Reklama

Reklama

Potom, čo je schopný kňaz odsúdený na pobyt za mrežami kvôli údajnému zabitiu mníšky počas exorcizmu, investigatívny novinár je odhodlaný dopátrať sa v tomto prípade k zjavne utajovanej celej pravde. Mohlo sa skutočne stať, že kazateľ zavraždil mentálne chorú ženu, alebo v skutočnosti prehral boj s démonickými silami? (Richie4422)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (67)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Exorcistických hororov vychádza v posledných rokoch nemálo a svoj prínos danej téme sa posnažil aj rešpektovaný francúzsky režisér Xavier Gens. Nič prevratné však nevytvoril, dve - tri strašidelné scény, o ktoré sa pokúsil vlastne až tak strašidelné neboli, postavy boli charakterovo plytké a prostredie rumunského vidieka malo low-budgetový look. Gens v podstate vyrukoval iba s x-krát videným klišé, ktoré skúsenejšieho diváka nemá čím ohúriť. Keď to porovnám napríklad s atmosferickým Deliver Us from Evil z roku 2014, Crucifixion je o dve triedy horším filmom. ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Dobrý horor se zajímavým příběhem. Dočkáme se i mírného napětí,strachu a i dojde na leknutí. Herecké obsazení sympatické a že film je založen na skutečnosti je už taková sladká třešnička na dortu. Co mě vždycky nejvíc zajímá na takových hororech je jméno démona a jeho pověst. ( Akce - Filmové Rande + Yoshimitsu Filmová Výzva ) ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Docela líbilo, ale připadá mi, že Crucifixion Gens natočil jen proto, aby něco natočil. Není tu vidět ani stopa snahy přijít v rámci žánru s něčím novým. Zkrátka ateistická holka, která má ke své nevíře osobní důvod, přijede do rumunského vidlákova (všichni tu mluví perfektně anglicky) a začne odkrývat pozadí nevydařeného exorcismu. Nicméně natočené je to docela hezky, démonovo blbnutí, byť ničím nevybočující z normálu, mě bavilo a navrch hlavní hrdinka byla docela sympaťanda, ačkoliv v hraní má ještě mezery. Pořádně to zahutnit atmosférou a přidat na strašení by filmu sice prospělo, ale i tohle bylo nakonec dostačující. Každopádně vzhledem k režisérovu jménu se jedná o mírné zklamání. 60% ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Sympatická hlavní postava a atmosférický rumunský venkov sráží primitivní a zbytečně explicitní scénář. Film mnohem lépe fungoval v investigativní rovině, než v té hororové a kdyby se tvůrci více zaměřili na méně jednoznačné provedení, bylo by to mnohem lepší. Závěr film degradoval na úroveň obyčejného hororového béčka, což je škoda, protože rozjezd to mělo více než slušný. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Strašne ma to nebavilo. Americkému divákovi to asi bude fuk, ale ako Slovákovi mi prišlo strašne vtipné a trápne, ako každá postava na chudobnom rumunskom vidieku ovláda lámanú angličtinu. Wtf. Xavierovi Gensovi povesť nádejného a kontroverzného hororového režiséra (Hranice smrti, The Divide) dlho nevydržala a v The Crucifixion sa veľmi rýchlo potopil do béčkarského bahna. Príbeh nezaujímavý, z inak pozoruhodného rumunského vidieka nie je vydestilované pre dej nič zaujímavé, ani atmosférické. Občas sa objaví TROCHU zaujímavejšia scéna, ale CELKOM podarený záber. Ale to je asi tak všetko. 30 % ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (3)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi, kdy při exorcismu zemřela jeptiška Irina Cornic. Událost se stala v Tanacu (Rumunsko) v roce 2005. (Pajkenzi)
  • Čtyři jeptišky, které pomáhaly při exorcismu, byly odsouzené za zabití v rozmezí od 5 do 8 let. (Pajkenzi)
  • Rumunský kněz Daniel Petru Corogeanu, který prováděl exorcismus a zavinil smrt jeptišky, dostal 14 let za mřížemi. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama