Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akčný film Madame Web je spin-off k populárnym príbehom o Spider-Manovi. Predstavuje záchranárku Cassie (Dakota Johnson), ktorá po smrteľnej nehode nielenže znovu ožije, ale tiež získa nadprirodzené schopnosti. Teraz musí čeliť zahadnému Ezekielovi Simsovi, ktorý je na stope svojím najnovším obetiam v snahe zmeniť budúcnosť. (Itafilm)

(viac)

Videá (10)

Trailer 8

Recenzie (207)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Mám rád, když filmy tím, jak jsou natočené, odráží dobu, ve které se odehrávají. Tak třeba Madam Web se odehrává v roce 2003, kdy vznikl i nechvalně známý, velmi podobně špatný Daredevil, lepší ovšem v tom, že měl alespoň celistvý děj a že si na něj už moc lidí nepamatuje. Zato Madam Web, to je čerstvá komiksová rána. Nedává smysl, je nudná, v lepším případě bizarní, v nejlepším případě nechtěně směšná, ovšem to už záleží na benevolenci diváctva. Já se přitom zpočátku bavil neškodolibě, film mi zhruba v první půlhodině sliboval, že se bude věnovat Cassandře stejně jako rodině Parkerových, že nám o Spider-Manových rodičích, strýčkovi a tetičce řekne něco, co jsme nevěděli, případně neviděli, a že Madam Web v jejich osudech sehraje nějakou významnou roli. Ale bohužel. Sice nevím proč, ale scenáristé se rozhodli přehodit příslovečnou výhybku na jinou, ve finále doslova slepou kolej plnou klišé a nezáživna. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Madame Web alebo film o tom ako sa Dakota Johnson v 116 minútovom filme najprv prvú hodinu snaží pochopiť, či vidí skutočne do budúcnosti (aj keď divákovi to je jasné tak od piatej minúty); následne pol hodinu cestuje po svete, aby pochopila prečo a v závere tam je pätnásť minútová akčná scéna ako z televízneho seriálu, aby sa z dievčat nakoniec mohli v poslednej minúte filmu stať superhrdinky a navliecť si superhrdinské kostýmy. Ach jo ... ja fakt neviem čo týmto superhrdinským počinom chcelo Sony v roku 2024 dokázať. Je síce pravda, že som po všetkých tých maximálne zdrvujúcich recenziách čakal omnoho horší zážitok a Madame Web nie je vyslovene odpadovým filmom (tie vyzerajú trochu inak), ale tu aj akákoľvek chvála prakticky končí. Inak sa jedná o absolútne neorigininálny, nezaujímavý a nezáživný film, ktorý vo všetkých aspektoch pôsobí ako pilot televízneho seriálu zo CW (Supergirl, Naomi, Batwoman), ku ktorému už nikto nenatočil ďalšie epizódy a nejakým omylom zablúdil do kín. CELKOVO: 4/10 ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Použijem recenzentskú frázu, akú som vždy chcel použiť, ale až po desaťročiach sa zjavil film, na ktorý ju viem úprimne aplikovať: na druhý deň som ani nevedel, že som to videl. Pritom ono sa mi istým spôsobom páčilo, že z ochrnutej slepej babičky vidiacej budúcnosť a pravidelne pred nebezpečenstvom varujúcej svojho obľúbeného Spider-Mana, spravili veselú babskú jazdu. Ale trvá to smrtiace dve hodiny a prvých 40 minút bolo fakt peklo. Pritom nápad urobiť origin kultovej spider-manovskej postavy tak, že ho uchopím ako príbeh o záchranárke, ktorá v 90. rokoch jazdí sanitkou s parťákom, by som si pozrel rád. Ale musel by byť lepšie napísaný a natočený.  Sympatické herečky pri všetkej snahe nedokážu zakryť absolútnu plochosť charakterov svojich postáv, akcie je málo a nestojí za nič a extrémne zúfalý záporák akoby práve došiel z Denníkov červených črievičiek a nechápal, kde je ku*va David Duchovny. Atmosféra špecifických 90. rokov je (s výnimkou zopár songov) nulová. Občas to dokonca bolo nechcene smiešne. Po väčšinu času však „len“ strašne nudné. Istý potenciál by som v tom na rozdiel od zvyšku sveta videl a chvíľu som dokonca uvažoval dať tomu „až“ 3*, ale keď som si predstavil, že by vznikli sequely, alebo že by som si to musel pozrieť ešte raz, nebolo mi všetko jedno. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Opäť som bol jeden z minima tých, kto sa tešili a po tých reakciách som bol pripravený sypať si popol na hlavu.  Potichu som svoju tešivosť pretransformoval z viery v sexi superhrdinky do nádejí na zábavný camp. A ono tak nejak nič. Prvá polka ešte s prižmúrenými očami v TV ujde, lenže potom už nič neprijde. Neprijdu sexi superhrdinky, nepríde zaujímavý nápad, jediná dobrá akčná scéna, neni to bohužiaľ ani nechcene smiešne. Proste len film prostý akéhokoľvek potešenia. Mrhanie herečkami aj postavami. 35% a ak to eše vôbec možno považovať za klad, je to o trošku menej zlý film, ako bol Venom 2. 🥴 ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

V Sony si někdo řekl, že byl dobrý nápad natočit komiksárnu s postavou Madam Web, která je přitom pro samotný Marvel a Spider universum naprosto nedůležitou postavou. Od začátku byl tento projekt odsouzený k neúspěchu, zvlášť po obsazení a první ukázky. Paradoxně první půl hodinka odsýpá, než se to začne snažit dělat ne-komiksvý film komiksovým a do toho plno nelogičností. Trojici hrdinek fakt nejde hrát třináctiletý, to spíš uvěřím, že moje babička je Hulk a do toho tragický Ezekiel a za jeho uchopení postavy jako takové by Straczynski nerozdýchal (v jeho komiksovém runu výborně napsaná postava). Jelikož se jedná o komiksárnu, tak bych očekával aspoň plno akce, ale tady je toho fakt málo a když už, tak je to opravdu bída. Vzhledem k tomu, že jsem vůbec nic neočekával, mohlo to být horší a netrpěl jsem jako u Marvels......35% ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (18)

  • Dakota Johnson (Cassandra Webb) řekla: „Nikdy jsem nehrála ve filmu, kde byste byli na modrém plátně, kde by se ozývaly falešné výbuchy a někdo by říkal: ‚Výbuch!‘ a vy byste se chovali, jako by tam byl výbuch. To pro mě bylo naprosto psychotické. Říkala jsem si: ‚Nevím, jestli to bude vůbec dobré! Doufám, že jsem odvedla dobrou práci!‘ Ale věřila jsem režisérce S.J. Clarksonovi, která tvrdě pracovala. (Johnny.ARN)
  • Po slabom kritickom a finančnom ohlase po uvedení filmu bol vydaný druhý kratší trailer, ktorý predstavuje postavy v ich superhrdinských kostýmoch, aj keď tieto scény tvoria menej ako päť minút z filmu. (Arsenal83)
  • S délkou 1 hodiny a 56 minut se jedná o dosud nejdelší film ve Spider-Man Universe od společnosti Sony. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (viac)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (viac)

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (viac)

Reklama

Reklama