Reklama

Reklama

Unesený

  • Česko Můj syn (viac)
Trailer 2
Veľká Británia / Francúzsko, 2021, 96 min (Alternatívna 91 min)

Edmond Murray (James McAvoy) je rozvedený muž, ktorý sa odsťahoval od svojej bývalej ženy Joan (Claire Foy) a ich sedemročného syna, aby sa mohol venovať svojej kariére za hranicami. Keď chlapec zmizne, Murray sa vracia do Škótska. Onedlho vyjde najavo, že ich dieťa bolo unesené. Rodičia najprv prepadajú zúfalstvu, ale potom Murray dokáže, že je ochotný urobiť čokoľvek, aby syna našiel. Vydáva sa na cestu, ktorá ho privedie až na pokraj síl a spochybní všetky jeho presvedčenia. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (50)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Keď niečo natočí ten istý človek po 4 rokoch podľa toho istého scenára, tak nemôže dopadnúť inak ako rovnako. S výnimkou hercov. Tí boli v tejto britskej verzii oveľa lepší. Vo francúzskej Mélanie Laurent nerobila nič len plakala. A Guillaume Canet bol nepresvedčivý. Tu je to presne opačne, charaktery sú zahrané oveľa lepšie, čo však z toho, keď filmu chýba viac thrillerového nádychu alebo silnejšia dráma. Proste slabo napísaný scenár nevykúpi ani najlepší herec. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Dve najzaujímavejšie veci som sa dozvedel až po dopozeraní filmu. Prvá bola tá, že James McAvoy nedostal žiadny scenár a vedel len o najzakladanejších aspektov príbehu, teda takmer čistá improvizácia. Druhá bola tá, že Christian Carion (režisér, scenárista) natočil v roku 2017 originál a v roku 2021 si strihol svoj vlastný remake. A teraz k tomu čom som sa dozvedel pri sledovaní filmu. Celú dobu som mal pocit, že scenárista si zobral dovolenku. Skrz zistenie č. 1 sa ten pocit dá čiastočne ospravedlniť, ale postavy reagujú nelogicky a robia často strašné chujoviny. V príbehu sa rozohráva akási medzinárodná zápletka, ktorá je následne totálne odstavená na vedľajšiu koľaj. Prečo by sa niečo také malo odohrávať v nejako zapadákove, kde je všetko ako päsť na oko? Pár v zložení James McAvoy a Claire Foy si zaslúžil oveľa lepší scenár. Chápem, že to mohla byť pre nich zaujímavá skúsenosť, ale pre mňa ako diváka tuctová záležitosť zabitá podivným správaním postáv. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Carionovi asi jeblo, a tak natočil britský remake francúzskeho “My son”, ktorý vlastne vznikol ani nevedno prečo. Ako skutočne sa mi rozum pozastavuje nad tým, prečo jeden režisér natočí dva “rovnaké” filmy, ktoré sú vyskladané na rovnakých princípoch. Je zaujímavé sledovať improvizáciu mne osobne sympatického McAvoya, ktorý reční bez scenára, no od spojenia žánrov: drama-krimi, očakávam ďaleko viac. Úvod slušný, jadro ušlo, záver úplne odseknutý, akoby si so samotným snimkom už nikto nechcel dávať žiadna námahu. Hlavne, že sa niečo natočilo, čo tam pozom, že to nemá čo ponúknuť. ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Můj syn je film dvou naprosto rozdílných polovin. Zatímco ta první totiž nabízí poměrně výrazné, tísnivé a přesvědčivé áčkové drama, tak ta druhá je nevěrohodným, snad až akčním béčkem, a mě moc mrzí, že se tvůrci nedokázali držet žánrového nastavení právě z oné první dramatické poloviny po celou dobu, kde fungovali jak silné emoce, tak působili skvělé herecké výkony a chvílemi mi jako rodiči běhal i až mráz po zádech. Ten žánrový zvrat navíc nechápu o to víc, že vzhledem k veškerému dějovému vývoji ona druhá polovina působí jako nesedící pěst na oko a veškeré do té doby fungující jednotlivosti postupně mizí a jsou spíš nahrazovány naivností a tuctovostí. Co každopádně hraje zásadním způsobem celému filmu do karet, je naprosto dech beroucí, fascinující a nedocenitelné, syrové, zamračené a přesto přenádherné prostředí Skotka, čehož dokázali tvůrci nadmíru dobře využít a záběrů na onu čarovnou krajinu je více než dost, a je to prostě nádhera, poskytující celému filmu jeho výraznou atmosféru zcela zadarmo. Opomenout ovšem nemohu ani očekávaně výborný emoční výkon Jamese McAvoye, mile překvapila i Claira Foy, ale i ostatní herci, tedy minimálně ti z té první poloviny. S odřenýma ušima tedy nakonec budu hodnotit průměrnými třemi *, ale opakuji, je to škoda, jelikož odehrávat se to ve stylu celé první poloviny filmu, šlo by o pořádně hutné, ponuré, silné drama, takto se ale prostě jedná jen o poloviční zážitek, kazící přihlouplé, nevěrohodné akčně thrillerové finále. ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Nebýt J. McAvoye a jeho hereckýho výkonu, možná bych šel s hodnocením ještě níž. Kromě něj je ještě plusem pošmourný a sychravý prostředí, který obvykle známe ze severských filmů, no a tam ty klady pomalu končí. Dokonce si troufám říct, že existuje přímá úměra mezi vyslovením "my son" z úst a kvalitativním úpadkem filmu. Prostě ke konci už to diváka přestane zajímat, hlavní rozuzlení je takový nijaký a velice slušná první třetina je ta tam. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie sa začalo koncom októbra 2020 a natáčalo sa v celom Škótsku, hlavne v blízkosti Škótskej vysočiny. Natáčanie v Lochabere sa prerušilo po pozitívnom teste na COVID-19. (Arsenal83)
  • James McAvoy nedostal žiaden scenár či dialóg, a je si vedomý len tých najzakladanejších aspektov príbehu. Rovnako ako v originálnej francúzskej verzii, stvárnenie jeho postavy je založené na improvizácii a reakciách na udalosti, ktoré sa pred ním rozvíjajú. (drake31)

Reklama

Reklama