Reklama

Reklama

Mediálny magnát Elliot Carver (Jonathan Pryce) potrebuje nejakého sólokapra pre svoju novú globálnu televíznu sieť, a tak sa rozhodne rozpútať vojnu medzi Veľkou Britániou a Čínou. Pomocou telekomunikačného satelitu odchýli z kurzu britskú vojenskú loď, ktorú vzápätí potopia pri čínskych brehoch, a na konflikt je zamiesené. Proti Bondovi (Pierce Brosnan) stojí okrem iných Carverov pomocník Stamper (Götz Otto), ktorý má vďaka vrodenej genetickej chybe zamenenú bolesť a pôžitok. Bond musí odcestovať až na ďaleký Východ, aby odvrátil nebezpečenstvo atómovej vojny. Rovnocennou partnerkou sa mu stane agentka Wai Lin (Michelle Yeohová)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

TV spot

Recenzie (440)

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

S radostí mohu oznámit, že Zítřek nikdy neumírá je nejlepší Bondovkou pro vaše oči; ne, tohle je jen mé zbožné přání. Pierce Brosnan mi v roli Jamese Bonda přijde přjemným zpestřením oproti přechozím představitelům a i Michelle Yeohová v roli Bond girl je příjemná pro oči. Teri Hatcherová, která se zde také objeví v roli milenky Jamese Bonda je k nakousnutí (když zapomenu na její roli v Supermanovi). Jonathan Pryce, tentokráte v roli záporáka je také dobrý, ale ne zase tak dobrý jako v Roninovi. Tohle herecké obsazení filmu určitě prospívá, ale akce, která je zde nutností, je příliš těžkopádná. A to je největší zápor filmu. ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Krasojízda pokračuje a tentokrát má i nadčasovou zápletku s mediálním magnátem. Hrátky s Moneypenny připomínají zlaté Conneryho období. Nová M je trefou do černého a zjednává si stále větší respekt. Těžké břímě v podobě životní lásky 007 se do filmu podařilo napasovat v moderním hávu a nezabírá zbytečně moc prostoru. ()

Reklama

Sonnery 

všetky recenzie používateľa

JB18: Tady se to nejvíc zvrtlo. Vše, co jsem obdivoval na mém nejoblíbenějším hrdinovi je kompletně pryč. Fuč. Už před kulkama neutíká, ale běží jim naproti. Ženy jemně a šarmantně nesvádí, ale jenom š*ká. Příběh se nevyvíjí, ale frčí jede a to jednorázově bez jakého koli vývoje, oddechu, dramatu nebo čehokoli, jak tomu bylo za Conneryho. Bondovská atmosféra nulová. Pravda akční scény jsou skvělé, nápadité. Ale dřív bylo zajímavé sledovat co, jak a kdy Bond udělá nikoli tady. Z Bonda udělali frajera, kterej (se mi zdá) to bere všechno na lehkou váhu, laxně. Je znát předem určitá jasnost jeho nesmrtelnosti. Ač už stojí proti jakékoli hrozbě smrti, tak ho to nechá absolutně chladným. Hodí otočku, uhne spršce kulek ( i těm protivníkovým) a šupajdí si to pro skleničku s martiny. S ničím a snikým nemá problém. Nikdo totiž není silnější, rychlejší, šikovnější apod. Naopak všichni mají dokonalé vlastnosti prvotřídních zabijáků: slabí, většinou střelci slepci, hlavně hloupí, špatní řidiči. Jako bondovka je to chabý a já to hodnotím jako bondovku, ne jako akční film ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Zajtrajšok nikdy nezomiera” , priam naprosto majstrovsky vystihuje dvoch najväčších rivalov, t. j. mediálneho (novinového) magnáta Elliota Carvera, ináč náprotivok Williama Randolpha Hearsta, ale vari v trochu menšom merítku, keď zrovna "TOMORROW" ("Zajtrajšok"), označuje jeho pochybný Denník, ktorý príliš predbieha dané súvislosti, čo ešte v skutočnosti ani vôbec nenastali, a ďalej nikoho iného, než skrátka Jamesa Bonda, ktorý jednak (zatiaľ) "nikdy neumiera" , veď predsa sa nemôže stotožniť práve s tým, že zajtra by mal zomrieť, keď je stále iba prítomný čas, čiže dnes ! Carver je taktiež absolútne šialený blázon, ktorý túži (umelo) rozpútať III. svetovú vojnu medzi Veľkou Britániou a Čínou so začiatkom v juhočínskom mori s britskou fregatou H.M.S. Devonshire... Úvodným prostredníkom bude kódovač GPS, vďaka čomu sa iná, viditeľná loď môže stať ľahko "neviditeľnou" a prístroj, alias podmorský vrták Sea Vac, je už samotným urýchľovačom nasledujúcich, rýchlo spádových udalostí, kvôli ktorým sa neskôr stretávajú britský a čínsky agent/ka, aby započali prvotnú spoluprácu, ktorú budú naďalej i pekne rozvíjať, pričom Wai Lin ovláda bojové umenie, inak je zrejme zo všetkých Bondových dievčat snáď úplne najatletickejšou, alebo trebárs o Bondovej starej láske Paris, sa to síce povedať asi nedá, no i napriek tomu (ne)stihne včas zatiahnuť ručnú brzdu. Carverova pravá ruka Stamper a ľavá Dr. Kaufman, sú obidvaja nekompromisní sadisti, a tak to (ne)bude mať James Bond zrovna jednoduché, možno mu pomôže BMW 750iL i na diaľkové ovládanie... / Zajtrajšok nikdy nezomiera je jednoznačne, podľa mňa - najlepšou bondovkou s Pierceom Brosnanom, kedy sa asi nezhodnem s tými, ktorí tvrdia, že je ňou Zlaté oko. Dokonca ešte o chlp prekonáva i Jeden svet nestačí, že sa ani nestačím čudovať, ako ma vlastne táto "brosnanovka" pozitívne omráčila, najmä som si obľúbil malajskú krásavicu Michelle Yeoh. Aj hlavný naničhodník Jonathan Pryce, sa tiež poriadne vyfarbil, ale v negatívnom svetle, i keď si prednedávnom strhol rolu pápeža Františka, dokazuje, že mu nie sú cudzie ani extra záporné postavy, klobúk dole ! Škoda ale menšieho hereckého priestoru pre televíznu Lois Lane zo Supermana. Vskutku, nadpriemerný film. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

The Empire will strike back aneb "zpustlý agent ze zahnívajícího západu" postaví Občana Carvera před možnost volby - spokojit se s okurkovou sezónou, nebo zemřít.. Abych řekl pravdu, pár dní po Skyfall jsem si připadal jako bych sjel v Maserati z dálnice a drncal se čtyřicítkou obcí za rezavou Avií. Ústřední padouch byl spíše k politování, vždyť by na něj stačila i naše Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a Brosnan podal svého agenta 007 s takovou arogantní neohrožeností, že se o něj divák mohl maximálně bát, že chytne nějakou ošklivou pohlavní chorobu. V podstatě jediná zajímavá scéna budiž saigonská motocyklová honička, kde se to vzhledem k posedu Michelle Yeoh mohlo klidně zvrtnout i v honičku jiného charakteru, ale to by musel být James jiný frajer.. ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (60)

  • Producenti letmo zvažovali možnost vytvořit filmovou sérii, založenou na postavě Lin (Michelle Yeoh). (becki_tu)
  • Teri Hatcher (Paris Carver) prý roli přijala hlavně kvůli manželovi, který si vždycky přál mít doma bondgirl. (ČSFD)
  • Při honičce na motorce se v záběru objeví nákladní vůz IFA, vyrobený v NDR, důvěrně známý i z našich silnic. (offlineman)

Súvisiace novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (viac)

Reklama

Reklama