Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (viac)
Trailer 6

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Problém tří těles (2024) 

Príťažlivý a v rámci invazívneho subžánru inovatívny dej, spracovanie bohužiaľ nezaujímavé a vizuálne ničím neohurujúce. Pričom možností by bolo, viď napríklad popasovanie sa s virtuálnou realitou v Ready Player One. Hrozba odsunutá na budúce generácie podľa mňa na intenzite neuberá, o to "sa stará" béčkové obsadenie hlavných postáv. Wong, Cunningham a Pryce sú prihrávači, držať palce máme mladším ročníkom. Predlohu som zatiaľ nečítal a je to iba ona, ktorá tento projekt drží nad vodou. Ak si Beniof a spol. zoberú ponaučenie z kritiky, môžeme sa dočkať výrazného zlepšenia. Pokiaľ som si pri prvej epizóde dovolil porovnávať s toľko kritizovanou Nadáciou, tak tá je, aj napriek výhradám, vyššia liga. ()

Odpočet (2024) (E01) 

3BP nezačína tak bombasticky ako Nadácia, avšak postupne uťahuje slučku a na konci epizódy je jasné, koho seriál má vo svojich osídliach a kto to radšej hneď vzdá. Zatiaľ čo prvý menovaný seriál ponúkol to najlepšie na úvod, v tomto prípade očakávam opak. Knihu som zatiaľ nečítal a aj pred jej čítaním aj seriálom sa snažím vyhýbať všetkým informáciám o deji, takže som veľmi zvedavý, kam to bude celé smerovať. Snáď sa dočkáme aj viac dychberúcejších záberov než len žmurkanie vesmíru. ()

Rudé pobřeží (2024) (E02) 

Stále nie je jasné, čo sa zo seriálu vykľuje, respektíve či v konečnom dôsledku dokáže zrozumiteľne pretransformovať literárny príbeh do seriálovej podoby. Vstupy do hry nie sú vizuálne tak zaujímavé ako by asi mohli byť, ale o sklamanie nejde. Cliffhanger sľubuje, že od tretej časti by sa mohli diať veľké veci. Zatiaľ opatrne za tri, ale aj trochu vyššie hodnotenie za prvé dve epizódy pripadá tiež do úvahy. ()

Ničitel světů (2024) (E03) 

Tvorcovia vykladajú karty na stôl, nie síce všetky, ale zhruba je už jasné, o čo komu ide. Ďalšia úroveň hry poteší, i keď skôr tým, ako je vymyslená, pretože jej spracovanie je stále skôr televízne než filmovo monumentálne a práve pri živom počítači sa žiadalo ešte niečo viac dychberúce než to, čo vidíme. Ale v rámci možností ide stále o slušný vizuálny zážitok. ()

Náš Pán (2024) (E04) 

Tentokrát sme sa zaobišli bez hry a virtuálnej reality a táto zmena je ku prospechu veci. Začíname spoznávať tajomný kult a aj to, kto je jeho vodcom a veci začínajú dávať zmysel. Jediným problémom je to, že táto a predchádzajúca epizóda by sa dali spojiť do hodinovej časti. Ako bonus sa dozvieme fakt, že naše rozprávky sú iba klamstvá o klamároch. A s klamármi sa nedá komunikovať... ()

Soudný den (2024) (E05) 

Prvá epizóda, ktorá naplno využíva potenciál látky prevedenej na obrazovku. Akcia v Paname a záverečné odhalenie mimozemských schopností sú skvelé sekvencie. I keď sú výpravné, digitálne triky občas pôsobia veľmi lacno, viď oba páry zázračnej mimozemskej entity. Predpokladám, že neskôr bude vysvetlené, prečo 400 rokov pred príchodom sú mimozemšťania tak úprimní a prezradili ľudstvu, na čo sa hore v skutočnosti pozerá. ()

Vzhůru ke hvězdám (2024) (E06) 

Tvorcovia sa po predchádzajúcej epizóde asi zľakli, že sa 3BP začal až príliš rozbiehať a tak opäť spomalili. Nie je to však úplne na škodu, postavy dostávajú postupom času väčšiu hĺbku, avšak pokiaľ by som mal také výčitky svedomia ako pekná mladý vedkyňa, asi by moje prežívanie tráum vyzeralo trochu menej idealisticky. ()

Jedině pokrok (2024) (E07) 

Predposledná epizóda sa uberá presne tým smerom, akým asi väčšina predpokladá, že sa bude uberať. Hlavnou otázkou je, koho vyslať na dlhú a zložitú cestu otvoreným vesmírom a tipujem, že iba málokto sa vo svojej predpovedi zmýli. Tlačí sa tak dosť na city a fungovalo by to podstatne lepšie, ak by boli herci výraznejší. ()

Meditátor (2024) (E08) 

Finále funguje v záverečnej štvrťhodinke, keďže sa deje presne to, k čomu to celé posledných pár epizód smeruje, avšak dovtedy sa zameriavame na postavu a jej dilemy, ktoré by sa dali vyriešiť v jednej minúte. Načo potrebujeme vidieť, ako Saul s okolím komunikuje ohľadom svojho poslania, keď ide stále o to isté. Argumenty z druhej strany ale nepadnú. Záver je pomerne prekvapivý, veci sa totiž v druhej sérii musia ubrať iným smerom, akým sa všetko vyvíjalo. ()

Súvisiace novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (viac)

Reklama

Reklama