Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(TV film)
  • Česko Hrabě Monte Christo (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Edmond Dantes (Richard Chamberlain) môže ďakovať životu za tak rozprávkový život. Nielen kapitánska hodnosť, ale aj milovaná Mercedes (Kate Nelligan) sa čoskoro natrvalo stanú súčasťou jeho života. Čosi tak rozprávkové však ktosi môže aj závidieť. Fernand Montego, vzdialený príbuzný a tajný ctiteľ Mercedes má všetky dôvody na to, aby Edmondove plány prekazil. Nespravodlivé obvinenie z lojality Napoleonovi je Dantes odsúdený na kruté väzenie v samote na vzdialenom ostrove. Po viac ako desiatich rokoch sa mu podarí dostať na slobodu a vydať sa hľadať ukrytý poklad. To všetko vďaka Abbé Farriovi, väzňovi a učiteľovi, ktorý sa pre Dantesovu slobodu obetoval. Teraz, ako majiteľ pokladu s novou identitou grófa Monte Christo prichádza pomstiť nielen svojich stratených desať rokov, ale aj smrť svojho otca. A v neposlednom rade prichádza opätovne získať ruku krásnej Mercedes... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (108)

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelný spád, přímočarý děj a nepřítomnost jediné zbytečné scény, zbytečného slova nebo i jen gesta, což se bohužel nedá říci o mnoha jiných filmových zpracováních tohoto příběhu a podle mého názoru ani o slavné knižní předloze. Co je na tom, že samotný příběh se nám na druhý pohled asi příliš věrohodným zdát nebude a samotná pomsta zůstane pouze silně šablonovitým náčrtem. Když už toto dílo "továrny na lidská dramata" točit, tak do něj asi musíme zahrnout trochu nadsázky nebo ironie, nebo se neubráníme zívání či nevhodně způsobenému úsměvu. Nic z tohoto nám tu nehrozí, a proto se podle mě jedná o nejlepší zpracování Hraběte Monte Christa, které jsem kdy viděl. ()

Maras.L 

všetky recenzie používateľa

Souhlasím s Pohrobkem, že tento film je dle mého asi nejlepším zpracováním Dumasovy předlohy. Ve srovnání se zpracováním z roku 1955 (s J. Maraisem) nebo z roku 1998 (s G. Depardieuem) vychází tahle verze určitě nejlépe. Když přemýšlím nad důvody, proč je u každého oblíbená jiná verze, vychází mi z toho jediné: každý má rád jinou část příběhu a také každé z těchto tří zpracování se zaměřuje na jiný aspekt. Film z roku 1955 je zaměřený především na první část příběhu a na úpěnlivé snaze o věrnost předloze. Ve zpracování z roku 1975 (a ve velké míře i v té z roku 1998) zase dominuje akt pomsty. Na jedné straně část příběhu, než se Dantes dostane z pevnosti If, je vmáčknuta do cca 20-ti minut. Na straně druhé je podrobná likvidace Dantesových protivníků. Já zjevně patřím do skupiny příznivců druhého z výše jmenovaných filmů, vždy se mi v tomto příběhu mnohem více líbilo osnování plánů na pomstu a pomalé ničení zrádců než sice zajímavý, leč vlastně přímočarý příběh uvěznění a přežití v nelidských podmínkách. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Film je presne to, čo môže 100 minút divákovi poskytnúť (takú verziu som videl). Teda rýchly priebeh najdôležitejších udalostí z románu pre tých, čo nemajú veľa času. Postavy prídu a hneď sú tam, kde majú byť, pripadne ani neviem, kedy prišli, ako dcéra Ali Pašu. Nedá sa to porovnať so seriálom, ale má to určité čaro, kým nedôjde na pomstu, tá je už príliš rýchla. –––– Nádherná múdrosť politického sveta, pán Dantes. Ste tu preto, lebo vás označili za bonapartistu. Ja som tu preto, lebo som bol proti nemu. –––– Vy ste môj syn, dieťa môjho zajatia. Chovajte svoje dobré skutky ako spomienku na mňa. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ťažko povedať, prečo sú asi dve verzie tohto filmu, pričom tá kratšia pôsobí ako z rýchlika. Až mám chuť sa pustiť do seriálu. Známy príbeh je nakrútený príťažlivo najmä v prvej polovici, po návrate na súš strávime väčšinu času v nezaujímavých interiéroch a začne byť jasné, že ide o televízny film. Čo však nie je primárne výčitka, dej poriadne odsýpa, slávni herci hrajú vynikajúco, teda okrem Chamberlaina, ten mi pripadal pri Howardovi, Pleasenceovi a Curtisovi trochu drevený. Ale tá vážnosť a pátos k tejto postave asi patrí. Občas pôsobí film úsmevne, dokonalý chrup aj po 14 rokoch vo väznici, postarší Chamberlain na začiatku ako 19 ročný chlapec a neschopnosť postáv rozpoznať známu tvár iba vďaka sivému prelivu by dnes už asi neprešli. 70% ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Musím přiznat, že kombinaci Richard Chamberlain- Miroslav Moravec neodolám a opětovně podléhám, on celý ten dabing je velice povedený (Jiří Holý, Vladimír Brabec, Eduard Cupák atd.) a pravdou je, že pro Richarda Chamberlaina mám dlouhodobou slabost, ať už to byl Agent beze jména nebo kněz Ptáci v trní.. Tento TV film si to valí expresem, spoustu událostí vynechá, některé postavy mají málo prostoru, přesto se znalostí příběhu funguje bezvadně, pochopitelně míněno mýma očima.. Hodnocení ponechávám tam, kde už roky je, opakovaně filmová spokojenost.. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama