Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (392)

Xeelee 

všetky recenzie používateľa

Hned úvodní scéna na poušti na mě udělala dojem, ale většina scén z vyšetřování je poměrně nudná. Občas je oživý skvěle zahranej vrah, ke kterýmu si během filmu hlavní hrdinka vytvoří velmi zvláštní vztah. Mimochodem takový zatčení jako zde se opravdu jen tak nevidí. Pravá zábava přichází až s první návštěvou u Carla v hlavě. Psychedelický výjevy, artovej fetiš, něco z Carlova dětství, jeho oběti, porcování koně, to vše je uspořádaný do podivný bizarní série scén, od kterých jsem se nedokázal ani na okamžik odtrhnout. A způsob jakým to je natočený… Ta kamera?!? To je prostě lahůdka. Pravá sranda nastává, když si Catherine pustí Carla k sobě do hlavy. Můj svět, moje pravidla. Zajímá vás, na co taková milá sympatická holka použije kuši a obouručák? Jo a pohádkový oblečky jí moc sluší ;-) Tarsem ukázal, že umí. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Panečku, tak tohle jsem nečekal ani ve snu. To byly neskutečné audio-vizuální orgie. A Jennifer Lopez? Skvělá, v některých filmech je strašně prkenná, ale tady super. Jedině dabing je katastrofální, takže rozhodně nedoporučuju v ČJ, ale v AJ. Sice to místy obsahově skřípe, ale jinak neskutečný filmový zážitek! Hvězdičku přihazuju na truc, abych to tady malinko zvedl :-) 75% ()

Reklama

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Vizuálně místy brilantní a co se násilí velmi nekompromisní snímek,k terý ale tráví v psychopatově mysli méně času, než by bývalo bylo záhodno. Přesto poctivé 4 hvězdy za některé geniální vizuální nápady (ten dlouhej závoj, nebo panenka Marie na konci) a za Vince Vaughna. A Jennifer Lopez hrát NEUMÍ... UMÍ se ale moc pěkně tvářit :) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Cela nie je žiaden scenáristický zázrak. Je to vlastne iba typický zástupiteľ trilerovej schémy predminulej dekády. Lenže natočil to ďalší zo zázračných Indov, ktorí mali šťastie na presadenie svojho štýlu v Hollywoode. Singhove vizuálne cítenie a autorstvo je natoľko výrazné, že mu odpustíte aj gýčový nádych a jednu scénu, ktorú okopíroval zo svojho klipu k Losing my religion. Lopezka mala ostať hrať a spievať s natočenými vlasmi, je to posledný film, kde je pre mňa príťažlivá. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dosť uchylárna s podivným vizuálom a jedným plusom, že máme dôkaz, ako sa Jennifer ani po 20 rokoch takmer nemenila a herecky to bolo vždy poslabšie. Dobrá otázka však je, či ten režisér sám nie je trochu úchyl také veci točiť. Ale čim viac úchyl, tým viac pseudoumelec, ktorému podobné individuá tlieskajú, čiže sa nečudujme, kto kde po svete zarobí na takých filmoch peniaze. Stačí ovce, čo sa radi pozerajú na akože art, ale vo vnútri sú skrytými perverzákmi a sadistami, takže onanujú nie nad Lopezovou, ale nad tým vrahom. Kriminálna vložka sa ale celkom dala, pripomína trochu Sedem, ale naozaj len trochu. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (10)

  • V scéne, kde Carl (Vincent D'Onofrio) nakrúca črevo Petra Novaka (Vince Vaughn) je vidieť, že na začiatku natáčania má navinutú už značnú časť, no v ďalšom zábere akoby opäť začínal odznova. (Lukoh)
  • Scéna, ve které je kůň rozdělen na části, byla inspirována dílem britského umělce Damiena Hirsta. (Terva)
  • Scéna na poli se třemi ženami, ve které Vince Vaughn poprvé nahlíží do mysli vraha, je odkaz na slavný obraz "Dawn" norského malíře Odda Nerdruma. (Ai.ma)

Reklama

Reklama