Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Aňa Geislerová), historicky prvá česká prezidentka, má za sebou rok v úrade.  Je zahltená  prácou:  jej program je každý deň nabitý k prasknutiu. Občas by si chcela odpočinúť bez pozornosti celej republiky. Jedného dňa sa odhodlá k riskantnému kúsku. Vezme si parochňu a v dokonalom preoblečení sa  v noci potajme vytratí z hradu. Plán jej vyjde dokonale. Kateřině sa nočné  dobrodružstvo - inkognito v podhradí medzi ľuďmi zapáči. Zoznamuje sa so sochárom Petrem (Ondřej Vetchý), kvôli ktorému sa do mesta vydáva každú noc. Petr nemá ani poňatia o tom, kto táto okúzľujúca žena, do ktorej sa zamiloval v skutočnosti je.  Situácia sa však vymkne kontrole a prezidentkine nočné výlety vyjdú najavo. Kateřina sa musí veľmi snažiť, aby dokázala vyriešiť tento štátnicky prešľap, ustáť vo svojej funkcii a ešte si aj vybojovať právo na lásku, ktorá jej patrí rovnako ako ktorémukoľvek človeku na svete. (Magic Box)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (209)

Bebacek 

všetky recenzie používateľa

V Praze nikdy neprší. Na hřbitově se zeleným porostem padají kýčové vločky. Nikde se neválí vajgly, všichni jsou krásní, čistí, bílí. Aby to bylo korektní, na Q&A s prezidentkou posadí do publika malou černošku. Nabijte si hodinky, x-krát je budete kontrolovat a hypnotizovat ručičky, aby se posunuly. Děj o ničem, je to jasné jak facka už z plakátu. Ztracený střevíček à la Popelka over the top, ale to bylo nic oproti momentu, kdy se na vánočním plese začala zpívat česká hymna. Málem mi vypadly oči z důlku a zalkla jsem se. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Romantická? Kde? Mezi hlavní dvojití to ani na okamžik nezajiskří, oba se chovají jako postavy z hodně špatného maňáskového divadla, Gaislerová je stejná jako mimo kameru, tedy otravná, nafoukaná a studená jako psí čumák. Komedie? Kde? Jediný fór a dvě vtipné hlášky tvůrci vypálí během prvních pěti minut, pak už to o vtip ani humor nezavadí. Příběh hloupý, nefunkční a nezáživný jako by ho kompletně vyplodila nějaká laciná AI. Herecké výkony mdlé a prkenné, to i ti ochotníci v komparsu by to zahráli lépe. ()

Reklama

M.i.k.e odpad!

všetky recenzie používateľa

to že české romantické komedie posledních let nejsou většinou vůbec vtipné a romantické jsou jen trochu sme si už tak nějak zvykli. Prezidentka ovšem vybočuje z už tak nízkých standardů a hodně, hodně dlouho sem u jakéhokoliv filmu tak moc netrpěl jako tady. Naprosto sterilní, papundeklová pseudoromanťárna, která nemá v rámci českých filmů konkurenci a měřit se může tak maximálně s primáckými seriály typu Slunečná  a další, které ani neznám. Poměrně dobří herci tady proklamují prázdné a těžko uvěřitelné dialogy, nemluvě o tom, že tvůrci asi nemají moc ponětí o tom jak funguje úřad prezidenta (i když to tady není vůbec podstatné) a možná by to celé bylo o trošku uvěřitelnější, kdyby Geislerová byla třeba popová hvězda, nebo prodavačka v Lídlu. Havlík není žádný Richard Curtis a už jednou mě donutil trpět u Pohádek pro Emu, ale teď bych se mnohem raději podíval klidně dvakrát za sebou na ně, než na polovinu Prezidentky...1% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prezidentka by sa mohla dostať do nejakej knihy s názvom "Ako nepísať scenár", kde by sa rozoberalo, že príbeh potrebuje konflikt, že ani nevieme, kedy presne začína tretie dejstvo, no a najmä to, ako nepísať postavy, ktoré sa chovajú neúmerne svojmu veku. Havlík to sebareflexívne síce povie aj vo svojom scenári, kedy deti hlavných hrdinov povedia, že ich rodičia sa chovajú ako deti. Ale inak táto poznámka nijak neospravedlňuje predchádzajúce chyby. Na Prezidentku sa ale dá pozerať "iba" ako na totálnu oddychovku, kde nebudeme premýšľať nad tým, že pani prezidentka má zakázané si začať vôbec nejaký vzťah, takže to vyzerá, že žije v totalite. No a odkazy na Popolušku a Prázdniny v Ríme sú len odkazy bez prídavného mena chytré. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Havlíkovy filmy na mě vždycky nějakým způsobem dobře působí. Ne jinak je tomu i u Prezidentky s mou velmi oblíbenou dvojkou herců ačkoliv tentokrát to i na mě bylo až přespříliš patetické. Ovšem jakmile člověk přijme, že se jedná o pohádku, která má jen nižší základy v realitě, tak si snímek dovede poměrně dobře užít. ()

Galéria (96)

Zaujímavosti (7)

  • Anna Geislerová pochválila filmový štáb a prostredie natáčania filmu: "Natáčanie sme mali rozkúskované, ale bolo vynikajúce. Pamätám si, že sa mi asi nikdy predtým nestalo, aby som mala po každom natáčaní v karavane kvetiny. To bolo nádherné. Stalo sa to znova a znova, ale bolo to krásne. Točilo sa v Prahe, čo bolo príjemné, lebo to bolo atraktívne prostredie. Prišlo mi to ako keď idete na all inclusive dovolenku." (Arsenal83)
  • Titulní píseň „Dvě srdce vejpůl“ složila kapela Chinaski. (SONY_)

Reklama

Reklama