Reklama

Reklama

Pád domu Usherů

(seriál)
  • USA The Fall of the House of Usher
Trailer 1

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Dva bezcitní sourozenci vybudují rodinnou dynastii, aby se zajistili do budoucna. Jejich plán se ale začne bortit ve chvíli, kdy jejich dědici začnou záhadně umírat. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (9)

Pád domu Usherů (2023) 

Dalsi vydareny Flanagan-ov kus s atmosferou podobnou vynikajucim The Haunting. Opat podobny script ako v tom hororovom pocine. Kedy su epizody venovane jednotlivym clenom rodiny. A opat spolupracuje s dokonalou Carlou Gugino, ktorej zjav a hlas dodavaju atmosfera osobitny dojem. Akokolvek vam pridu uvodne epizody azda priemerne, ci dokonca azda nedotiahnute, dotiahnite to az k zaverecnym dvom, ktore su dokonale a plne vysvetluju domnienky, ci naznaky v predoslych. Velmi rad som opat videl i Kate Siegel. A Greenwood, v roli hlavy rodiny bezvyhradne uveritelny. Odporucam, hoci som dufal vo vacsiu hororovu naloz. Zato tu mame dostatok mysteriozna. Mike, natoc cim skor nieco dalsie, kludne opat od Edgara. :) ()

Půlnoční děs (2023) (E01) 

Fajnovy otvarak navnadil. Dycha z toho mystery a su tu priehrstia kvalitnych hercov a hereciek z Haunting serie, Kyliegh Curran  z Doctor Sleep, ci Ruth Codd z The Midnight Club  a dalsi a dalsi . Co moze sposobit trochu chaos v predstavovani ich svojskych charakterov, ale Mike Flanagan uz s vacsinou pracoval a je vidiet, ze vzajomna spolupraca prinasa ovocie. Tesim sa, snad to dosiahne uroven spominanej srdcovky Haunting. ()

Maska červené smrti (2023) (E02) 

Rozpravanie s "protivnikom" pokracuje a epizoda je venovana najmladsiemu privilegovanemu typkovi, Perry-Prosperovi, ktory si musi splnit svoj klubovo-orgiovy sen. Slusne rozpravanie, enigmaticka Gugino. Nadpriemer. ()

Vražda v ulici Morgue (2023) (E03) 

Prednaska najstasieho Usher-a o marketingu s "citronmi" - #lemon - bola tak cynicka a opisujuca i tuto dobu, az to bralo dych. Mnohokrat, ked vidim takyto okaty "marketing" a mnoztvo "konzumnych opiciek", ktore na to naskocia, vo mne obcas evokuje pohrdanie v kognitivne schopnosti ludstva. Bruce Greenwood bol herecky uplne dokonaly, zvlast vo chvilach, ked ho obchadzali mrtvi. "..your brain farted and turned into 500 dollars". Neprijemna skola zivota o ukradnutom napade. "Deal with it yourself! Ako si bielovlasa chladna marketerka exploitovala mladuckych asistentov bolo neskutocne. A nakoniec, konfrontacia s vybornou Gugino v labaku bola atmosfericka...wow. Velmi slusna epizoda. ()

Černý kocour (2023) (E04) 

Vysledny dojem z epizody: neberte drogy, mozete halucinovat a konat nepricetne. :) Scena s havranom, ked stara "sestricka" na cele klanu prisla pred klub z minulosti, bola paradna. "Even harder....to do the RIGHT THING". Prednaska mladeho Augusteho Dupin-a k starostlivym stradajucim rodicom z minulosti bola az filozoficko-poviedkova. Prevzata frazicka od grazla z minulosti "Sir, yes sir!" bola vybornou a uspokojivou ukazkou charakteru hlavy rodiny, Roderika Usher-a. :) Velmi podarena a atmosfericka epizoda. Dogs all the way. ()

Zrádné srdce (2023) (E05) 

A kde bola v zavere zvodna Gugino?! Sakris, naburalo mi to koncept. :) F*cked up mind zahrany pomerne fajnovo, ale miestami to znacni i krivalo. Priemer. Muzik, chce mat poleptanu zenusku doma...tusime preco. ()

Zlatý brouk (2023) (E06) 

Za mna, rovnako odporny charakter, ako step-sister menezerka a tak spokojnost. :) Stel mi vsak chyba osobne zapojenie a konfrontacia samotnej Gugino, ako tomu bolo vo fatalnom vystupe v labaku medzi simpanzami. Ale atmosferu to malo obcas velmi slusnu. Nadpriemer, avsak stale cakam na nieco vyraznejsie. Bowling-guy je opat neskutocne iritujuci typek a konecne sa podujal realizovat to, co sme vsetci tusili. ()

Jáma a kyvadlo (2023) (E07) 

Pecka....konecne filozofujuca demonicka Gugino v celej parade. :) "Hello again, handsome..". Urcite najatmosferickejsia epizoda doposial a moja prva na plny pocet. Mnamka. ()

Havran (2023) (E08) 

Nadherny zaver, ktory dokonale vysvetlil narazky a "nedotiahnute" naznaky z predoslych epizod."...you spent that money on what you REALLY need, you COULD solve it ALL". "We're a...virus, I think. People, I mean." Ocenil som, ze Pim dostal priestor a odkryt zavoj jeho minulosti. Vizual a atmosfera v sale mrakodrapu s vybornym Greenwood-om a dokonalou Gugino s burkou v pozadi, boli dokonale. A ta atmosfera v zavere s basnou v prednese od Carli...wow. 100% Deja vu z The Haunting. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Pád domu Usherů sklízí nadšené ohlasy

Pád domu Usherů sklízí nadšené ohlasy

24.09.2023

Hororový podzim by opět mohl patřit jednomu z nejchválenějších televizních tvůrců posledních let Mikeu Flanaganovi (The Haunting of Hill House, Půlnoční mše). Ten se totiž vrací se svým posledním… (viac)

Temná věž je údajně na dobré cestě

Temná věž je údajně na dobré cestě

10.08.2023

Oceňovaný hororový tvůrce Mike Flanagan (Půlnoční mše, The Haunting of Hill House) je od konce loňského roku potvrzeným lodivodem nové adaptace slavné fantasy série Stephena Kinga Temná věž. Projekt… (viac)

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (viac)

Reklama

Reklama