Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Narodil sa s darom, ktorý nechcel. Má schopnosť rozoznať anjelov a démonov skrytých pod ľudským výzorom, voľne sa pohybujúcich na zemi. V snahe utiecť pred svojimi víziami si bol Constantine (Reeves) nútený vziať život. Ale nepodarilo sa. Znovuzrodený, sa chytil druhej šance. Vrátil sa naspäť a rozhodol sa strážiť pozemskú hranicu medzi nebom a peklom a viesť vojnu voči pozemským prisluhovačom pekla. Márne dúfa, že si aspoň takto zaslúži spásu. Constantine však nie je svätý. Sklamaný zo sveta, ktorý je okolo neho a toho, čo je za tým, sa bez výčitiek obracia k alkoholu. Pokiaľ niekomu pomôže, nerobí to pre hrdinstvo a vďaku. Chce len jedno dostať sa odtiaľto preč. Jedného dňa sa na neho obráti skeptická detektívka Angela (Weisz) s prosbou o pomoc pri objasnení mysterióznej smrti jej sestry dvojičky. Pátranie ich privedie do sveta anjelov a démonov, ktorý existuje len na mieste súčasného Los Angeles. Prežívajúc neuveriteľné udalosti sa obaja snažia nestratiť seba samých, čokoľvek to stojí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 281)

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

Keanu Reeves je Constantine. Nostalgické vzpomínky na Nea a jeho vohoz, brýle a sakra velkou kupu zbraní pod kabátem jsou zadupány do země démonicky zábavnou komiksovou jízdou do pekla a zpět. Postava Constantine, ač se od komiksu v mnoha ohledech lišící, je stále děsivě charismatická, nahláškovaná a stylová a to vše díky Vyvolenému. Keanu si roli očividně užívá, kouří cigaretu za cigaretou, suše reaguje na úplně cokoliv a k tomu vyhazuje zrcadla s démony z několika pater. Weisz a její typická silná poloha, tentokrát okořeněná zážitky s podsvětí, funguje taky, a nakonec, těžko bych si v její roli představil někoho jiného. Jelikož viděno zpožděně, je fajn vidět i Shiu v jeho boční roli taxikáře. U Tildy jsem si vzpomněl na Tři veterány a jejich andělskou mrchu a výkon Stormara, i když tak velmi časově omezený, byl naprosto famózní. Příběh sic ne úplně originální, zaujme parádně díky očividně silnému podkladu v předloze a vytvořeném světě plném polopekelníků a polonebeštanů, v závěru se to pak nehorázně pekelně rozjede a na akční složku si nemůžu stěžovat, i kdybych chtěl. Škoda, že je to už tak dlouho, a druhý díl stále nikde. Tohle mělo a stále má velký potenciál. At se do pekla propadnou, jestli to nakonec zruší úplně ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Hláškující Keanu Reeves sem skutečně padne jako ulitý a jen těžko bych si v roli Constantina dokázal představit někoho jiného. Zajímavou tématiku, vizuální pestrost a technickou namakanost zde Francis Lawrence spojil do poměrně velice zajímavého a dobře vypadajícího celku, o kterém můžete pochybovat jakkoliv hodně, ale oči od něj stejně neodtrhnete. ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Film se skvělým cynickým hrdinou kterej na všechno sere a kterého (pro mě) překvapivě skvěle ztvárnil hezoun Keanu Reeves. Film se skvělou atmosférou obsahující možná mnohem méně akce než jste čekali. Film ve kterém zjistíte, že Satan je tlustej zpocenej chlápek a archanděl Gabriel je nepříjemná ženská s Elvisovskejma kalhotama. Film kde je sidekick k něčemu a ne jen aby měl trapný hlášky. Film kde hraje Rachel Weisz a cool Djimon Hounsou. Film kde zjistíte, že žvejkačka je lepší než cígo. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Keanu Reeves nám pomaličky stárne, ale stárne do krásy a jeho charizma sa dá vážiť na kilá a trúfam si povedať, že je stále väčšia, čo v Constantinovi predvádza s dokonalou sebaistotou. Ak vezmeme do úvahy, že toto nie je náboženská psychologická dráma, ale komixový príbeh, ani jedno jeho gesto, ani jediný výraz tváre nie je zbytočný alebo nepresný. Všetko na chlp sedí a aj keď môžem mať určité výhrady k postave Rachel Weisz a hlavne kúskom scenára, kde z nej napriek celkovému profilu inteligentnej ženy urobili hlupaňu (aké typické pre Hollywood), občas silenému humoru okolo mladého Chasa alebo k škôlkárskym ponaučeniam na záver (čo spolu Constantina oberá o poslednú hviezdičku), pravdepodobne ide o najlepšiu komixovku, akú som videla. Cynický salámista „Constantine, John Constantine“ ma proste dostal. Jeho svet je mýtický, strašidelný a lákavý zároveň. Holt, Keanu sa narodil práve pre takéto filmy. Tilda Swinton je dokonalé božské (=bezpohlavné) stvorenie, či už "kope" za belasých alebo oranžových. Peklo má výbornú atmosféru aj efekty a pekelníci sú šmrncovne diabolskí. Fajn zážitok. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Výborné spracovanie anjelsko-pekelného thrilleru. Nebyť záveru, dám za päť. Charizma Reevesa je parádna skoro sa mi sem hodil viac ako do celej trilógie 'Matrix'. Skvelá kamera, efekty, akčné scény, réžia tento multižáner tiež zvládla slušne. Dej je však na začiatku trochu hmlistý, no na konci sa všetko rozmotá až do príliš prekvapivého konca. P.S.:Treba vidieť dvakrát! 80%. ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (72)

  • Sestra hlavnej hrdinky (Rachel Weisz) nemohla byť pochovaná cirkevným pohrebom, lebo spáchala samovraždu. Ide však o stredoveký cirkevný predpis a navyše dosť nepresný. Tento predpis totiž netvrdil, že samovraha nemožno pochovať cirkevne, ale že ho nemožno pochovať do posvätenej pôdy (teda na cintoríne). Už niekoľko desiatok rokov je pochovávanie samovrahov v cirkvi bežnou praxou. V oficiálnych pohrebných obradoch je dokonca špecifický pohrebný obrad, určený pre samovrahov a tých, ktorí si smrť spôsobili sami (napr. narkomanov). (ambrobene)
  • "Svaté ruční granáty", které Constantine (Keanu Reeves) používá proti Balthazarovi (Gavin Rossdale), jsou ve skutečnosti vánoční ozdoby naplněné vodou. (Morien)
  • Když Satan (Peter Stormare) mluví s Constantinem (Keanu Reeves), lze si všimnout, že hodinky, které Constantine položil vedle sebe, v jednom záběru zmizí a v tom dalším je můžeme znovu spatřit. (Habansz)

Súvisiace novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (viac)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (viac)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (viac)

Reklama

Reklama