Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ernst Blofeld, hlava organizácie Spectre, túži po smrti Jamesa Bonda. Využije služby čísla 3 svojej organizácie - Rosy Klebbovej - vysokej dôstojníčky KGB. Tá vyšle ako návnadu svoju agentku Tatianu, ktorá má presvedčiť MI6, že sa zamilovala do Bonda a je pripravená prejsť na druhú stranu aj s cenným dešifrovacím zariadením, ak pre ňu príde jej hrdina do Istanbulu. (STV)

(viac)

Videá (2)

Ukážka z filmu

Recenzie (478)

claudel 

všetky recenzie používateľa

Dnešní optikou mi první třetina připadla místy až směšná a dějově hodně zmatená. Jakmile se nastoupilo do vlaku, tak se to zajímavě rozjelo až do závěrečného benátského finále. Jsem příznivcem pozdějšího Bonda v podání Daniela Craiga, takže nemám starší díly zhlédnuté. Bylo tudíž pro mě překvapivé, že se SPECTRE objevila na scéně. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Vrátil som sa k špionážnemu filmu, ktorý som naposledy zhliadol pred cca. 7. rokmi, keď som ešte Jamesa Bonda vnímal iba, ako spotrebný tovar, t.j. pozrel som si Srdečné pozdravy z Ruska, ale viac som ich neriešil. Čo je dnes, nebolo vtedy, a tak za ten čas som si vycibril svoj špeciálny vzťah k jeho svetu, s tým, že môj postoj k hodnoteniu filmového diela sa príliš nezmenil. _ Z Dr. No prišli : režisér Young, d.p. Moore, ale najmä strihač Peter Hunt, ktorý s fantastickou ľahkosťou spája a umiesťňuje všetky zábery, čo v konečnom dôsledku vytvára atraktívny pohľad pre p. diváka. A tento troj-lístok (lepšie povedané : „Traja mušketieri” , keď štvrtý nebol nik iný, ako d'Artagnan, že nie je ťažké uhádnuť, o koho sa jedná ?) sa zase prekonávajú vo všetkých smeroch filmového umenia. Našťastie sa vracia i pohodový Sean Connery, ktorý si našťastie nerozmyslel svoju ďalšiu účasť v úspešnej bondovke. Vyznie to asi, ako hotový paradox, ale jeho výkon mi vadil viac, než predtým. Nemyslím to vôbec z fyzickej perspektívy, kde má opäť interesantnú kondičku, ako skôr z tej psychologickej roviny, do ktorej úplne skĺzol, až sa stáva - akýsi strašne naivný, zaslepený, že ani poriadne nevníma, čo všetko sa okolo neho vlastne deje... ? Po celý čas ho sleduje vkusne vycvičený zabiják - „first class” , Donald Grant, ktorého si James nikdy nevšimne, že už to hranie mačky s myšou bolo neúnosné, čiže v kupé vlaku Orient Expresu si to potom neskôr aj poriadne vytmavili v úžasnej sekvencii, ktorá už navždy vstúpila do dejín ! Ďalšieho zlosyna zo Spectre - E.S.Blofelda som pre zmenu ani poriadne nevidel, iba počul jeho zlovestný hlas, ktorý túžil po krvi Jamesa Bonda, a tak vymýšľa plán. Nastrčená figúrka Tatiana Romanova (Bond-girl) sa už o všetko postará, a pritom vôbec netuší, že hrá dvojitú-hru. Sprostredkuje krádež LEKTORu (tento šifrovací prístroj funguje na báze slávnej Enigmy) zo sovietskeho veľvyslanectva v Istanbule, kde im bude asistovať exceletná postava, bonviván - Kerim Bej... Nasleduje útek v spomínanom luxusnom vlaku, a to ešte nie je všetko, aké ďalšie nástrahy číhajú na našich obľúbených hrdinov do konca tejto svižnej bondovky. _ Daniela Bianchi, Pedro Armendáriz a Bob Shaw sú majstrovskí ! Je to výborné, ale ešte nie vynikajúce, teda James Bond Movies. ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

007-2 Oproti prvnímu dílu z roku 1962 přibylo více akce, která je zde navíc ještě více dynamičtější, což divácký zážitek ještě o pořádný kus prohlubuje. Za zmínku zde rovněž stojí i důstojný záporný protipól v podání skvělého Roberta Shawa. A jako malá zajímavost zde slouží fakt, že James Bond vyjma staré dodávky a motorového člunu neřídí žádný pamětihodnější dopravní prostředek. Ve finále tedy dostaneme další skvělý snímek s agentem 007, který si určitě nesmíte nechat ujít. (HBO GO) „There's a saying in England: Where there's smoke, there's fire.“ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Oproti Dr. No už bez začiatočníckych chýb. Mám na mysli hlavne tempo a rytmus, akčné scény sú umne dávkované a ťažko tu hľadať hluché miesta. Typ striedania lokácií z pozdravov sa stal symptomatickým pre celú sériu a je to dobre. Zase mi však bolo jedno o čom to je (nemyslím chronologicky po No ale všeobecne v bondovkách), tu ide o tú vizuálnu príťažlivosť v každom aspekte. Tak sa dostávam k Bond girl, ktorej to spolu s Jamesom tentokrát obzvlášť sekne. Môj problém spočíva v tom, že staršie filmy sú pre mňa "iba" staré dobré bondovky, zatiaľ čo pre väčšinu práve "tie" staré dobré bondovky. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Vlastně Bond měl psát srdečné pozdravy spíše z Turecka,ale to je jedno. V Dr.No si dali Bond a organizace SPECTRE prvni spíše oťukávající soubojíček na Jamajce . Zde už to oba soupeři rozjíždějí naplno a Bond dostane napomoc první "hračky" od Q. Soupeře má také zdátne, třeba kopající důchodkyni s otraveným bodákem v noze. Ovšem co mě zaujalo bylo kolik měl Bond holek za cca 2hodiny : "starý případ" , "2 cikánky" a Bondgirl - překrásnou Taťánu Romanovovou . To je i na Bonda fakt dobrý, težko tento rekord někdy vyrovnám. ()

Galéria (216)

Zaujímavosti (60)

  • První bondovka, která končí prohlášením "James Bond se vrátí v..." (naposledy tak tomu bylo ve filmu Chobotnička z roku 1983). (džanik)

Súvisiace novinky

Nový Bond bude mít nejdelší prolog

Nový Bond bude mít nejdelší prolog

24.02.2020

Jedna z dlouhotrvajících tradic bondovské série jsou jejich otevírací sekvence, resp. prology. První takové intro se objevilo v Srdečných pozdravech z Ruska z roku 1963 a od té doby doprovázelo každý… (viac)

Reklama

Reklama