Reklama

Reklama

Muž menom Otto

  • Česko Muž jménem Otto (viac)
Trailer 1

Tom Hanks v hlavne úlohe hrá nevrlého dôchodcu so skalopevnými zvykmi, ktorý po smrti milovanej manželky zanevrel na život. Z osamelosti ho však vytrhne mladá rodinka nových susedov, ktorí hneď pri príchode vrazia do jeho poštovej schránky. Z nezvyčajnej situácie vznikne prekvapujúce priateľstvo s pohotovou a temperamentnou Marisol v pokročilom štádiu tehotenstva a Ottov život sa obráti naruby. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (301)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Originál som nevidel, ale táto jednohubka v americkom prevedení sa mi páčila. Hlavne vďaka skvelému Hanksovi. Forster je talentovaný žánrový režisér a hoci nemá výrazný rukopis vie pracovať s námetom a s detailmi. Ten film vďaka tomu plynie, je príjemný a na nič sa nehrá. Viete presne kam to celé bude smerovať, ale popritom si dokážete užiť ten jemnocit s akou sú jednotlivé scény podávané. Či už tie retrospektívne, ale aj tie odohrávajúce sa v súčasnosti. Film je to vyvážený a po mnohých stránkach príjemný. Možno mi trošku vadilo, že v niektorých scénach veľmi výrazne tlačil na emócie, ale v rámci celku ako takého mi to nevadilo. Je pravda, že s podobnou témou sa mi Eastwoodov zárez páčil omnoho viac, ale zase som si vedomí, že takéto príjemné filmy občas treba. Idylické, miestami naivné, ale spravené takým spôsobom, že sa mi chce vlastne veriť, že to čo vidíme na obrazovke môže byť niekde u niekoho skutočné. ()

Qitek 

všetky recenzie používateľa

50% Klišé. Ale to nevadí, když víte do čeho jdete. To by ale musela látka něčím alespoň trochu vybočovat. Formou (ne, že by Forster neuměl), osobitým přístupem, netradičními vsuvkami. Takhle je to přesně podle zajetých kolejí. Bručoun, který má velké srdce a vy si jej zamilujete. Tečka. Na nedělní odpoledne, dopoledne, kdy chcete od všech sraček světa daleko a můžete sledovat jedním okem i uchem, asi značka ideál. ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že sem čekal něco míň vážnýho, víc komediálního, a míň ambiciozního. To by ovšem na režisérský židli nesměl sedět Marc Forster, a předloha by nesměla bejt severská, konkrétně švédská. Ovšem jinak veskrze perfektně zahraná podívaná, která sice víc než lepší průměr neznamená, ale koukat se na to dá. 60%. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Slabé a nadhodnocené (aktuálně 82 %). Vezměte "Gran Torino" (****), odeberte vulgární mluvu, asijskou rodinu nahraďte jihoamerickou a poškrtejte veškerou akci. Abrakadabra, "Muž jménem Otto" je na světě. Absencí originality a množstvím patosu jsou si oba zmiňované snímky dost podobné, nicméně ač obecně preferuji Hankse, Eastwoodovi jsem toho bručouna žrala podstatně víc. Edit: Odebírám jednu hvězdu, protože mě film nejen nebavil, ale chvílemi vyloženě iritoval. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Konceptom, v ktorom sa jeden frfloš proti svojej vôli stane záchrancom obyvateľov z celého jeho susedstva, to najviac pripomína As Good as It Gets. Ale to bola úplne iná liga. Na to sa tento film nechytá. Tento film má podobne ako film The Whale v základe gýčový jednoduchý koncepte. Ale zatiaľčo The Whale bolo natočené špičkovým režisérom tak, že ten gýč znova dokonale funguje, tak Otto je natočený strašne jednoducho, bez invencie a miestami je tak pozitívne sladký až som sa skoro zakuckal. Najviac mi to vadilo v záverečnej bodke po rokoch, ktorá bola absolútne zbytočná. Takisto mi nesedeli tie nekonečné flashbacky. Oveľa lepšie a intenzívnejšie by bolo keby sme sa o Ottovej minulosti dozvedeli z hereckého výkonu Toma Hanksa namiesto nudných flashbackov s mladým Hanksom, ktorý sa na svojho otca absolútne nechytá. Takisto ma otravovali tie Ottové nekonečné neúspešné pokusy o samovraždu. V tej chvíli sa šikovný kutil, ktorý všetkým susedom všetko opraví, zakaždým zmenil na Kutila Tima, ktorému sa nie a nie zasamovraždiť. Celý film našťastie ťahá skvelý Tom Hanks, ktorého frfloš vyvažuje tú miestami neznesiteľnú dobrosrdečnosť všetkých tých idiotov, ktorí ho obkolesujú. A aj tomu kocúrovi som nakoniec prišiel na chuť a nejakú tú konzervu by som mu aj ja kúpil. Za toto zhorím v psiom pekle. ;-) Celkovo teda ok jednohubka od ktorej som čakal oveľa viac. Snáď sa vydarí CZ alebo SK dabing a dám filmu druhú šancu. Uvidíme. 6/10. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (7)

  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)
  • Na začátku roku 2022 si společnost Sony Pictures předplatila práva na film za přibližně 60 milionů amerických dolarů na evropském filmovém trhu. (Posheidon)

Reklama

Reklama