Reklama

Reklama

Reacher

(seriál)
Trailer
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvorcovia:

Nick Santora

Predloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrajú:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (199)

grogodil 

všetky recenzie používateľa

No, ďalšie Banshee sa nekoná ani len omylom. Kráčajúca skala v hlavnej úlohe má síce celkom charizmu a aj vie občas niekoho sporadicky efektne a efektívne uložiť jednou ranou do limba, ale to je všetko. Fyzičku by tomuto Reacherovi nespochybňoval nikto, ani keby ju nedával každú epizódu na obdiv pri vyzliekaní trička. Nejaký ten rešpekt fyzicky budí. Ale o tom, že je navyše tak trochu chodiaca encyklopédia, ktorá dedukciou a bystrozrakou pozornosťou konkuruje Sherlockovi Holmesovi a vynaliezavosťou MacGyverovi, to ma už teda nedokázal presvedčiť ani len na sekundu. Scény, ako trebárs, keď uprostred noci rekonštruuje udalosti na mieste činu sťa Horacio Caine krížený s indiánskym stopárom a tliacha o tom, že mesiac bol v ten večer o 26 stupňov vedľa, to je proste na smiech. A všetci okolo sú bez neho bezradné tupé stádo, ktoré si nabieha, aby ich Reacher uzemnil slovne, alebo ručne-stručne. Proste taká dnes už trochu prežitá podradná televízna liga nižšej cenovej, čo šuští (symbolicky) hodne starým, zažltnutým prepratým papierom. A nie takým tým odľahčene uvedomelým, pomrkávajúcim a priznaným guilty pleasure spôsobom, ktorý ma vraj chce nostalgicky hodiť späť do minulého storočia. Na to sa v tomto béčku všetci tvária, že to myslia seriózne... Skôr som sa pri sledovaní pýtal sám seba, či mám týmto ďalej zabíjať čas, ked sa mi skôr, než Bourne, ci príbuzný filmový Jack Reacher, pri sledovaní vybavovali mená ako Odpadlík, či Walker, Texas Ranger? A to sú hlupučké vykopávky, za ktorými by som už dnes ťažko zatláčal nostalgicky slzu, že mi dnes ešte čosi také v bedni chýba. Ale tak jedným okom popri práci to neublížilo. Ako taká plochá naivne priblblá chlapáckejšia telenovela, čo beží na monitore ako kulisa, alebo screensaver, to ujde. Ale zoberte pár tuctov najtuctovejších televíznych kriminálok za 20 rokov, povedzte nejakému počítačovému programu "Jáchyme, hoď to do stroje!" a on vám z toho vypľuje takýto šablonovitý šestákový scenár. Dať si poldeci vždy, keď som uhádol repliku pri tom ich rádoby vtipnom buddy hláškování a doberaní sa, tak som pri tretej časti otrávený alkoholom. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Konečně se Dítětův slavný hrdina a věhlasný čistič zapadlých prdelí amerického středozápadu dočkal adekvátního zobrazení. Tedy alespoň co se konstituce týká. Dvoumetrové nabušené hovado tentokrát nepředstírá stodemdesáticentimetrový sájentologický zachrap Tomík, ke kterému museli jako komparz složitě vybírat samé trpajzlíky, aby se necítil tolik méněcenný, a každou chvíli ho hledat někde hrdě stojícího pod stolem. Ovšem co do výrazové oduševnělosti, tak tam zvolený gorilí neherec kapku zaostává a spíše připomíná takový ten „hloubavý“ typ, co si pro pandementní jistotu udělá doma antigenní test, načež s hrůzou zjistí, že je těhotný, a co při jakékoliv konverzaci jednou za hodinu nakrčí čelo, prošťourá si rypák a řekne „gogo“, než toho Dítětem popisovaného pologeniálního analytika a detektiva. Ale jebat! Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „abstrahujme od paradigmatické interpretace fikčních charakterů“. Jedná se totiž o veskrze slastně brakovou staroškolskou zábavičku, svižnou, akční, přímočarou, brutální a se všemi těmi klišovitě roztomilými kudrlinkami přesně tak, jak to mají mazlíčci rádi. A vzali to kluci pěkně od Dětských začátků, tedy od Jatek, tudíž doufám, že máme před sebou dalších 24 sezón (pomineme-li už spatlaného Tomíka a povídky) vinného potěšení z dob, kdy byl svět i film ještě nebolševický a v pořádku. ()

Reklama

DaUr 

všetky recenzie používateľa

1. série - 80 %, 2. série - 70 %. Tam, kde první série byla relativně nápaditá a zároveň se nebrala tak úplně vážně, druhá obě tahle pozitiva ztrácí a do hlubin béčkovosti se ponořuje mnohem rychleji, než by se mi líbilo. Jestli neprůstřelnost hlavních hrdinů, stupidita záporáků a dramatické oběti vedlejších postav budou v dalších sériích narůstat tímhle tempem, tak potěš pánbůh. ()

sir-dave 

všetky recenzie používateľa

Reklama na televizní devadesátky v plné parádě. Kráčející skála meet Starsky a Hutch. Možná to odpovídá předloze více než dva filmové díly s Cruisem, každopádně filmy mě nadchly víc. Vyzdvihl bych suché vtípky na Reachera a trochu té deduktivní chytrosti. Avšak v Alanovi Ritchsonovi pořád trochu vidím Thada Castla. 2.: Udržuje si to standard, příběh nenadchne, nezklame, na seriálový počin to stále ujde. Jen se prohodilo spoustu postav a na třetí sezónu asi opět prohodí. (hodnocení za 1.-2. sérii) ()

ywo666 

všetky recenzie používateľa

Konecne poriadna Reacherovina. Nic v zlom, ale Tom sa na Reachera hodil asi rovnako, ako na biografiu o Dwaynovi Johnsonovi. Killing floors bola prva kniha od Childa. A je pracovana super. Serial skutocne zachytava Reachera ako kniha opisuje. Drsny, drzy, moc sa nechce vykecavat. Akcia je fajn. Jedine v knihe Reacher kazdeho rozdrti ala Seagal. Tu obcas dostane aj po papuly. Dej jednej knihy natiahli na 8 dielov, co pridalo dejove linky mimo knihy. Neviem ako to beru nebozkani literarnou tvorbou, ale ja som si to brutalne uzival. A Willa Fitzgerald je hot. Za mna 85% a fakt fakt dobry serial, ktory ma vratil do casov mojej mladosti. Tlieskam. ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (25)

  • Batoh, který je na začátku epizody položený v kuchyni na baru, mění svou polohu. (Duoscop)
  • Na konci epizody hraje píseň „Police Dog Blues“ od Blinda Blake. (Duoscop)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama