Reklama

Reklama

Zlaté dieťa

  • Česko Zlaté dítě (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Z tibetského kláštora počas posvätného obradu unesú Zlaté dieťa  – malého chlapca s nadprirodzenými schopnosťami, ktorého smrť by znamenala tri tisíc rokov pekla na Zemi. Preto treba nájsť vyvoleného, aby dieťa zachránil a spasil svet. Stane sa ním Afroameričan Chandler Jarrell, ktorý sa v Los Angeles živí ako sociálny pracovník pátraním po nezvestných deťoch. Hoci tomu spočiatku nechce veriť, napokon sa rozhodne pomôcť – aj keď len preto, že sa mu veľmi páči krásna služobníčka dobra Kee Nang. Najprv však musia nájsť posvätnú dýku Adžanti, pretože to je jediná zbraň, ktorou sa dá Zlaté dieťa zabiť. Cesta je plná nástrah a získať dýku z tibetského kláštora nie je jednoduché. To však je v podstate len začiatok záchrany zázračného chlapca... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (102)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Motajú sa tu jaky a je mi zima. Nebaví ma to tu.“ Eddie Murphy bol v 80. rokoch TOTÁLNA HVIEZDA. Svet mu ležal pri nohách. Mohol VŠETKO. Obyčajný chalan z robotníckej, ošarpanej štvrte po rokoch, bezradne strávených v Saturday Night Live, debutoval buddy movie 48 HODÍN. Z nich sa, napriek nulovým očakávaniam (aj samotného štúdia!) stal vianočný trhák a z Murphyho DOSLOVA cez noc hviezda (DRUHÝ deň ráno po slávnostnej premiére poslal dočerta komplet vedenie SNL a začal sa naplno venovať svojej filmovej kariére). V publikácii Filmy 80. rokov to autor označil dokonca za „jednu z najrýchlejších premien vo filmovej histórii“. A naozaj - v čom Eddie hral, to zarobilo gigantické peniaze. Už kvôli nákazlivému smiechu, improvizácii, pohotovým reakciám a podrezanému jazyku. Od VÝMENY cez POLICAJTA V BEVERLY HILLS 1 - 2 po CESTU DO AMERIKY. Vrátane ZLATÉHO DIEŤAŤA. A aké vlastne je? Vymyká sa nielen charakteristike „Eddieho film“ (obsahuje síce jeho „typické“ scény - viď. pašovanie obradnej dýky cez tibetské letisko -, ale málo), no i žánru fantasy. Na rozprávku film obsahuje priveľa násilia, každú chvíľu niekto niekomu zlomí väzy a prvých zopár desiatok minút strávime v nečakane dospelom a vážnom svete, v ktorom hrdina pátra po unesených deťoch, ktoré nie vždy končia dobre. Následne príde zápletka s uneseným zázračným chlapcom, triky, akcia (baba v bielych gaťkách uprostred noci vykope piatich po zuby ozbrojených hajzlov) a zábavné dialógy („Jej príbuznú znásilnil drak.“ – „To sa u vás stáva často?“). Ale tiež blbý scenár (kúzelný chlapec vie oživovať mŕtvych, ale robí mu problém dostať sa zo železnej klietky). Príliš ma to nebavilo a Charles Dance bol čudný zlosyn. ()

pjotr76 

všetky recenzie používateľa

Na ten film nezapomenu, sice vůbec nevím o co šlo, ale šlo to tady v kinech někdy na konci osmdesátých let, možná na počátku devadesátých, matka dostala lístky od podniku a do kina vyrazila celá naše rodina - pěkně společenská akce, mám ten dojem, že jsem si tam prvně testoval oblek do tanečních. Kino bylo přecpaný "poukázkářema v rodinném balení", Murphy spustil ten svůj koncert a v úplně ztichlém kině se smál hodně od podlahy jenom on, pak se někdo nesměle zasmál a už řvali smíchy všichni jenom mi to nějak nesedělo s pořadím jednotlivých skečů...no nic, možná jsem tenkrát něco přehlédl. Po odchodu z kina jsme to svorně ohodnotili větou - takovou blbost jsem fakt nečekal. ()

Reklama

Han22 

všetky recenzie používateľa

Si pamatuju, jak sem se na to kdysi těšil - fantasy akční komedie s Murphy z 80. let, kdy na to šáhl bylo skvělé nemohla přece dopadnout špatně. Jenže bohužel dopadla, děj je naprosto pitomý, nemá absolutně spád, akční scény nepřehledné, triky zoufalé (a to mám 80. triky fakt rád) a Murphy ani není příliš vtipný. Na tenhle film zapomeňte, pokud jste ho ještě neviděli, oni na Nově vědí, proč ho neomílají po sté na rozdíl od jiných věcí z 80. let. ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Ve své době úžasný snímek, který už bohužel ohlodal zub času. Triky viditelně nedokonalé a kulisy svojí umělostí doslova září. Z nostalgického pohledu však stále ještě určité kouzlo má. 80. léta jak vyšitá a Eddie Murphy v celé své kráse. Nový dabing však zazdil veškerý um a humor, jaký si pamatuji z kina, což je ohromná škoda. Přesto se rád k tomuto dílu vracím. Je to taková dobrodružná pohádka pro dospělé. ()

Baroque 

všetky recenzie používateľa

môj obľúbený film z detstva. typický eddie murphy, ktorý často hrá policajta, pričom jeho spôsoby sú všakovaké, len nie prozákonné, geniálny charles dance (ako vždy), pôvabná charlotte lewis (waw!!!), sympatický victor wong, dobrý príbeh, slabé efekty, skrátka osemdesiate roky ako vyšité. to boli filmy ešte o niečom. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (6)

  • Hoci je Zlaté dieťa chlapec, hrá ho dievča Jasmine Reate. (Raccoon.city)
  • Před bitkou v motorkářském doupěti, i během ní, sledují motorkáři v televizi hudební klip americké glam metalové kapely RATT, konkrétně klip k písni „Body Talk“. (Frank.Magnus)

Reklama

Reklama