Reklama

Reklama

VOD (1)

Ostřílený detektiv, který pátrá po brutálním vrahovi mladé realitní makléřky, odhalí spletitou síť kriminálních aktivit. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (361)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Začátek byl ještě docela slibnej, ale časem se to vyvrbilo v pomalu plynoucí a na moje gusto až moc překombinovanou detektivku. S každou další minutou pak moje pozornost klesala víc a víc a finále který nepřineslo nic co by se nedalo předem čekat už jsem vyloženě odzýval. Tenhle typ filmu holt není pro mě.25% ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Typická krimi dráma škandinávskeho strihu, s pomalým tempom, večne zamračeným počasím, pochmúrnymi farbami, postavami z mäsa a kostí a bez zbytočne hollywoodsky prehnaných scén. Grant Singer kopíruje od najlepších, ale vo výsledku nestrhne tak ako jeho vzory (Prisoners, Gone Girl, The Girl with the Dragon Tattoo). Reptile síce postupne šponuje napätie, príbeh, motívy a spleť postáv čoraz viac zamotáva, aby to celé v druhej polovici vlastne nijako nezúžitkoval. Benicio del Toro skvelý a tiahne film neskutočne na svojich pleciach, ale takáto krimi by potrebovala byť neustále o krok pred divákom, mať nejaký odzbrojujúci moment prekvapenia alebo aspoň intezívne finále, kde všetky tie vzťahy medzi postavami náležite zužitkuje. V tomto podaní bohužiaľ vyústi do pomerne obyčajnej, v druhej polovici značne monotónnej detektívky so záverom, ktorý by potreboval vyhrotiť (ne)priateľstvá medzi postavami, no nakoniec to dvojhodinové budovanie príbehu odbije dvojminútovým očakávaným odhalením a dvojminútovou neemotívnou prestrelkou hlavných postáv. Fajn, ale nič čo utkvie v pamäti, či už formou alebo príbehom. CELKOVO: 6/10 ()

Reklama

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Co se vleče, neuteče.“ Pravdu tentokrát mají oba. ČSFD premiér Pomo i jeho ministr kultury verbal. Ještěr byl opravdu velmi „plíživý“ a střihači opravdu někdo ukradl nůžky. Věčná škoda, mohl to být hutný temný thriller. Stříhat by šlo kdekoli, prakticky každá scéna je o pět, deset vteřin delší, než je nutné. POCHVALNÉ OKÉNKO: [][] Co jsem naopak ocenil? 1) Že celých 136 minut hraje hudba. Zasmušilá, tísnivá až zlověstná a sugerující nám, že nejpozději za dvě vteřiny se stane něco strašného. Divák stráví dvě hodiny v nervózním očekávání a díky tomu u filmu neusne. 2) Že Benicio Del Toro se úplně, ale úplně na každého, s kým mluví, kouká jako na vraha. Kvůli tomu jsem nakonec podezříval celé město i půlku filmového štábu. 3) Že i Rigor Mortis Timberlake dostal roli přímo na tělo: „Muž s prázdnou tváří.[][] Makléřce soucit, Del Torovi poklonu a Singerovi k Vánocům střihačské nůžky. A co já? Jen třikrát zatahám ještěrku za ocas. ()

leila22 

všetky recenzie používateľa

Krásna atmosferická detektívka. Druhá polovica možno až tak neprekvapí, ale stále tu máme výborné herecké obsadenie, hrátky s divákom, skvelé budovanie nepríjemna, kreatívnu kameru a prestrihy a fakt, že ide o debut (!) Granta Singera, ktorý točí videoklipy pre Lorde či Weeknda. No a Benicio Del Toro je démonický Boh, ktorý ma hypnotizoval od začiatku do konca a relatívne dlhá minutáž, ktorej som sa spočiatku bála, v jeho prítomnosti ubehla ako nič. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

SPOILERy! Tak trochu nová Zem policajtov. Herci skvelí asi všetci. Del Toro, Pitt, aj Alicia prvá liga. Timberlake o triedu slabší, ale tiež fajn. Je to nenudiace a miestami s až hororovým feelingom (obzvlášť  napínavé sú scény, v ktorých účinkuje Alicia a takisto ona s Del Torom majú najlepšiu chémiu). Scenár povedzme neobjavný (v zmysle odhadnuteľný), zato s krásne naturalistickými dialógmi a skvele vykreslenými charaktermi postáv. S tým sa niekto fakt vyhral. Potešilo ma niekoľko nápadov v úplnom závere a tiež scéna, kde si vyšetrujúci detektívovia stavia, kto z podozrivých bude asi vrah. To som myslím zatim vo filme nevidel. 85% ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčalo sa v Atlante v štáte Georgia od 15. augusta 2021. (Arsenal83)
  • V čase 41:26 si po pohřbu Will (Justin Timberlake) sedne k detektivovi Tomovi (Benicio Del Toro) do zaparkovaného auta, který má volant v rovné poloze. Hned v dalším záběru je volant otočený o 180°. (Pulos)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

31.10.2023

Je to zhruba měsíc, co jsme informovali o slovech producentů nové krimi od Netflixu Ještěr, kteří uvedli, že se v zákulisí začíná diskutovat možnost třetího Sicaria. Vynikající krimi thriller s Emily… (viac)

Reklama

Reklama