Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V rozkvitajúcom meste Monstropolis žijú strašidlá všetkých tvarov a veľkostí. Hlavnými hrdinami sú vysoká zelenomodrá príšerka s rohami menom Sulley a jeho najlepší jednooký kamarát Mike Wazowski. Obaja pracujú v najväčšej utajenej továrni Monsters Incorporated, Sulley je šéfom výskumu strašenia detí a Mike jeho nadšeným asistentom. Jedného večera však Sulley zistí, že dvere, ktorými strašidlá vychádzajú z fabriky do ľudského sveta, zostali pootvorené. Cez ne sa k nim dostalo malé dievčatko Boo. Napriek tomu, že príšerky majú kontakt s ľuďmi prísne zakázaný, sa Sulley a Mike rozhodnú malej Boo pomôcť. Prezlečú ju za strašidlo a pokúsia sa ju prepašovať domov... (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (671)

Kass 

všetky recenzie používateľa

"Příšerky s.r.o." patří do té vybrané skupiny animovaných filmů, jejichž originalita a zábavnost je postavena na skutečnosti, že se odehrávají ve zcela unikátním, v hlavách tvůrců stvořeném, fantaskním světě. Při sledování podobných filmů si vždy nejraději všímám, do jaké neskutečné míry těch sebemenších detailů mají svůj vymyšlený svět promakaný, jak si s ním dokážou laskavě pohrát a zároveň si z něho i tak trochu lišácky utahovat. Roztodivné hrůzostrašné příšerky se mi líbily moc, ale mým hlavním favoritem byla ta malá holčička, která mě svým boo vždy spolehlivě rozesmála (jsem holt nenapravitelný starý infantil :-)) ). Jediné, co mi místy trochu kazilo výsledný pozitivní dojem, byla až přílišná snaha tvůrců o dojemnost příběhu za každou cenu ... ale to jistě dětem, pro které je film určen především, rozhodně vadit nebude. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Scénáristicky výborně zvládnutá animovaná komedie, i když zaměřená na dětštější publikum. Jen by mě zajímalo jak se ve skutečnosti jmenovala Boo;) Na rok 2001 skutečně působivé, i když není náhoda, že krom Sullyho jsou všichni gumoví/kožovití. BTW ty distribuční názvy jsou skvělá obchodněprávní loterie:)) Není to nic myšlenkově světoborného, ale funguje to úžasně. 80% ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Práve som si spomenul, aké to bolo, keď ťa moje oko videlo prvý raz.“ Johna Goodmana (a sem tam i Billyho Crystala) mám rád, pestrofarebné, veselé a originálne pixarovské svety zbožňujem od TOY STORY 2 a keď som ako malý videl DETSKÚ HRU, dával som si počas nasledujúcich nocí dobrý pozor, aby mi z postele nevisela noha alebo ruka. Takže MONSTERS, A.S. mám rád. Vrátane rozkošnej Boo a jej „cica cica“. Príliš mi neprekáža dokonca ani to, že snímka je orientovaná na detského diváka viac, než má Pixar vo zvyku. Veď už kvôli všetkým tým farebným figúrkam (a vlastne farebnému úplne všetkému) návšteva sveta príšer stojí za to. Bohužiaľ, koniec sa do predchádzajúceho deja vôbec nehodí (a nik mi nevyhovorí, že chlapci a dievčatá z Pixaru nemajú odvahu na niečo temnejšie. MAJÚ, tým som si istý.). Čerešničkou na torte sú „pokazené“ zábery, občasné odkazy pre geekov („Rezervoval som stôl u Harryhausena.“) a výborný vtip na pokračovanie (ustavičná kontaminácia smoliarskej príšerky). Ale mňa tento inak plus mínus podarený kúsok nikdy príliš nebavil. Kino Považan NMnV 2002 ()

numi 

všetky recenzie používateľa

Pixar opět dokazuje, že umí a že na něj poli animovaného filmu nikdo nemá (až na výjimky). Výborně propracovaný svět strašidel i samotný systém strašení je bezchybný, každá příšerka je originální, příběh strhující, nenatahovaný a dostatečně krátký, film zbytečně nehraje na emoce, ale snaží se prostě a jednoduše diváka pobavit - prostě nefalšovaná rodinná zábava se vším všudy. Komické gagy střídají neomalené romantické výlevy obou hlavních strašidel (ať už k opačnému pohlaví či dítěti), do toho sem tam vpadne nějaká ta akční scénka, která si nic nezadá ani s hranými (a mnohem nákladnějšími) scénámi. A nesmím ještě zapomenout na dva naprosto slizké slizouny, kteří mají svůj osobitý šarm a styl a bez kterých by to prostě nebylo ono. Příjemná oddechová zábava pro celou rodinu! A to se jen tak nevidí. [říjen 2006] ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Veľmi milá, vtipná pixarovka s pohodovým a zábavným príbehom, vhodným pre deti a celú rodinu. Garancia príjemne stráveného večera. Nedá mi vyzdvihnúť perfektne prepracovanú grafiku. Napr. pri Sullyho srsti je vidno snáď každý chlp... Jednoducho pastva pre oči, ktorá sa dá pozerať i viackrát a stále nenudí. 89/100 ()

Galéria (125)

Zaujímavosti (59)

  • Kód 23-19, který se používal při zanesení cizího materiálu zpět do světa příšer, koresponduje s písmeny anglické abecedy W a S, podle white sock (bílá ponožka), která byla v obou případech oním cizím materiálem. (vojtaruzek)

Súvisiace novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (viac)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (viac)

Reklama

Reklama