Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je láska náhoda alebo osud, ktorému človek nemá šancu uniknúť? A môže mať osud zmysel pre humor?
Jonathan Trager a Sara Thomasová sa stretli v newyorskom obchode pri kúpe rukavíc. Hoci ich kupovali pre svojich partnerov, medzi oboma preskočila iskra a vianočné nakupovanie sa zmenilo na romancu. Jon mal záujem o ďalšie stretnutie, lenže Sara zapochybovala, takže si nevymenili adresy či telefónne čísla. Zrejme obaja však tajne dúfali, že to za nich vyrieši osud. Po niekoľkých rokoch, keď obaja stáli pred vlastnou svadbou, sa rozhodli, že osudu dajú ešte jednu, poslednú šancu. A keďže bol ten osud akýsi ospalý, rozhodli sa mu pomôcť. Jonovi v pátraní po Sare pomáha jeho najlepší priateľ a Sara tiež žiada od snúbenca pár dní voľna, aby mohla s priateľkou letieť z Kalifornie do New Yorku, kde by pri troche šťastia mohla stretnúť svoju „spriaznenú dušu". Obaja totiž zistili, že jeden druhého potrebujú. Svoje posledné slovo má však predsa len osud... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (286)

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Další podprůměrná komedie s nevýraznými hlavními postavami (nekritizuji herce, ale scénář) a zcela neuvěřitelnou mírou „náhod“. Chápu, že to mělo celé být o tom, jak naše životy řídí Osud, ale to věčné míjení hrdinů o vlásek mi brzy začalo lézt krkem a scénárista nic lepšího nevypotil. Je tu alespoň pár zajímavých vedlejších postav. ()

Dado 

všetky recenzie používateľa

Niekedy človeka sklamú filmy, na ktoré sa teší aj niekoľko mesiacov pred ich príchodom do svetových kín. A inokedy ho zase veľmi príjemne prekvapí kúsok, o ktorého existencii sa dozvedel počas úvodných titulkov v televízii. Veľmi dobrým príkladom druhého spomínaného prípadu je práve Serendipity. Zdanlivo nenáročná a občas poriadne presladená romantická snímka s nádychom komédie, ktorú ťahá medzi výnimočné žánrové tituly predovšetkým zaujímavý a pomerne neobvyklý námet spoločne so sympatickou ústrednou dvojicou a neobyčajnou scenáristickou schopnosťou vytvoriť vytvoriť reťazec náhod, ktorý je natoľko neuveriteľný, až sa napokon pevne obmotá okolo diváka a ten celú nepravdepodobnú hru na osud zhltne aj s navijakom. To, že celý príbeh napokon doputuje do ľahko čitateľného záveru, nie je v tomto konkrétnom prípade žiadnou slabinou, ale nevyhnutnou čerešničkou na celej torte, ktorej chuť si v budúcnosti určite rád pripomeniem. (75%) ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Cusack aj Beckinsale vedeli do čoho idú, aké trápne dialógy budú musieť pred kamerou sypať z rukáva, aby malo zopár romantických nadšencov pri vianočnom stromčeku radosť z ich filmovej lásky. Dostali za to aj slušné prachy, tak vlastne prečo nie. Raz, kedysi dávnejšie, som to skúsil s nimi aj ja, nebol som znechutený, pretože som očakával najhoršie a nadobro som sa s nimi,ako párom, hneď aj rozlúčil. ()

Rakosnicek77 

všetky recenzie používateľa

Tak jak nemusím romantické filmy, tak zrovna u tohoto mi i slzička ukápla. Námět je velice vydařený a filmu tím dodává patřičnou originalitu. Od počátku jsem hlavnímu hrdinovi držel všechny palce které mám a jen jsem si přál , aby už bylo konec všem těm katastrofám a omylům, které ho při cestě za svou vyvolenou potkávali. Nakonec samozřejmě všechno dobře dopadlo a já jsem byl rád, že jsem po dlouhé době zase viděl dílko, které mě v tomto žánru zaujalo natolik, abych mu mohl dát téměř plný počet hvězd :o) ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Tak asi nakonec nebudu takovej cynik (a nebo to dělá to červené víno) - u Lásce na stopě musíte spolknout i s navijákem "poněkud problematický" začátek (i když máte tendence přát hrdinům jen to nejhorší, protože se chovají jako totální pitomci), ale když se s nastolenými pravidly hry srovnáte, dočkáte se moc pěkně natočené (a fajnovou hudbou doprovázené) romantické komedie se zatraceně sympatickým obsazením (Kate Beckinsale mi nikdy nepřišla tak krásná jako tady). Ještě kdyby to tak chodilo i v životě. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (15)

  • Stůl v restauraci, u kterého sedí ve filmu hlavní postavy, byl po premiéře přejmenován na Hvězdný stůl. (HappySmile)
  • Na schodišti metra je za Jonem vidět reklama na hru zvanou "Six Degrees of Separation" (šest stupňů separace). Tak se nazývá teorie, která tvrdí, že každí dva určití lidé jsou spojeni řetězem pouze šesti lidí, kteří se vzájemně znají. (HappySmile)

Reklama

Reklama