Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Jamesa Bonda (Sean Connery) už čaká nová úloha. Zistenie, kto stojí za gigantickými diamantovými pašeráckymi cestami, ktoré situáciu na trhu s diamantom stále viac zhoršujú. Všetko sa odohráva naprosto diskrétne a na hladký priebeh dohliada aj dvojica krutých zabijakov, ktorá sa dokáže postarať o akýkoľvek problém. Bond prichádza do Holandska v novej identite miestneho pašeráka s jediným úmyslom. Preniknúť do štruktúr obchodu a konečne dostať Blofelda... (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (396)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nepatrím medzi početnú komunitu nadšených fanúšikov špeciálne vycvičeného agenta Britskej tajnej služby s číslom 007, Jamesa Bonda. Priznám sa, že niektoré časti z tejto svetoznámej filmovej série som ešte ani nevidel. Ale väčšinu z nich poznám. Titul "Diamanty sú večné" radím medzi tie slabšie. Sean Connery viditeľne zostarol. Scenár sa mi moc nepozdával. Dvojica slizkých, homosexuálnych zabijakov, pán Kidd a pán Wint, mi bola odporná. Jill St.John je najškaredšia Bond-girl, čo sa objavila po jeho boku. Filmové efekty a triky tiež už dnes pôsobia hodne zastaralým dojmom. Moje meno je Marky. Michael M. Marky. A tomuto filmu dávam tri hviezdičky. *** ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Prvy Conneryho navrat k Bondovkam. Bohuzial medzitym sa Bondovky zmenili a z elegantnych filmov o spionoch sa stal blaznivy akcny blockbuster, cize styl, ktory je typicky pre väcsinu Mooreovych Bondoviek, ktore som mal sice rad ako maly chlapec, ale dnes ich uz nepovazujem za poriadne bondovky. Miestami nemaju daleko k parodiam. Zapletka tohto filmu nie je nejak prepracovana. Prilis dlho to vyzera ako nesurody sled komedialnych a akcnych scen. Nastastie väcsinou velmi zabavnych a akcne sceny su tiez vydarene. Za pozornost stoja hlavne bitky, ktore Connerymu isli vzdy velmi dobre. Tentoraz tu ma fantasticku bitku v obmedzenom priestore vytahu. Na svoju dobu je dostatocne drsna. Zato nahanacka s vesmirnym vozitkom alebo nahanacka s policajtami su natolko blaznive, ze mi uz pripadali, ze prekrocili hranicu serioznosti, ktora k Bondovkam patri. Az v poslednej tretine dôjde film konecne k nejakej pointe v ktorej prekvapivo ide Blofeldovi znova o prachy. Aspon ze ho v tomto diely Bond niekolkokrat zabije. V jednom pripade aj dost brutalne. Ale ako vieme z dalsich dielov, tak nie definitivne. Holt Blofeld je jak jeho hnusny kocur. Ma minimalne devät zivotov. Tentokrat si ho zahral Charles Gray, ktory sa sice na Savalasa nechyta ale je lepsi ako trapny Pleasence. Connery ako Bond je stale skvely. Sice uz evidentne starsi ale zvadzanie zien a bitky mu idu skvele. Len uz tento novy blaznivy styl nie je pre neho a je dobre, ze seriu opustil, kym mala uroven. Bondgirl je celkom pekna ale povahovo trochu otravna. Skvela je ale dvojka gay zabijakov, ktori dodavaju filmu obrovsku davku humoru. Az mi bolo luto, ze na konci chcipli a neobjavia sa uz v dalsich dieloch. Prvykrat sa mi pacila aj pesnicka z uvodnych titulkov, takze som ich vydrzal bez pretacania. Takze vysledkom je dobra akcna komedia ale slaba spionska Bondovka. 7/10. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Byl jsem vyvenčit krysu a asi jsem trošku zabloudil." Bond měl vždycky styl, ale tentokrát se při šarmantním vylézání z potrubí opravdu překonal. Zato Bondgirl Tiffany nepatřila k Jamesovým nejlepším zářezům, ale potěšila mě svou vlasovou proměnlivostí a drzostí u čerpací stanice. Jinak mě samozřejmě zaujal slon hrající automaty, počátky aquazorbingu, ledabylá jízda na výtahu, honička v lunárním modulu či zabijáci Mr. Kidd a Mr. Wint. A taky se mi líbil tanec s Bambi a Thumper, i když já si tedy raději vybírám dámy s poněkud méně přítulnými stehny. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

S Connerym nejslabsi bondovka a to hned z nekolika duvodu. Jednak pribeh, sice se postupne lehce zamota a nepusobi uz tak jednoduse, coz ale nic nemeni na tom, ze proste neni moc zajimavej nebo sviznej a misty nudi a to me pritom uvodni akce solidne naladila. Dalsi problem je zaporak, Blofeld uz je mimo, tady navic hranej nejakym trapakem Grayem. Aspon, ze tu je paradni dvojka zabijaku Kidd a Wint, ktery mi silne pripominali Vandemaara s Croupem. Dalsi problem je v hudbe a v lokacich, prostredi casin neni buhvijak zajimavy a hudba je znacne nevyrazna. Aspon, ze se vratil ten Connery, kterej je sice trochu oplacanej, ale jinak na nem ta pauza neni moc znat a zachranuje co se da, bejt tu Lazenby, tak je to asi daleko vetsi prusvih. Kdybych to bral samostatne, tak to neni nicim zvlast spatna bondovka, bohuzel ani nicim zvlast zajimava, jenze v porovnani s ostatnima s Connerym, je tohle jasne nejslabsi a tudiz vic jak 3* jsou bez sance. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Mé první setkání se Seanem Connerym v roli Bonda a dopadlo to téměř tragicky. Velice zašmodrchaný a hlavně ze začátku i dost nezáživný příběh, do kterého mi dělalo velké potíže se dostat. Sean předvádí krásné mlátičky a zaujalo mě potrhlé duo zabijáků Mr. Kidd a Mr. Wint. PS: Určitě zde hraje jedna z nejmíně přitažlivých Bondgirl. 60% ()

Galéria (159)

Zaujímavosti (42)

  • Budova Willarda Whytea byl ve skutečnosti lasvegaský Hilton Hotel. (Colonist)
  • Laně Wood byla nabídnuta role Plenty O'Toole poté, co jí producenti Harry Saltzman a Albert R. Broccoli uviděli v časopise Playboy. (henrycruel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené