Reklama

Reklama

Resurrection

  • Kanada Resurrection
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Maggie (Rebecca Hall) je úspešnou ženou. Je disciplinovaná, vytrvalá a organizovaná. Zdá sa, že má všetko, čo treba k šťastnému životu. Ale všetko sa jedného dňa pre ňu otrasie v základoch po tom, ako sa v meste objaví David (Tim Roth), ktorý so sebou prinesie hrôzy z jej minulosti. (sochoking)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (34)

sugythesugar 

všetky recenzie používateľa

Veľmi podivný film. Čakal som podľa ČSFD, že dostanem Béčkový horror a dostal som výrazne znekľudnujúci psychologický thriller(?). Ten film sa dá chápať asi z veľa rôznych rovín. Mne to prišlo ako alegoria na stratu dieťaťa v rannom dospelom živote a strach z opustenia. Do toho tam je toxický vzťah s bývalím partnerom. Sociálna izolácia. Súžitie s psychicky chorým človekom. Kritika korporátu. Možno toho chce ten film vyrozprávať viac, než je v silách vlastných tvorcov. Hall a Roth sú skvelý. Už roky hovorím, že Roth potrebuje nejaký poriadny comeback, pretože mi chýba v akciovej produkcií. Takže vlastne veľmi zaujímavý film so skvele predajňou znepokojivou atmosférou a skvelými hercami, ale nedokáže strhnúť a má veľmi podobné tempo. 6/10 ()

Faustka 

všetky recenzie používateľa

Arnold Schwarzenegger a Tim Roth možná chodili do stejného předporodního kurzu pro těhulky, ale určitě nepočali stejným způsobem. Zatímco Schwarzenegger se ve filmu Junior nechal oplodnit uměle v nemocnici, takříkajíc ze zkumavky, Roth to zvládnul v domácím prostředí v kuchyni a k „oplodnění“ mu posloužila trouba. Resurrection je těžká noční můra a svým psychologickým přesahem zhmotňuje v divákovi silné a intenzivní pocity. Hlavní hrdinky mi bylo líto. Max Klinger z MASH by na prekérní situaci Maggie použil svou hlášku: „Polovina rodiny mrtvá, druhá těhotná.“ ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Zámienka k námetu je pravdepodobne absurdná (i keď čo ja viem, v tomto chorom svete ..), preto rozumiem samotnému nízkemu hodnoteniu, keďže tento “Resurrection” je čisto prevažne o psycho rozhovoroch, ktoré môžu po emocionálnej stránke mnohého diváka na míle minúť. Lenže ono to tak nejak svoju váhu má, snaží sa to pôsobiť depresívne, ponuro, čo nie každý dokáže z rôznych dôvodov precítiť. Nemyslím si, že to bolo tak zlé, i keď horor v pravom slova zmysle to asi až tak nebude. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu s čistým svědomím říct, že bych se celých 103 minut stopáže vyloženě bavil - Resurrection je spíš zážitek únavný a vyčerpávající. Ale zároveň je ten film svým způsobem příliš poutavý, originální a působivě stresující na to, aby se nad tím dalo jen mávnout rukou. Pro milovníky žánrově artových bizárů povinná zastávka, nikomu ostatnímu bych nedoporučil. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Vážný uchazeč o pomyslný titul nejdivnějšího mnou zhlédnutého filmu za poslední... dejme tomu rok. Žánr zůstává divákovi dlouho nejasný, postupně se totiž mění a vyvíjí, od běžného dramatu, přes psychothriller, až k bizarnímu finále v hotelovém pokoji. Hranice mezi objektivní realitou a halucinacemi chorého Maggiina mozku je nezřetelná a rejža to divákovi neusnadní ani v závěru. Takže co tím vším chtěl autor říct, ať si každý přebere sám. Za mě zajímavá fantasmagorická hříčka, menšinová, béčková, navíc kupodivu se dvěma známými hereckými primadonami, která si po celou dobu udržela mou pozornost, ježto jsem byl zvědav, co se z toho všeho nakonec vyvrbí. Při závěrečných titulcích jsem se ovšem cítil hlavně rozpačitě. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama