕstka vydarených scén zaháňa nudu aspoň symbolicky, keď už inak nie (splašky v záhrade, WC kocúr, plavky, za Ježiša Krista sa pasujúci Stillerov osobný kamarát Owen Wilson). "Netušila som, že sa dá mačka dojiť." - "Všetko, čo má bradavky sa dá dojiť." - "Ja mám bradavky a nedám sa." ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (32)

  • Organizace MPAA, udělující v USA ratingy přístupnosti, hrozila, že bude film mládeži nepřístupný (R), pokud se nepodaří najít alespoň jednu skutečnou osobu s dvojsmyslným příjmením "Focker". (V české verzi "Jebal".) Ve skutečnosti jde o poměrně běžné holandské příjmení. (don corleone)
  • Kevinův (Owen Wilson) bazén má odrazové prkno. Když však hrají vodní pólo, mají vodu do pasu. Nikdo by se do takto mělkého bazénu zajisté neodvážil skočit. (dydy79)

Súvisiace novinky

Bryana Cranstona pronásleduje „americký režim“

Bryana Cranstona pronásleduje „americký režim“

20.09.2013

Právě v těchto dnech zažívá vrchol slávy jako Walter „Heisenberg" White v seriálu stanice AMC Breaking Bad. V neděli odvysílaná epizoda „Ozymandias" strhala rekordy v sledovanosti a kritici i diváci… (viac)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (viac)

Reklama

Reklama