Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vlivný sloupkař si najme agenta, který má za úkol rozbít vztah jeho sestry s jazzovým hudebníkem.  Oni ho znají - a třesou se - velká jména Broadwaye, Hollywoodu a Capitol Hill. Znají J.J - světoznámý publicista, jehož psaní je božím slovem pro 60 milionů čtenářů! Znají ten jed, který plápolá v těch očích za sklíčky brýlí - a podlézají - jako SId Falco, chlapec, který chtěl tolik, že by prodal vlastní dívku, jen aby se postavil s J.J., a nasával sladkou vůni úspěchu! Tohle je příběh J.J. - ale ne takový jako by si ho on přál převyprávěný. (MGM)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (76)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Nie A Star is Born, ale Sweet Smell of Success by si zaslúžil remake pre každú generáciu. Aj dnes aktuálny film o prehnitom novinárovi (fantastický Tony Curtis), ktorý je schopný urobiť hocičo, aby sa zapáčil publicistovi, ktorý nemá o nič viac morálky. Skvelá dráma s prvkami filmu noir a navyše za zvukov jazzu. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Výborný a myšlienkovo bohužiaľ veľmi nadčasový film. Duo Lancaster - Curtis je úplne super, rovnako ako vizuálna stránka. Skvelé ústredné postavy, ktoré v skutočnosti nechcem v osobnom živote poznať ale fascinovalo ma ich sledovať. Škoda, že príbeh a zápletka okolo nich nebola trochu zaujímavejšia. ()

Reklama

Bebacek 

všetky recenzie používateľa

Burt Lancaster jako bezcharakterní zvíře (jehož podlost symbolicky i doslova vystihují ošklivé brýle hyzdící jeho tvář) s incestním vztahem ke své mladičké sestře v absolutně prohnilém noirovém světě. Je zajímavé sledovat, jak se jeho postava ve filmu poprvé objeví - nejdřív jej vidíme na fotografii, poté slyšíme jeho hlas v telefonu a až nakonec jej vidíme v celé jeho "kráse". Velká jména ve štábu (kamera, hudba) jsou zárukou kvality. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Celkom zaujímavý film verne mapujúci novinárske prostredie, charaktery, ktoré sa v ňom vyskytujú a veľmi vzdialené morálne hranice, ktoré obmedzujú ich aktivity. Výborne zahrané, pričom Lancasterom lepšie, ako Curtisom, chvíľami som sa horšie orientoval v dialógoch, ktoré boli náročné na pozornosť, ale viac ako tri hviezdičky aj tak nemôžem dať, pretože okrem dobrého pocitu počas projekcie mi na dlhšiu dobu toho v pamäti veľa neutkvie. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

J.J. a Sidney sú možno tými najúlisnejšími záporákmi filmového plátna, ktorí nikdy nedržali v ruke zbraň a nikoho fyzicky nezabili, zato majú na svedomí množstvo ľudského nešťastia. V podaní takých hereckých es, akými boli Curtis a Lancaster to vôbec nie je prekvapenie. Základom je výborný scenár, ktorý okrem hlavnej zápletky ponúka množstvo chytrých dialógov pomimo s množstvom vedľajších postáv, ktoré do deja nijako zvlášť nezasahujú, ale dokreslujú svet a charaktery hlavných hrdinov. Tých by ste mohli nenávidieť, ale rovnako ako Lancasterova sestra nimi budete skôr pohŕdať, respektíve vám ich bude ľúto. Vôňu možno treba na plné docenenie vidieť aspoň dvakrát, tých dialógov je v nej skutočne veľa a svet, ktorý zobrazuje, je našincovi dosť vzdialený (pokiaľ nepracuje v show byznise), takže spočiatku nebude jednoduché sa v ňom orientovať. Na dobu svojho vzniku sa jedná o veľmi cynický a nekompromisný pohľad, respektíve hlboký rez do sveta pretvárky a sebectva bulvárnej novinárčiny. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (14)

  • Bytový dom Hunseckera (Burta Lancastera) vo filme je v skutočnosti kancelárska veža showbiznisu na 1619 Broadway, je známa tiež ako Brill Building. (westerns)
  • Pôvodný rozpočet 600 000 dolárov sa nakoniec vyšplhal na 2,6 milióna dolárov. (westerns)
  • J. J. Hunsecker (Burt Lancaster) byl zařazen Americkou filmovou institucí AFI v žěbríčku nejzápornějších postav v dějinách americké kinematografie na 35. příčku. (TheDude)

Reklama

Reklama