Reklama

Reklama

Šialená noc

  • Česko Šílená noc (viac)
Trailer 4

Stráviť Vianoce so svojou panovačnou matkou (Beverly D'Angelo) len preto, že je nechutne bohatá je samo o sebe poriadne peklo. Keď však rodinu krátko pred štedrovečernou večerou prepadne ozbrojený gang, ktorého členovia chcú na Vianoce získať obsah rodinného trezoru, nastane kríza, ktorú si nikto nevedel predstaviť. Našťastie k lúpeži došlo v ten magický večer, keď aj zatvrdnutí pragmatici aspoň na chvíľu uveria v zázraky. Je to tiež noc, keď istý bradatý muž v červeno-bielom obleku lezie po strechách domov a rozdáva darčeky. V tomto filme je Santa Claus (David Harbour) životom unavený cynik, ktorý chce mať svoju najťažšiu ročnú zmenu rýchlo za sebou. To, že sa ocitne v dome, kde ozbrojenci držia rodinu ako rukojemníkov ho spočiatku nevyvedie z miery. Až do momentu, kedy ho najmladšia rukojemníčka poprosí o pomoc. Až vtedy si vyhrnie rukávy na červenom plášti a spustí sa akcia. Verte tomu alebo nie, ale nahnevanému Santovi by ste sa pod ruky dostať nechceli. Tichá noc sa určite spievať nebude, pretože tento Santa nie je svätý. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (456)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Pritrúbla zábava určená malým faganom,  ktorí fuckujú snád' už od desiatich rokoch! Hoci scénka s Jimmym po vyletení z komínu nemala chybu, bolo to to naj z celého filmu,  pri ktorom som sa nedokázal, bohužiaľ, absolútne uvoľniť a brať ho s nadhľadom a istým humorom. Navyše sprievodné songy ma neuveriteľne pri  akčných scénach srali! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Kombinácia „Smrtonosná pasca vs. Santa Claus“ síce znie originálne, ale scenár je strašne predvídateľný. Všetko viete popredu, ste na to dôrazne upozornení, akoby to ani nebol film pre dospelých, ale pre deti. V jednej chvíli Santa zomrie, ale divák naozaj nemusí mať veľa rokov (ani inteligencie), aby pochopil, že Santa Claus a zároveň hlavný hrdina filmu „asi“ nezomrie. Alebo sa schyľuje k bitke, záber na ľadovú sochu s dôrazom na jej špic. Je vám jasné, že sa naň niekto nabodne, nasleduje bitka a čuduj sa svete, na špici skutočne skončí záporák. Je to hrozne nudné, ale zároveň práve používane typických vianočných dekorácií sa postaralo o istý prvok zábavy. Mňa najviac pobavila realistická variácia na Sám doma. Film je divný mix rodinného filmu s brutálnou vyvražďovačkou, v ktorej si na svoje prišli ako kaskadéri (producentom bol David Leitch, režisér Johna Wicka a Bullet Train, ale nemôžem povedať, že by ma akčné sekvencie odrovnali), tak tvorcovia gore. To je zvláštna a prekvapivá kombinácia, ale prečo nie. Výprava domu a zasneženého okolia pekná, kasting fajn. Najmä Leguizamo. Naopak Beverly D´Angelo nudná, ale ponúka kuriózny pocit vychádzajúci už z jej fyzickej prítomnosti, keďže Ellen Griswoldová. Strácal som sa v pravidlách: Santa zjavne disponuje kúzlami, ale zároveň ho môžete normálne zastreliť. A čo jeho divné postoje? Soba kvôli špineniu strechy obviní z neprofesionálneho správania a pritom chvíľu predtým ovracal úbohú, ničnetušiacu ženu. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Smrtonosná past, křížená se Sám doma a okořeněná buranstvím ze Santa je úchyl. Příjemně odvázaná a krvavá jízda, přesně taková, jakou od Wirkoly očekáváme. Bohužel vč. časté sentimentální vaty, která jinak svižný film zbytečně brzdí. Ale jako alternativa k českým vánočním pohádkám, funguje na výbornou. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Zámožná rodina Lightstoneovcov sa stretáva počas Vianoc. Nikto tu nie je preto, aby si užil čas s rodinou. Jediné, čo všetkých zaujíma, je rodinné bohatstvo. Na to si brúsi zuby aj banda násilných zločincov, ktorí si pre svoju lúpež vybrali práve túto noc. To ešte netušia, že ich vyruší Santa Claus, ktorý striktne dodržiava odmeňovanie dobrých a trestanie zlých. - Príjemné koncoročné prekvapenie od hororového veterána Tommyho Wirkolu. Trochu som sa obával, či ho nebudú v USA citelne obmedzovať, ale dopadlo to výborne. Aj keď to nie je vyslovene šialenosť na štýl Dead Snow, má to od začiatku do konca svižné tempo, nádhernú myšlienku o detskej viere, vysoký bodycount (aj keď trochu zamrzí viacero vraždiacich scén doslova vykradnutých zo série Wrong Turn) a pohodovú sviatočnú atmosféru, pri ktorej namiesto medu tečie krv. Každý rok to asi pozerať nebudem, ale raz za čas sa k tomu počas sviatkov určite vrátim. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Nápaditá akční záležitost, v níž se černým humorem a kreativním násilím vážně nešetří. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat snímek Violent Night režiséra Tommyho Wirkoly, který vyjma výše zmíněných atributů zaujme i citací a poctou snímkům jako třeba "Home Alone" či "Die Hard". Tvůrci se všemi těmito aspekty pracují v rámci svých možností více než dobře, takže se před Vámi na ploše čítající 111 minut rozprostře bláznivá akční podívaná s neodolatelnou chutí Vánoc, v níž David Harbour jakožto Santa Claus absolutně vládne. Pokud tedy hledáte neobvyklou akční podívanou, zde jste opravdu správně. Skvělá práce! „Santa's gonna eat through these guys like a plate of cookies!“ ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)
  • Trudy (Leah Brady) si podle Santy (David Harbour) zasloužila místo na seznamu hodných dětí, protože si uklízela v pokoji, poslouchala rodiče, chovala se hodně ke zvířátkům, byla hodná ke všem a pozvala neoblíbené dítě na svou oslavu narozenin. (HellFire)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama