Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (viac)
Trailer
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Tvorcovia:

Guillermo del Toro

Predloha:

H.P. Lovecraft (poviedka), Michael Shea (poviedka) (viac)

Hrajú:

Guillermo del Toro (sprievodca), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Recenzie používateľa Avathar k tomuto seriálu (6)

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora (2022) 

Napokon vlastne dosť priemerné. Najviac ma oslovili poviedky Graveyard Rats, Pickman's Model, The Viewing a The Murmuring. Zvyšok skôr nudil, prípadne vyslovene otravoval (The Outside). Del Torovo úvodné slovo sa mi páčilo (rovnako ako jeho štýlový Kabinet), ale mohlo byť pokojne dlhšie. Suma sumárum: Dalo sa to, ale čakal som predsa len trochu viac (prípadnej druhej sérii ale asi šancu dám). ()

Mimo (2022) (E04) 

Nulové napätie či znepokojenie, priehľadná a neobjavná pointa. Bez atmosféry. Taká trochu áčkovejšia epizóda Verte neverte. Akurát viac nudná. ()

Pickmanův model (2022) (E05) 

Spokojnosť. Pôvodná poviedka je postavená na jednoduchom nápade a údernej pointe, a je jasné, že na hodinu bolo materiálu predsa len trochu málo. Tvorcom sa ju ale podarilo celkom pekne a funkčne rozvinúť o ďalšie motívy. Obrazy super (nebola na jednom dokonca Shub-Niggurath?), Crispin Glover parádny a ani ostatní herci nezaostávajú. Atmosféra tiež fajn. Dobrá práca. ()

Snění v domě čarodějnic (2022) (E06) 

No, s Lovecraftom to veľa spoločného nemá a celkovo ide o taký dosť preplácaný maglajz s otravne vyjukaným Grintom. Ale v zásade mi tá hodinka ubehla celkom rýchlo a nejaká atmosféra tam bola, takže zaokrúhlim na tri. ()

Prohlídka (2022) (E07) 

Toto ma bavilo. Vizuálne fantastické, herecky skvelé a príjemne mrazivé. Chápem, že pre mnohých to bude príliš rozťahané, ale mne práve pozvoľnejšie tempo sadlo. Cosmatos je frajer. ()

Šum křídel (2022) (E08) 

Ale jo, nakoniec áno. Spočiatku som si hovoril, že tempo je až príliš vláčne, ale čím minúty ubiehali, tým viac si ma príbeh získaval. Melancholická a pritom mrazivá atmosféra, výborní herci. Možno to predsa len mohlo byť o niečo kratšie a údernejšie, ale aj tak palec hore. ()

Súvisiace novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama