Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (227)

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

Asi nejlepší a nejzábavnější disstrack na komunismus a kapitalismus zároveň v podobě přetahovaný o licenci na kultovní hru Tetris na pozadí vrcholu Studené války.... Geniální politická satira podle skutečný události s neskutečně zběsilým tempem, dynamickým vyprávěním, audiovizuálně pestrou škálou originálních nápadů, hravou herní stylizací a charismatickým castingem [sympaťák Taron Egerton je s každým novým filmem stále větší hvězda]. TETRIS je zkrátka skvělým feel-good filmovým překvápkem, u něhož nemáte sebemenší šanci se nudit. Víc takových "videoherních" adaptací prosím! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vyznať sa v ekonomických kľučkách, biznisových podrazoch a presnejšie v dobových reáliách, bol by som maximálne nadšený. Má to perfektne oproti šedej realite upgradeovanú zápletku, super casting a skvele to graduje. Vzhľadom na všadeprítomný nadhľad nemožno tvorcom vyčítať to, že ide pomaly o nerdovskú verziu Jamesa Bonda s mustážou, práve naopak, absolvovať jednotlivé levely a držať palce hráčovi číslo jedna bolo oveľa zábavnejšie, než by to bolo v prípade serióznej drámy. Taron Egerton tu vyzerá ako Luke Perry. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

A pritom taká blbosť, povedal by si nejeden. Z tetrisu sa stala súčasť studenej vojny. Človek by bol až zvedavý, koľko pravdy je vo filme prezentované, ale so zvedavosťou nemusí ísť ďaleko, pretože samotná hlavná postava, skutočný Henk Rogers uviedol, že je to na tom pravdy skoro nič. Trochu si filmári vypočuli jeho príbeh a ostatné si prikrášlili. Klasická hollywoodska biografia so stereotypnými Rusmi. Niektorí recenzenti tu ale vypisujú záhady, ktoré neodhalila žiadna dejepisná knižka. Napríklad, že dej filmu sa "presunul do Ruskej federácie", alebo že film perfektne ukazuje "sondu do prehnitého komunizmu v Rusku (ako aktuálne kvôli práve prebiehajúcim udalostiam na Ukrajine)". O Sovietskom zväze sa u nás asi už v školách neučí a ak áno, tak Ukrajina nebola jeho súčasťou. Alebo ide o recenzentov, na ktorých sedí rýmovačka: Adam v škole nesedel, abecedu nevedel. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Celý film je o třech stranách, které se v Sovětském svazu přetahují o získání licencí na Tetris. Rusáci jsou tam vyobrazení poněkud skanzenovitě. Není to úplně navážno, ale ani ne přímo řachanda, takže jsem nevěděl jestli se jich bát, nebo se jim smát. Navíc Taron Edgerton v hlavní roli mi na to nějak neseděl. Vůbec jsem mu nevěřil, že je to fotr od rodiny někde v Japonsku. Prostě je to celé tak nějak mezi, tak hodnotím stejně tak. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

To by jeden nepovedal, že toto bude vlastne napínavý politický thriller ... s výbornou dynamikou, so zaujímavým (aj keď prikrášleným) príbehom, s veľmi slušným vizuálom a skvelou hudbou. Ja som síce nikdy nebola fanúšikom videohier, ale pamätám si keď v 90-tych rokoch na tetrise frčal môj muž. Dobré nápady nepoznajú hranice.  ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (20)

  • Skutočný Henk Rogers (Taron Egerton) povedal, že film neodráža celkom skutočnosť a mnoho vecí je prikrášlených či vymyslených: "Je to hollywoodsky scenár, je to film. Nie je to o histórii, takže veľa z toho, (čo je vo filme) sa nikdy nestalo. Filmári sa nás často pýtali, ako to naozaj bolo... Pokiaľ šlo o autentickosť, snažili sa čo najviac akceptovať naše zmeny. Ale keď sa to začalo dostávať do [kreatívneho rozmachu ako] automobilová naháňačka a tak ďalej, tak to už bolo o tom, že: 'OK, teraz je to už len na nich.' Nemohli sme nič zmeniť." (Arsenal83)
  • Na záberoch, kde sú zobrazené Henkove (Taron Egerton) osobné údaje v jeho cestovnom pase, je hlavné mesto Holandska chybne napísané ako Amsterdamn namiesto Amsterdam. (MikaelSVK)
  • Ve filmu za Akemi Rogers (Ayane Nagabuchi) přišli ruští velvyslanci v Japonsku s výhružkou, aby se manžel vrátil domů. Ve skutečnosti se tohle nikdy nestalo. (Yorkcz)

Súvisiace novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Reklama

Reklama