Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (391)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Tarsem Singh sa klasický thrillerový motív pátrania po masovom vrahovi snaží  inovovať výtvarným umením snových výletov do jeho mysle. Thrillerová rovina miestami dosahuje aj vďaka hudbe Howarda Shora pôsobivosti najlepších momentov zo Seven. Aj snové vízie sú úžasné. Ale skĺbenie týchto dvoch prvkov vo filme nefunguje a robí z neho iba rozorvaný filmový experiment. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

THE CELL ma úplne dostala svojimi skvelými morbídnymi (kôň) nápadmi už v kine - a dodnes sa to nezmenilo. Markýz de Sade povedal, že vždy, keď myslí na niečo zlé, postaví sa mu. Ak má režisér Singh podobnú úchylku, musel počas nakrúcania tohto úžasne kuriózneho halucinogénu trpieť nonstop erekciou. Kino Považan 2000 ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Panečku, tak tohle jsem nečekal ani ve snu. To byly neskutečné audio-vizuální orgie. A Jennifer Lopez? Skvělá, v některých filmech je strašně prkenná, ale tady super. Jedině dabing je katastrofální, takže rozhodně nedoporučuju v ČJ, ale v AJ. Sice to místy obsahově skřípe, ale jinak neskutečný filmový zážitek! Hvězdičku přihazuju na truc, abych to tady malinko zvedl :-) 75% ()

Jacinda 

všetky recenzie používateľa

Tu jednu hvězdu to má pouze za hezkého pejska. Vidím vysoké hodnocení, což mě zklamalo, protože jsem čekala nižší. Tento rádoby psychologický výtvor nemá s psychologií nic moc společného. Hlavní téma: nahlédnutí do mysli jiného člověka, je velice silné a zajímavé. Tento film ale vůbec nevyužil jeho plný potenciál. Prvních 5minut mi vůbec nedávalo smysl. Pak jsem se lekla hnusnýho ksichtu. Pak se objevila dvě těla, který nejspíš sebrali právě z výstavy Lidského těla v Lucerně. Pak se objevil padouch, který vůbec nebyl děsivý. Následoval opět velký potenciál s akváriem, ale též nevyužitý. Zbytek filmu je jen změť bordelu a nechutnosti a trapných keců Jennifer Lopez (ta postava byla jako psychiatr???) o tom, jak je každý masový vrah chudinka. Nemůžu si pomoct, ale fakt mě to nezaujalo... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Asi najkrajší film, čo sa týka použitia farebných odtieňov, masiek a podobných zverín a efektov. Farbami to len tak hralo a bol úžas sa na to pozerať. Film mal pomerne kvalitný nápad a hercov, no to je všetko, čo môžem hodnotiť pozitívne. V závere, ako aj počas filmu chýbalo napätie a viac rozvitá zápletka v snovej časti, čo mi je ľúto, lebo to mohol byť super film. 60%. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (10)

  • Scéna, ve které je kůň rozdělen na části, byla inspirována dílem britského umělce Damiena Hirsta. (Terva)
  • Ve filmu tvrdí, že vrahův pes je albín, tím pádem vzácný pes. Ve skutečnosti je to švýcarský ovčák. Albínský pes nemá černý nos. (Nathaniell)
  • Scéna na poli se třemi ženami, ve které Vince Vaughn poprvé nahlíží do mysli vraha, je odkaz na slavný obraz "Dawn" norského malíře Odda Nerdruma. (Ai.ma)

Reklama

Reklama