Reklama

Reklama

Miesto zločinu České Budějovice

(seriál)
  • Česko Místo zločinu České Budějovice
Česko, 2023, 13 h 11 min (Minutáž: 56–71 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrajú:

David Novotný, Leoš Noha, Judit Pecháček, Filip Březina, Pavla Beretová, Jitka Schneiderová, Martin Myšička, Tereza Brodská, Miroslav Táborský (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Tím ostrieľaných kriminalistov odhaľuje zločiny v Juhočeskom kraji. Okrem vyšetrovania a náhľadu do kriminalistickej práce prinesie seriál aj pohľad do súkromia postáv. Šéf vyšetrovacieho tímu, Karel Dvořák (David Novotný), predtým slúžil v tajných službách a nepriamo zavinil fatálne zranenie kamaráta. Diváci sa môžu tešiť aj na Emu Grodskú (Pavla Beretová), ktorá je z Ostravy prevelená do Českých Budejovíc na miesto šéfky kriminálky. Okrem služobne starších vyšetrovateľov sa seriál zameria aj na mladú dvojicu kriminalistov v podaní Jany Šímovej (Judit Pecháček) a Petra Brauna (Filip Březina). Tím doplní aj štátna zástupkyňa Lucie Veselá (Jitka Schneiderová) a súdny lekár Alex Karpenko (Martin Myšička). (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa FormerSkyblu k tomuto seriálu (2)

Statok (2023) (E02) 

Po veľmi priemernom prvom dieli prišiel motív sériového vraha žien v druhom. Na túto obdobu Polície Modrava celkom slušný nápad, ale jeho dotiahnutie už mrzlo na každom kroku. Nebudem spomínať viaceré nelogickosti (urobili to tu predo mnou), ale nezúčastnenosť väčšiny postáv na tých hrozných udalostiach fakt bila do očí. Jo, vím – jasné, veď brutálne zabili iba tvoju exfrajerku – a výraz ako pri ozname na stanici, že vlak bude meškať 20 minút... Václav Hanzl v záverečnej scéne na koľajniciach správne psychopatický, dokonca by som povedal lajznutý starým Brúnom z legendárnej Studne, len sekera chýbala... Aj keď mňa už tieto detektívky asi nemajú moc čím prekvapiť, lebo od začiatku bol mojim favoritom. Záver s objavenou (predtým roky zmiznutou obeťou) to už bol čistý béčkový Hollywood...Vyšetrovací tím – no to je dílko samo o sebe. Najlepší je David Novotný (to ale neprekvapuje), mladý Březina tam je akosi do počtu. Noha je ideálny týpek na santusákov, max na hospodských štamgastov, ale rozhodne nie na kriminalistu. A nezachráni to ani barlička v podobe zabudnutej zbrane, keď ide na lov sériáka, čo by sa na neho podobalo... Jeho slintanie nad prostitútkami, ktoré predvádzajú nejakú tanečnú kreáciu na Titanik, ma už úplne dostalo do kolien....Úplne najhoršia je Judit Bárdos, ktorá sa väčšinu času tvári akoby len išla okolo a jej „čeština“ pôsobí aj na mňa neČecha ako trhanie osmičiek bez anestézie... Dielo skazy dokonáva Schneiderová v role štátnej zástupkyne, ktorú si zrejme prečítala až v aute cestou na natáčanie a v nejakej divnej parochni (či to je nejaký trendy účes?). A to nám stále hrozí návrat Beretovej :-( Táborský ako vždy správne slizký a odporný, ale Ch. Poullain s jazzovými dejchánkami v nejakom paláci a s tým jej neverným exotom, s vizážou a kotletami Franza Jósefa v juniorskom balení, ma skôr vyrušovali ako zapadali do deja.  Čo dodať? Tieto Budejky, Ostravy či Plzne sú na pondelkový večer namiesto zízania do krbu celkom dobrý relax. Človek si nemusí v rozbehu pracovného týždňa dvakrát hlavu namáhať, takže nič extra od toho nečakám. Ale aspoň o level by to mohlo ísť hore – nebolo by to na škodu... ()

Kniha hriechov (2023) (E07) 

Tak sa nám Juditka dočkala – konečne v českom seriáli úloha, kde mohla spokojne „mondočkovať“ po maďarsky... Atya úr isten! – áno, presne takto som chcel spolu s ňou zakričať po skončení tejto časti. Čistý chaos, kde netušíte kto je Burián a kto Barón, neviete  si ich ani vybaviť (lebo medzitým sú už mŕtvi), do toho stále viac šušlajúci Noha a stále infantilnejší šéf tímu Novotný, ktorý vykopáva zbrane trénujúcim komparzistom a skáče zo schodišťa do kartónov (omg!) Začína mi to pripomínať exteriérového pátra Knoxa. Až som sa bál, že na konci vyskočí Adamovská v župane (už radšej ako v plavkách) a prinesie na papieriku rozuzlenie rébusu... Dám jednu hviezdičku akurát za ten zámok, kde sa to natáčalo (a nevedel som si spomenúť, ktorý to je – Blatná, ďakujem), lebo jeho scenéria bola to jediné dobré na tomto diele (skazy)... ()

Reklama

Reklama