Reklama

Reklama

Dežo Hoffmann – fotograf Beatles

  • Česko Dežo Hoffmann - Fotograf Beatles (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh Beatles poznajú všetci, príbeh Deža Hoffmanna málokto. Osud to však zariadil tak, že ich životné cesty sa pretli v najpríhodnejšom čase. Oni stáli na prahu celosvetovej slávy, on mal päťdesiat - vek, keď už mnohí pomýšľajú na odchod zo scény. Ich energia, nespútanosť a radosť zo života ho naplno očarili. Pri nich omladol, bol sopkou nápadov a robil to, čo vedel najlepšie - fotografoval. Urobil viac záberov Beatles ako ktokoľvek iný, zaznamenal všetky významné udalosti ich oslnivej kariéry. A nielen ich. Z jeho snímok slávnych hviezd šoubiznisu sa stali ikonické obrazy plné života, spontánnosti a pohybu. A hoci vytvoril jeden z najfascinujúcejších archívov svetovej pop scény, málokto tušil, že za jeho jedinečným fotografickým rukopisom stojí dlhoročná skúsenosť z práce vojnového kameramana, kde pomalosť a váhavosť nemali miesto, pretože za každú chybu sa draho platilo. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (20)

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Závisí, v akom kontexte sa film sleduje. V kine skôr sklamanie, keďže od zvládnutého autorského dokumentu to má ďaleko, v telke to vypáli ako celkom slušný tv film, ale bez špecifického výrazu. Lančarič akoby chcel vyrozprávať všetko, verbálne aj vizuálne, a vzniká preplácaný patchwork hovoriacich hláv, video a foto archívov. Sínusoida viac či menej podarených segmentov sa snaží dospieť do ledabolého úbežníka, pár viet autorského komentára ale nezachráni absolútne rozháraný koncept. Film nemôže uchopiť/vytvárať uspokojivý portrét svojho protagonistu, keď v procese sám tápe ohľadom svojej identity. ()

Fibonacci 

všetky recenzie používateľa

niet čo tu vytknúť, ani členok🤸‍♂️odsypalo to, sice hudba žiadna čo by som čakal v taktomto dokumente z prostredia, to už miki chľista by už dačo zahral lepšie ale což je pravda, nijako to tomu rezultátu neuškodilo. čo to sme sa dozvedeli o dežovi, možno mal aj tri mobily, jeden pre klientov, jeden súkromný a jeden pre nápadníčky📱❤️. ()

Reklama

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Mám rád dokumenty, ktoré ma v niečom obohatia. Tento snímok ma konkrétne obohatil hlavne v tom, že ja som ani len netušil, že náš rodák veľmi úzko spolupracoval s takými hudobnými legendami, akými boli napríklad Beatles. Je zaujímavé sledovať, čo všetko Dežo Hoffman vo svojom živote dokázal a čo zaujímavé zažil. Inšpirujúci človek. 70 % ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Patrik Lančarič vo mne nadobúda dôveru ako talentovaný dokumentarista, ktorý vie zapojiť viacero myšlienkových prúdov zaujímavých a často kontrastných osobností. Keby sa zameral iba na Hoffmanovu fotografickú kariéru v popovom a rokenrolovom hudobnom priemysle, asi by sa nedala pochopiť jeho osobnosť vo väčšej šírke. Práca s materiálom teda nespočívala iba v reportážnom a autobiografickom náhľade na tohto človeka, ale i poctivým úsilím priniesť zábery dobové a skvelo to postrihať, aby divák zachytil duch doby a spôsob, akým sa vykonávala  práca s varením negatívov a ako sa premýšľalo vo fotení v tej dobe obecne. Poznačenie zo španielskej občianskej vojny a komplikovaná púť tohto židovského svetobežníka, ktorý rozmýšľal umelecky a ľudsky, narážala na tvrdý technokratizmus a pragmatizmus, ktorý Lančarič dôveryhodne zobrazil a ktorý stál tohto obdivuhodného fotografa lepšie materiálne zabezpečenie. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Minulý rok v lete som bola v Múzeu Beatles v maďarskom Egeri. Zbierku zostavili Gábor Peterdi a Gábor Molnár. Peterdi vložil zbierku fotografií Deža Hoffmanna, práve tu som sa o ňom dozvedela a o pár dní doma som si o Dežovi zisťovala ďalšie informácie. Objavila sa aj tá, že o Dežovi vznikol film a koncom roka bude uvedený. Príjemným prekvapením bolo, že ho počas Vianoc dávala slovenská Dvojka. Čo sa týka samotného filmu a príbehu Deža Hoffmana, je dojímavý. Bol fotografom nielen Betales, ale aj mnohých iných tvárí show biznisu. S Beatlesákmi však mal veľmi osobný vzťah - osobný a osobitý, lebo s každým členom kapely prechovával iné "súznenie". Dežo je aj na Slovensku málo známy, čo je veľká škoda, jeho ľudský príbeh je krásny. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama