Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edward (Johnny Depp) je výtvorom starého vynálezcu, ktorý však zomrel skôr, ako ho stačil dokončiť a nahradiť dômyselnú konštrukciu ostrých nožníc ľudskými rukami. Edward zostal úplne sám v chátrajúcom hrade a ktovieako dlho trvalo, kým ho celkom náhodou objavila podnikavá zamestnankyňa kozmetickej firmy Peg (Dianne Wiestová), ktorá sa nad ním zľutovala a vzala ho so sebou do mesta. Hoci Edward vyzerá ako nejaké hrozivé monštrum, v skutočnosti je dobrácky, milý a veľmi plachý. čoskoro si získa uznanie a obdiv svojím strihačským umením, či už ako záhradník alebo kaderník. Lenže, ako to už chodí, sú medzi nami aj ľudia závistliví a zlí, ktorým chlapcova obľuba nedá spať, najmä keď si všimnú náklonnosť, ktorú prejavuje k príťažlivej mladej Kim (Winona Ryderová), ktorá je jediným človekom, ktorý mu rozumie... (TV JOJ)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (viac)

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

05.04.2013

Jedinečnou možnost vidět na velkém plátně tituly jako Hello, Dolly!, Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, 2010: Druhá vesmírná odysea, Mistr, Střihoruký Edward, Smrtonosná past a další budou mít… (viac)

Depp a Burton v říši divů

Depp a Burton v říši divů

09.08.2008

Filmový svět zná spoustu dvojic. Momentálně dost možná nejznámější a bezpochyby nejvytíženější jsou Johnny Depp a Tim Burton. Jejich spolupráce začala už v roce 1990, kdy spolu natočili Střihorukého… (viac)

Reklama

Reklama