Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bacuľatý hrdzavý kocúr Garfield si žije ako v bavlnke u svojho pána, spisovateľa Jona (Breckin Meyer). V domčeku na pokojnom predmestí rozmaznanému a prieberčivému zvieraťu naozaj nič nechýba. Jeho prioritami sú jedlo a televízia, prípadne televízia a jedlo, takže spokojne tlstne pri obrazovke. Mačky v okolí má pod palcom. Keď so siamským kocúrom Nermalom každé ráno kradnú fľaše mlieka z okna susedného domu pomocou dômyselne prepracovaného systému kladiek a prevodov, nikdy to nie je Garfield, kto odvedie hrubú či špinavú prácu. Všetko sa však zmení, keď jeho pán Jon, zamilovaný do veterinárky Liz (Jennifer Love-Hewittová), privedie domov fenku Odie. Neurotický kocúr začne žiarliť a spriada úklady, ako sa votrelkyne zbaví. Vulgárne jej nadáva a vyzýva ju na odchod z domu. Až keď sa jedného dňa Odie nečakane stratí, Garfield zistí, že sa z jej zmiznutia vôbec neraduje. Pocíti, ako veľmi sa mýlil - Odie mu chýba. Keď si kocúr uvedomí, čo svojím správaním spôsobil, vojde si do svedomia. Rozlúči sa so sladkou záhaľkou a leňošením a vrhne sa do akcie. Musí zachrániť Odie! Najprv sa poriadne posilní, aby prekonal panickú hrôzu z neznámeho sveta za plotom svojho domu a potom vyrazí na neuveriteľnú misiu - hľadať svoju spolubývajúcu do labyrintu veľkomesta. Talentovaná Odie sa ocitla v diabolskej moci miestnej celebrity Happyho Chapmana (Stephen Tobolowsky). Zradný televízny moderátor psíka uniesol do svojej zvieracej show a vyslobodiť ho nebude ľahké... Garfieldovo dobrodružstvo spojí nielen Jona a Liz, ale aj Garfieldových mačacích kamarátov Normala a Arlene. Ale čo je najdôležitejšie, spojí Garfielda a Odie. Hoci by to prieberčivý kocúr nikdy nepriznal, Odie je naozaj jeho najlepšia kamarátka. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (341)

mustafa 

všetky recenzie používateľa

sakra ten film má s comicsem (můj hodně oblíbený komiks) hodně málo společného. Garfield má nějakou ubohou postýlku místo jeho obvykle obvyklé bedýnky. Jon si nění vůbec podobný (Meyer navždy pro mě zůstene hercem, jehož vrchol byl road trip:-)))Nermal není malé roztomilé kotě a celá zápletka se motá kolem ubohého příběhu zachraňování Odieho (ehm, řekl bych že ten příběh docela slušně vykrádá Stuarta littla 2). Mimoto krásná veterinářka Jona ani jednou neodmítla a nevysmála se mu. Přitom kreslené stripy nabízí nebývalé množství nápadů (které bohužel nebyly ve filmu vůbec zmíněny). Vrcholem zoufalství byly vtípky, které zřejmě byly mířeny fanouškům malovaného Garfielda - přípomínka o pondělí naprosto nezapadala do děje a zůstala na začátku filmu naprosto nevyužitá a pochybuji, že ji normální divák pochopil. Dále bych mohl zmínit Garfieldovo zpívání na plotě, aniž by ale přiletěl na jeho hlavu jediný odpadek. Větším plusem filmu je Vladimír Čech, namluvil Garfielda celkem slušně. Dalo ce čekat, že celovečerní film o Garfieldovi bude natočen hlavně pro širší obecenstvo a ponese škatulku rodinného filmu. Přesto jsem nečekal, že sklouzne tak nízko a např. druhý díl Stuarta Littla budu řadit na vyšší úroveň. Největším vtípkem filmu byla Love Hewitt, která byla ve filmu pouze na to, aby nosila co nejkratší sukni a donutila tím přítomné tatínky vydržet s jejich dětmi do konce filmu... Nejhorší na celém snímku byly všudy přítomné reklamy i já neznalec automobilů, jsem si všiml, že Jon jezdí hodně luxusním VOLVEM (zajímalo by mě, kde takový packal na něj vzal) no a to jsem ještě nemluvil o reklamě na Samsung. Ach jo, garfield ve filmu je pro mě určitě největším zklamáním minulého roku(a to jsem toho moc neočekával) v oblasti filmu... PS: Moje sedmiletá sestřenice byla z filmu nadšená.... ()

MoiJe odpad!

všetky recenzie používateľa

Komiks je susususuper, ale film teda úplne o ničom, ako výberom vtípkov, hlavnej línie deja i spracovaním Garfielda samotného. To radšej čumieť do mrazáku ako ešte raz na tento film. PS: Celkom by ma zaujímalo, aká bola cieľová divácka skupina. Komiksáci nie, dospelí nie... no, možno deti, ale keď už mačička a psíček, radšej všetkými packami za Cats and Dogs. PPS: Jeežišku, teraz pozerám, že je na júl plánovaná dvojka. To fakt 1 niečo zarobila? ()

Reklama

Smok 

všetky recenzie používateľa

Nerozumiem, že pri iných adaptáciách komixov sa ľudia rozplývajú, len chudák Garfield si to tu poriadne zlizol. Komixovým Garfieldom moc "poškvrnený" nie som, takže jeho filmové spracovanie mi nevadilo a vynikajúco som sa na tomto nenažratom tlsťochovi bavil. Peter Marcin mu v slovenskej mutácii prepožičal perfektný hlas, takže deti filmového Garfielda (a jeho kamošov milujú) aj s jeho zápormi a ja mu na protest proti podpriemernému hodnoteniu tu na csfd dávam za plný. ()

HappySmile 

všetky recenzie používateľa

Garfield je můj nejoblínější komix, proto mě taky mrzí, jak chudáka kocoura dokázali pokazit! Vtipem ani ničím jiným to nemá s Garfieldem nic společeného, akorát si půjčili jeho slavnou tvář, aby si přihřáli trochu svoji polívčičku. No ale jinak to byl průměrný film, takže nemůžu dát míň než dvě hvězdičky, i když za to co udělali tomuto kreslenému kocourovi bych nejradši dala jenom jednu... ()

MarekT odpad!

všetky recenzie používateľa

Kdysi viděno, z filmu si ale pamatuji fragmenty jen mlhavě, mělo to takový podivný děj jako u typicky amerických "rodinných" filmů. To, že film dělá předloze ostudu, je velmi slabé slovo. Prý jsou cílovou skupinou děti - tohle bych jim tedy nepouštěl, to už radši animovaný seriál (mimochodem zdařilý). Jediné pozitivum nacházím v dabingu - zachován dabér Garfielda (Vladimír Čech). Ale s filmem jako takovým nemá společného nic, takže vás moje hodnocení nepřekvapí. ()

Galéria (112)

Zaujímavosti (17)

  • Když jdou Jon (Breckin Meyer) s Garfieldem (Bill Murray) k autu, v českém dabingu se Garfield ptá, zda pojedou mimo jiné do „olivové zahrady“. Olive Garden, jak Garfield říká v původním znění, je název proslulého (a kvůli své kýčovitosti často zesměšňovaného) amerického řetězce restaurací s italskou kuchyní. (machonza)
  • Podle Billa Murrayho přijal herec nabídku na nadabování kocoura Garfielda jen proto, že si špatně přečetl jméno scenáristy. Scénář filmu napsal Joel Cohen, Murray si ale myslel, že vidí jméno Joela Coena - poloviny slavného bratrského dua. (Nin)
  • Mesto, v ktorom sa film odohráva, má názov New Amsterdam a existuje iba v Guyane v Južnej Amerike. Výškové budovy, ktoré môžeme vidieť v pozadí sú v skutočnosti budovami Los Angeles, len mierne upravenými v postprodukcii. (danny3l)

Súvisiace novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (viac)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (viac)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (viac)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (viac)

Reklama

Reklama