Reklama

Reklama

Žiť

  • Česko Žít (viac)
Trailer 1

V Londýne v 50. rokoch minulého storočia sa znudený, strnulý úradník Williams rozhodne odísť z práce - bola mu stanovená nemilosrdná diagnóza. Vdovec, otec jediného syna, ktorý sa mu odcudzil, sa napokon na staré kolená rozhodne... žiť (HBO Max)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (39)

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Britské Žít je ukázkou toho, jak dělat remake. Zanechávání zdrojové myšlenky, drobná obměna a osobní přístup, zároveň film, který originálnímu filmu Akiry Kurosawy nedělá ostudu. Bill Nighy předvádí dost možná svůj životní výkon, Hermanus splňuje pověst filmaře s vizuálním citem a servíruje funkční sondu, která v součtu zvládá předat myšlenky o tom, co to vlastně znamená žít.... ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Krásny film. Od začiatku až do konca. Bill Nighy ma veľmi milo prekvapil, poznala som ho len z Love Actually, ale wow Mr. Williams už asi navždy zostane jeho životnou a nezabudnuteľnou filmovou rolou, pretože toto bolo teda niečo. Klobúk dole. Living by si okrem už nominovaných kategórií na Oscara zaslúžil nomináciu aj za hudbu a výpravu. Celkovo sa mi veľmi páčila atmosféra Londýna 50tych rokov a aj kostýmy. Celý film je urobený v retro štýle počnúc úvodnými titulkami až po záverečné. Zaujímavá je aj kamera, práca so svetlom a farbami. Living je jednoducho radosť sledovať🧡. Vrelo odporúčam. Asi si niekedy pozriem aj japonský originál Ikiru. Najkrajšie scénky: Sunday Ice-Cream & Mr. Zombie. Na hojdačke v jeden zasnežený večer šťastne si pospevujúc The Rowan Tree. 85%. ()

Reklama

Rochester 

všetky recenzie používateľa

Působivý snímek - a dal se očekávat, když se při jeho vzniku sešli 2 skvělí " filmoví tvůrci" herec a režisér. Když si představím, kolik "úředních šimlů" sedí jak žába na prameni a brání vzniku dobrým nápadům i nás - je z toho smutno. Tento film by se měl promítat všem úřadům + úředníkům jak by to u nich vypadat nemělo !! ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

remake Kurosawova snímku Žít (1952) přináší příběh zkostnatělého úředníka, pro nějž je práce na úřadě tím jediným co mu v životě zbylo. To se nicméně změní ve chvíli kdy se dozví že mu zbývá posledních pár měsíců života a on si uvědomí co mu celou dobu unikalo a co je opravdu důležité. Kurosawův snímek neznám, tudíž sem vůbec nevěděl co od tohoto snímku čekat a byl sem tak ve finále hodně překvapen jak moc mi to sedlo nejen co se týká příběhu, ale i obsazením a celkovou stylizací, kdy celý film vypadá jako kdyby opravdu vznikl v padesátých letech. Když ka konci sedí Bill Nighy na houpačce a zpívá, byl to pro mě jeden z nejdojemnějších momentů co jsem ve filmu v posledních letech viděl. Living se snad ani nedá brát jako remake, ale spíš jako pocta a poklona původnímu filmu a mistru Kurosawovi...80% ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Komorný a vo svojej podstate smutný film o hľadaní dávno strateného šťastia na sklonku života. Podaný v anglickom, suchom, pomalom šate, kde nie je žiadna dráma, žiaden krik, len múdre vety prednesené dokonalou angličtinou postavami v rôznom veku. Bill je fajn herec, ale pri svojom veku tu už ani nehral, skôr len bol. Dokonalý gentleman, ktorý z role nevybočil až do konca. A to čo platilo vtedy, platí v štátnej správe doteraz. Niečo chcete? Vytvorte tlak a nenechajte sa odbiť. Nakoľko to nezaznamenalo úspech ani na domácej pôde, nemyslím, že to zobere sošku. Solídne 3 z 5 ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (8)

  • Kazuo Ishiguro dlhé roky sníval o remakeu filmu Ikiru (1952) v angličtine s Billom Nighym. Raz v noci sa s manželkou po večierku delili o taxík práve s Nighym, keď mu predstavil tento nápad. Hoci Nighy predtým Ikiruho vôbec nepoznal, nadšene sa prihlásil do projektu. (Arsenal83)
  • Přezdívka, kterou si ve filmu Williams (Bill Nighy) vysloužil, byla „Zombie“. Bill hrál i ve filmu Soumrak mrtvých (2004), kde se jeho postava stala zombie. (cerdax2)

Reklama

Reklama