Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Jamesa Bonda (Sean Connery) už čaká nová úloha. Zistenie, kto stojí za gigantickými diamantovými pašeráckymi cestami, ktoré situáciu na trhu s diamantom stále viac zhoršujú. Všetko sa odohráva naprosto diskrétne a na hladký priebeh dohliada aj dvojica krutých zabijakov, ktorá sa dokáže postarať o akýkoľvek problém. Bond prichádza do Holandska v novej identite miestneho pašeráka s jediným úmyslom. Preniknúť do štruktúr obchodu a konečne dostať Blofelda... (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (396)

strougy 

všetky recenzie používateľa

Staré bondovky mají úchvatně naivní atmosféru podobnou románům Julese Verna či filmům Karla Zemana a právě to z nich i dnes dělá mimořádně zábavnou filmovou podívanou. Diamanty jsou věčné nejsou žádnou vyjímkou a tak se vždy pobavím u scén jako je útěk z "přísně" střežené základny v lunárním modulu, u dvojice zabijáků Winta a Kidda či u zábavných hlášek ( v oblibě mám zejména "Stůj, ty syčáku" ). Prostě nestárnoucí klasika. ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Příběhově trochu slabší Bondovka, ale přesto výtečná a zábavná jízda v neopakovatelném stylu Seana Conneryho, nejlepší nulanulasedmičky všech dob. Jeho násilnický šarm a neobyčejně sarkastický "british" humor ("Děkuji, pánové. Byl jsem vyvenčit krysu a trochu jsem zabloudil.") dělají z Diamantů místy takřka akční komedii. Blofield jako padouch není nic moc osvětového, ale svoje udělá, pár akčních scén je hodně dobrých (drsná bitka ve výtahu, honička v lunárním vozidle) a některé situace se nesmazatelně vryjí do paměti (kremační praktiky pohřebního ústavu Slumber). Takže krásné ženy, rychlé zbraně a proklatý hazard... Bylo (a bude) i lépe, ale to mi nebránilo si lesk Diamantů po letech vychutnat znovu. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

„Diamanty sú navždy” len túžbou samých pašerákov, že tejto počiatočnej, spletitej sieti, sa najprv systematicky zbavuje konkurencia v podobe metodických zabijákov so zmyslom pre morbídny humor, kde zároveň identitu jedného z nich, si čochvíľa » privlastní « i veliteľ Bond, až potom na základe tohto holého faktu, bude môcť operovať nielen so svojím ďalším dievčaťom, ochotným riskovať, ale aj sa pomerne - rovnomenne dostáva na stopu «starému psovi» , s ktorým má ešte (ne)vybavené účty, pričom tento megalomanský zločinec, má opäť vysoké ambície s diamantovým laserovým satelitom, alebo trebárs impérium miliardára W_W, už viac nie je pod jeho úplnou kontrolou, keďže sa zinscenoval premyslený únos, kedy ho následne strážia dve udatné gymnastky... Do všetkého sa taktiež priplieta i Ústredná spravodajská agentúra, a tak o chaos je už dopredu snáď postarané ? / Veru, áno. Nerozumiem napríklad tomu, ako mohli Connery s Hamiltonom nakrútiť legendárneho Goldfingera, keď Diamanty... takmer nestoja ani za tú figu borovú, a to by sa dalo možno pripísať typickému prirovnaniu: „Dva krát do tej istej rieky (predsa) nevstúpiš” ? Minimálne týchto dvoch pánov, sa to teraz bezprostredne týka. Jednoznačne najhoršia "conneryovka" + jedna z najhlúpejších "bondoviek" , vôbec, čo je inak veľkou škodou, pretože zhruba prvá polovica, a ešte zopár minút naviac, pôsobia viac, než obstojne, ale čo príde potom, to už je na hlboké zamyslenie sa nad scenáristom Richardom Maibaumom... Nielenže Sean Connery za tie štyri roky neuveriteľne zostarol, ale ani ho to už bohvieako nebaví, skrátka, už to nie je to pravé orechové, na čo sme boli voľakedy zvyknutí. Výhodu mal takú, že od roku 1962 do roku 1965, stihol nakrútiť 4 bondovky po sebe, to už sa nasledujúcim predstaviteľom nikdy nepodarilo zopakovať. Prehodnotil som svoje niekdajšie hodnotenie, naprosto katastrofálnej, jednej hviezdičky, ktoré som aktuálne zvýšil o dve, na vskutku ozaj slabé 3, no nechýbalo veľa, aby nakoniec som sa priklonil iba ku dvom, čo je naozaj hrozne málo ! ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Prvy Conneryho navrat k Bondovkam. Bohuzial medzitym sa Bondovky zmenili a z elegantnych filmov o spionoch sa stal blaznivy akcny blockbuster, cize styl, ktory je typicky pre väcsinu Mooreovych Bondoviek, ktore som mal sice rad ako maly chlapec, ale dnes ich uz nepovazujem za poriadne bondovky. Miestami nemaju daleko k parodiam. Zapletka tohto filmu nie je nejak prepracovana. Prilis dlho to vyzera ako nesurody sled komedialnych a akcnych scen. Nastastie väcsinou velmi zabavnych a akcne sceny su tiez vydarene. Za pozornost stoja hlavne bitky, ktore Connerymu isli vzdy velmi dobre. Tentoraz tu ma fantasticku bitku v obmedzenom priestore vytahu. Na svoju dobu je dostatocne drsna. Zato nahanacka s vesmirnym vozitkom alebo nahanacka s policajtami su natolko blaznive, ze mi uz pripadali, ze prekrocili hranicu serioznosti, ktora k Bondovkam patri. Az v poslednej tretine dôjde film konecne k nejakej pointe v ktorej prekvapivo ide Blofeldovi znova o prachy. Aspon ze ho v tomto diely Bond niekolkokrat zabije. V jednom pripade aj dost brutalne. Ale ako vieme z dalsich dielov, tak nie definitivne. Holt Blofeld je jak jeho hnusny kocur. Ma minimalne devät zivotov. Tentokrat si ho zahral Charles Gray, ktory sa sice na Savalasa nechyta ale je lepsi ako trapny Pleasence. Connery ako Bond je stale skvely. Sice uz evidentne starsi ale zvadzanie zien a bitky mu idu skvele. Len uz tento novy blaznivy styl nie je pre neho a je dobre, ze seriu opustil, kym mala uroven. Bondgirl je celkom pekna ale povahovo trochu otravna. Skvela je ale dvojka gay zabijakov, ktori dodavaju filmu obrovsku davku humoru. Az mi bolo luto, ze na konci chcipli a neobjavia sa uz v dalsich dieloch. Prvykrat sa mi pacila aj pesnicka z uvodnych titulkov, takze som ich vydrzal bez pretacania. Takze vysledkom je dobra akcna komedia ale slaba spionska Bondovka. 7/10. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Conneryho šarm a pár skvělých hlášek jsou tentokrát tak překvapivě málo, že jsem se musel dlouho tlačit i k té třetí hvězdě. Skutečně velmi slabá Bondovka, nejslabší s Connerym. Mrzí mě, že Hamilton nedorovnal skvělého Goldfingera. S tímhle slabým dějem to ale utáhnout nešlo. Po chvíli jsem vlastně ani nevěděl, čeho chce Bond docílit.Neustále někam chodí, najednou se okolo něj lidé ohánějí dozimetry, pak zase točí přistání na Měsíci. Je to zmatené. A takhle zlikvidovat budovaný styl Blofelda - pche! A nevím, jestli ti dva side-kickové měli být vtipní, cool nebo snad děsiví, ale nejsou nic z toho. PS: Bondova exkurse s Blofeldovým komentářem po evil centrále je moc i na Bondovku. To snad nemysleli vážně! ()

Galéria (160)

Zaujímavosti (42)

  • V původním ději se měl vrátit Gert Fröbe jako dvojče Aurice Goldfingera a mstít se za smrt svého bratra. (henrycruel)
  • Vila, ve které Bond (Sean Connery) zápasí s dvěma akrobatkami, je tzv. Elrod House postavený roku 1968 v kalifornském Palm Springs. Dům figuruje v mnoha knihách o architektuře a dodnes vypadá tak jako ve filmu. (Zazie)

Reklama

Reklama