Reklama

Reklama

Kovboj Emmett je v spánku prepadnutý tromi mužmi. Ubráni sa a všetkých útočníkov zastrelí, netuší však, kto a prečo ho chcel zabiť. Vydáva sa do mesta Silverado a cestou v púšti nájde vysileného Padena, ktorého olúpili a nechali zomrieť. V ďalšej ceste pokračujú spolu. Keď sa zastavia v malom mestečku, Paden spozná jedného z mužov, ktorí ho olúpili a zastrelí ho. V cele sa zoznámi s Emmettovym bratom, ktorý tam čaká na trest smrti... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

monolog 

všetky recenzie používateľa

Opravdu hodně dobrej western, sice semtam pokulhává, ale jinak je hodně zábavnej. Pro mě tu je hlavní hrdina Kevin Kline, kterýho mám hodně rád. A samozřejmě John Cleese, kterej tu hraje docela drsnýho šerifa a hraje ho tak dobře, že až do nedávna jsem si neuvědomil, že je to on. Nechápu, proč to měl být propadák, i když se to klasickejm westernům neblíží na víc, jak deset světelných let. I příběh se mi docela líbil, rozhodně je mnohem zajímavější, než spousta kovbojek třeba s Kirkem Douglasem z doby, kdy jich měsíčně vznikalo deset. No a hudba je tu výtečná. Ten hlavní motiv, ten jakoby přímo vyzýval, ať člověk naskočí na koně a začne ochraňovat nevinné. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Tenhle western mě moc nechytnu. I přes dobré obsazení mi přišla dost nesrozumitelná příčina interakcí jednotlivých postav, takže mi děj pak moc nedával smysl. Ale i tak tu najdeme kvalitní akční scény. Plus je dost netypické obsadit do hlavní role ve westernu černocha. Lawrence Kasdan je zřejmě lepší jako scenárista. "Kdo plave proti proudu, unaví se." ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Naprosto paradni western. Prvni hodinka je natriskana akci, takze utece jako nic. Bohuzel po presunuti deje do Silverada se tu toho ze zacatku moc nedeje, takze se musi vydrzet rozvleklejsich dvacet minut a pak zacne zase slusna jizda. Navic je tu hromada perfektnich prestrelek, slusna hudba, sviznej a zajimavej dej a perfektni herci, v cele s krapet posahanym Costnerem a skvele strilejicim Gloverem. Taky potesi Cleese, kteryho bych v takovymhle filmu fakt necekal. Jedinej, kdo se mi drobet nezdal, byl Scott Glenn, kterej vypadal jak mladsi verze Carradinea. Podle me jeden z nejzabavnejsich westernu, co sem videl. ()

ybuko 

všetky recenzie používateľa

Vsechna westernova klise pohromade - vcetne duelu dvou lidi ve vyprazdnene ulici, cerneho kovboje co nema ve meste na ruzich ustlano, bandity s paskou pres oko, z hlavy sestrelovanych klobouku, chytani cloveka do lasa, cviceni na plechovkach, a Kevina Costnera. Plus par bonusu, jako napriklad podivne prehravajici postava Johna Cleese. Propad celkem zaslouzeny. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Richard Jenkins v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Hlavný hudobný motív bol použitý ako temp-track v hrubom zostrihu filmu Jurský park (1993), v scéne príletu helikoptéry na ostrov. (Tvrdolín Veliký)

Reklama

Reklama