Reklama

Reklama

Urutoraman

(seriál)
  • Japonsko Ultraman: Kúsó tokusacu series (viac)

Epizódy(40)

Obsahy(1)

Když je svět napaden mimozemskými vetřelci a ohromnými prehistorickými monstry, existuje pouze jedna jediná organizace, která si s takovýmto ohrožením dokáže poradit. Je to Science Patrol, vysoce sofistikovaná policejní jednotka, vybavená nejmodernějšími zbraněmi a vesmírnými plavidly. Úkolem této jednotky, vedené kapitánem Muramatsuem, je chránit planetu Zemi před hrozbami z neznáma. A pokud se ukáže, že jejich výzbroj k poražení jejich obludných nepřátel nestačí, nastupuje na scénu jeden z členů – Shin Hayata, který má schopnost proměnit se v obřího superhrdinu z vesmíru, Ultramana! (Israha)

(viac)

Recenzie (2)

majo25 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Seriál o japonskom superhrdinovi je síce sympatický, ale až príliš naivný a skratkovitý. Častokrát sa nevyhne aj akejsi detinskosti, až sa divák pýta, či seriál nie je určený práve deťom. Častý detinský humor to iba podčiarkuje. Kaidžu sem, kaidžu tam, príšer je až príliš mnoho, každá z nich dostáva automaticky meno a ich súboj s Ultramanom je viacmenej o tom istom - najprv zápasenie, podobajúce sa skôr na teplošské súboje v bahne, nejaké tie úsmevné a neúčinné džudo chvaty, po ktorých nasledujú účinné ultramanové "laserové" zbrane. Prečo ich Ultraman nepoužije hneď, nevedno, každopádne od krajiny, kde vznikli bojové športy ako karate, aikido, džudo, džiu-džitsu a iné, by som čakal súboje na omnoho omnoho vyššej úrovni. Pätica hlavných postáv je sympatická, ale aj bezcharakterná a nie príliš inteligentná. To, čo mnohým bude imponovať, sú miesto špeciálnych efektov používané všemožné modely budov a bojovej techniky a hoci divák ocení ich náročnosť a detailnosť, po nejakom čase sa zunujú. Škodou je, že sa seriál nikam nevyvíja a teda to, čo bolo použité v prvej epizóde, je použité aj nasledujúcich...takto až po poslednú epizódu. Ocenim môžem ale akt, že Japonci sa nijako nevyvyšujú a v seriáli je bežná spolupráca s európskymi či americkými vedcami, doktormi, inžiniermi, ku ktorým chovajú vždy veľkú úctu. ()

lardko 

všetky recenzie používateľa

Ultraman: Kuso tokusatsu series opět podle mě až moc přehnané hodnocení. Záběry dost amatérské i na tu dobu.. děj ne moc dobrý.. ()

Reklama

Galéria (7)

Zaujímavosti (4)

  • Jedná sa o najvyššie hodnotenú epizódu seriálu. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama