Reklama

Reklama

Potom, čo je schopný kňaz odsúdený na pobyt za mrežami kvôli údajnému zabitiu mníšky počas exorcizmu, investigatívny novinár je odhodlaný dopátrať sa v tomto prípade k zjavne utajovanej celej pravde. Mohlo sa skutočne stať, že kazateľ zavraždil mentálne chorú ženu, alebo v skutočnosti prehral boj s démonickými silami? (Richie4422)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (67)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Snad jen naivní divák by čekal něco lepšího, než je Friedkinův Vymítač ďábla. Vizuálně příjemný snímek odehrávající se na rumunském venkově stojí na konfrontaci boží víry a nevíry. Nevím, zda výraz ateismus se zrovna sem hodí. Každopádně mladá americká novinářka Nicole má konečně šanci zjistit, jak se to má nejen s Bohem, ale i světem démonů. Scénám posedlosti a vymítání nechybí poetika, závěr je lehce elektrizující. Pro někoho možná stokrát obehraný příběh, pro mne sympatický film, kde dohady ohledně Boha jsou tím nejlepším. Démonické řádění jsem ale přirozeně uvítal. Pravověrné fanoušky strašidelného filmu je ovšem třeba upozornit, že se jedná především o drama s několika málo temnými, snad se dá i napsat hororovými scénami. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Za námet aj prostredie dávam tvorcom palec hore, ale bohužiaľ bol celý koncept Crucifixion naozaj nevyužitý. Rumunský vidiek, tajomné úmrtie a následné vyšetrovanie? Fajn, môže byť, ale nabudúce poprosím podobnú tému natočiť napínavejším, atmosférickejším a celkovo profesionálnejším spôsobom. Takto som sa dočkal len znesiteľného, na jedno zhliadnutie sledovateľného priemeru. Škoda. ()

Reklama

stration 

všetky recenzie používateľa

Xavier Gens dokázal, že horory umí. Výborně a zručně natočený film, jehož největší slabinou je právě téma vymítání. Moc nového totiž nenabídne, scénář je šablonovitý a žádné velké překvapení se nekoná. Škoda tak talentovaného režiséra na takovou látku. Doporučuju Gensovi sehnat nějaký originální scénář, který se nebojí pošlapat zaběhlá klišé a zase to bude pecka. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Neviem či by som mal odvahu napísať v úvode nejakého, hocijakého filmu, tobôž hororu, text: “podľa skutočnosti”. Ono sa nejedná o až tak zlý snímok v danej tématike, no celé mi to prišlo strašne “lacné”. Nie spracovaním (!!), no z hororového hľadiska skrátka akési príliš “svetlé”, bez temnej stránky, čo danému žánru neskutočne škodí. Veď predsa samotné vykonávanie exorcizmu by malo byt nosným pilierom, ktoré by malo byt z pohľadu žánru ťažiskom, na ktorom by malo všetko stáť. Jednoducho povedané, takéto pasáže by mali mať najväčšie grády, aby si divák z onoho filmu aspoň niečo pamätal, keď všetko ostatné nespĺňa kritéria, ktoré by skrátka mali byť samozrejmosťou. Vyslovene sklamaný nie som, pár okamihov v podobe nápadov (muchy na kunde) potešilo, no toto je zas a znova málo ... ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Exorcistických hororov vychádza v posledných rokoch nemálo a svoj prínos danej téme sa posnažil aj rešpektovaný francúzsky režisér Xavier Gens. Nič prevratné však nevytvoril, dve - tri strašidelné scény, o ktoré sa pokúsil vlastne až tak strašidelné neboli, postavy boli charakterovo plytké a prostredie rumunského vidieka malo low-budgetový look. Gens v podstate vyrukoval iba s x-krát videným klišé, ktoré skúsenejšieho diváka nemá čím ohúriť. Keď to porovnám napríklad s atmosferickým Deliver Us from Evil z roku 2014, Crucifixion je o dve triedy horším filmom. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (3)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi, kdy při exorcismu zemřela jeptiška Irina Cornic. Událost se stala v Tanacu (Rumunsko) v roce 2005. (Pajkenzi)
  • Rumunský kněz Daniel Petru Corogeanu, který prováděl exorcismus a zavinil smrt jeptišky, dostal 14 let za mřížemi. (Pajkenzi)
  • Čtyři jeptišky, které pomáhaly při exorcismu, byly odsouzené za zabití v rozmezí od 5 do 8 let. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama