Reklama

Reklama

Pojďte pane, budeme si hrát

(seriál)
  • Československo Kdo to hodil, pánové (viac)

Série(2) / Epizódy(11)

Jeden je malý a hloupoučký. Druhý protáhlý a vychytralý s mlsným jazýčkem. Jednoho dne se potkali u Kolína a dali se do řeči. Po dlouhém klábosení o tom, jak měli geniální předky a příbuzné zjistí, že jsou bráchové a začnou si spolu hrát. Prožívají spolu mnohá dobrodružství a hry, které však nejsou ze strany toho většího zrovna čestnou zábavou. Ale malý medvídek to snáší vcelku dobře a tak oba navozují řadu úsměvných situací. (stub)

(viac)

Recenzie používateľa the_weaver k tomuto seriálu (14)

Pojďte pane, budeme si hrát (1965) 

Ide o mimoriadne preceňovaný seriál "večerníčkov", reálne hodnotenie by malo byť o desiatky perc. bodov nižšie. Treba uznať, že autori experimentujú s náročnými osvetovými a na svoju dobu pokrokovými témami ako šikana, manipulácia, individuálny automobilizmus, doping, či zväzky partnerov rovnakého pohlavia, a niekedy sa im naozaj zadarí (Nazdar, kedlubny!) ale občas sa dosť hľadajú (vtipná kaše) alebo opakujú zdĺhavé gagy (jeli k vodě). Najsilnejšou stránkou tak je nepochybne hudba a tiež intelektuálna nenáročnosť, keďže sa to dá pochopiť, aj keď má človek príznaky CoViD-19, takže je to skutočne vhodné aj pre najmenších.↵ Pre porovnanie uvediem, že v 60. rokoch vznikali ohromne zábavné diely série Road Runner, Bugs Bunny či Tom a Jerry z farbičky Chucka Jonesa. Rád by som preto videl akéhokoľvek súdneho človeka, ktorý by bol schopný mi úprimne tvrdiť, že hodnotenie Pojďte pane na ČSFD je zaslúžene vyššie než hodnotenie spomenutých sérií. A ak by sme mali zostať v Československu, tak hľadám odvážlivca, ktorý obháji vyššie hodnotenie Pojďte pane než má trebárs seriál Pat a Mat či Mach a Šebestová. ()

Série 1 (1965) (S01) 

Ide o mimoriadne preceňovaný seriál "večerníčkov", reálne hodnotenie by malo byť o desiatky perc. bodov nižšie. Treba uznať, že autori experimentujú s náročnými osvetovými a na svoju dobu pokrokovými témami ako šikana, manipulácia, individuálny automobilizmus, doping, či zväzky partnerov rovnakého pohlavia, ale občas sa dosť hľadajú (vtipná kaše) alebo opakujú zdĺhavé gagy (jeli k vodě). Najsilnejšou stránkou tak asi je intelektuálna nenáročnosť, keďže sa to dá pochopiť, aj keď má človek príznaky CoViD-19, takže je to skutočne vhodné aj pre najmenších. ()

Potkali se u Kolína (1965) (S01E01) 

Úvodná lekcia genealógie pre najmenších nasledovaná kurzom manipulácie pre každého. ()

Jak jeli k vodě (1965) (S01E02) 

Pozrime sa. ako sa hneď v druhej epizóde navážajú medvedi do individuálneho automobilového turizmu! To byla krásná hra! ()

K princeznám se nečuchá (1965) (S01E03) 

Škoda, že tupovoliči toto podobenstvo o nenažranom populistovi a jeho naivnom elektoráte nepochopia ani keby veľkého medveďa daboval sám Babiš či Fico. Navyše obaja medvedi sú tak fejkoví hrdinovia ako Fico s Dankom dôstojníci alebo Miloš Zeman nositeľom ceny za občanskou odvahu. ()

Jak jedli vtipnou kaši (1966) (S01E04) 

Ryžová kaša na slano? To bude asi zlý vtip. Ale absolventovi vysokej školy života možno i to predať ako zázračný prípravok na zvýšenie IQ. Škoda, že autori nezvládli dokončiť diel a lepšie ukázať, ako si poradiť so šikanou malého väčším. ()

Držte si klobouk (1966) (S01E05) 

spíše Výchova klobouků v Čechách ()

Jak šli spát (1967) (S01E06) 

Tak som opäť raz podcenil záver 60. rokov v ČSSR. Lebo detskú verziu Mejdanu v Las Vegas, akurát so svatbou páru rovnakého pohlavia, som vážne nečakal. ()

Série 2 (1970) (S02) 

Práve vtedy, keď som porozumel zámeru autorov (hravým spôsobom varovať deti pred spoločenskými neduhmi) a konečne nadobudol pocit, že sa im v tom začalo dariť a našli správny recept, tak prišiel koniec seriálu. Buď teda chceli prestať v najlepšom alebo doplatili na to, že odradili publikum nepodarenými experimentami v prvých dvoch dieloch. ()

Co to bouchlo? (1970) (S02E01) 

"Pojďte, pane, budeme hulit a vymýšlet u toho nový díl plyšáků." To je patrně jediná situace, kdy bych tento díl považoval za zábavný, a ne otravný. A nezachránila to ani narážka na okupanta či (protirežimní) dehonestace příslušníků SNB. ()

Psí kusy (1971) (S02E02) 

Pozoruhodné, jak ve srovnání s dílem Co to bouchlo? tvůrci politicky otočili a vytvořili díl, ve kterém plyšáci v duchu nejhorších tradic StB unesou a vyslýchají hudebníka, který si dovolil zdravit jinak než by se od něj očekávalo. A pro politicky nezorientované diváky z toho vyšla přízemnost ve stylu "Pojďte, pane, budeme se prát a chcát a podezírat cizí psy, že nejsou tím, co o sobě tvrdí, jenom abychom jim nemuseli vrátit kalafunu." ()

O pardálu, který voněl (1971) (S02E03) 

Jak kočka udělala z medvěda troubu Konečne jedna poučná epizóda zo života. A to rovno o alfa kočkách, no stále prístupná pre deti. Vrcholom manipulátorského umenia kočky je veta, ktorú o sebe povie veľký medveď: "Takový trouby v Africe nemáte, že jo?" ()

A neříkej mi Vašíku (1972) (S02E04) 

Medvedi od (b)obrieho splachovača Využitie odpadu na stavbu minigolfu nasledované spievanou lekciou o vykynožení živočíšneho druhu kvôli ľudskej nenásytnosti podanou v tajomnej atmosfére - tak to som vážne od toho prihlúpleho normalizačného seriálu nečakal. ()

Nazdar, kedlubny! (1973) (S02E05) 

Vydarená osveta o zjavne večnom probléme nepoctivých obchodníkov (šmejdov), ktorú by však radšej mali radiť do popoludňajšieho vysielania pre dôchodcov miesto ranného bloku pre deti. A ak by sa uzákonila povinnosť premietať tento diel na predvádzacích akciách, tak by sa šmejdom definitívne zatnul tipec. Chvályhodný je i dôraz na recykláciu stavebného materiálu zo skládky. Len sa divím, prečo autori prestali s tvorbou seriálu práve vtedy, keď po dlhom tápaní konečne našli fungujúci recept. ()

Reklama

Reklama