Reklama

Reklama

Vražda v divadle

  • Česko Vražda v Londýně (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na divadelných doskách v londýnskom West Ende je dlhoročná hra Pasca na myši hitom a filmový Hollywood klope na dvere. Arogantný americký režisér Leo Kopernick (Adrien Brody), v USA zaradený na čiernu listinu, dostane za úlohu zadaptovať na filmové plátno záhadnú vraždu podľa scenára Mervyna Cockera-Norrisa (David Oyelowo). Avšak s podmienkou, že producenti nemôžu hru sfilmovať skôr ako šesť mesiacov po skončení jej divadelného predstavenia. Keď sa zrazu v zákulisí začnú hromadiť mŕtvoly, cynický detektív Scotland Yardu inšpektor Stoppard (Sam Rockwell) a nadšená policajná nováčička strážmajsterka Stalkerová (Saoirse Ronan) musia na ceste k identifikácii vraha zladiť svoje osobné rozdiely a pracovné zvyklosti. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (156)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tom George si na svoj filmový debut zvolil celkom zaujímavý nápad. Konkrétne sa rozhodol priniesť trošku satiru do starého známeho konceptu detektívok od Agathy Christie. Dokonca sa film zameriava na jej divadelnú hru "The Mousetrap". A máme tu viacero vecí, ktoré ma bavili. V prvom rade ide o satiru. Takže sa film rozhodol celé toto poňať ako komédiu. A mnoho fórov fungujú a dokonca viete pochopiť čo adresujú. Plus keď vidím Sama Rockwella ako unudeného patetického detektíva, ktorý na mňa pôsobí ako keby si niekto požičal Harryho Holea z knižnej série Jo Nesba, o zábavu je postarané. No rovnako funguje aj jeho partnerka strážmajsterka Stalkerová. Mimochodom... chudák dievča s takým priezviskom. Ale vystihuje to miestami aj jej charakter. A potom je tu spracovanie, ktoré na mňa tak trošku pôsobí, že réžie sa ujala práve naša fiktívna obeť Leo Kopernick. A funguje to skvele. Tento film je vlastne tak trošku spracovaný v štýle, ako si niekto iný myslel, že tak by sa detektívky robiť nemali a treba dodržiavať pravidlá a podobne. Ja som si to skutočne užil a bavilo ma to, akurát som mal pocit, že v strede trošku filmu dochádzal dych a začal trošku prešľapovať. Humoru bolo menej a snažil sa nás zamotať, no nejakým spôsobom mu to moc nešlo. Pôsobí to viac nasilu, než nejaký reálny dobrý moment. A trošku to spomalí tempo. Ale nie je toho moc, čo by som "See How They Run" mohol vytknúť. Niektoré fóry sú možno predvídateľné a je tu pár scénok, čo som si povedal, že možno to nebol úplne najlepšíe nápad, ale nenašiel som tu nič, čo by nejako vyslovene prekážalo. Z kina som odchádzal spokojný a rozveselený. Hodnotenie: B+ ()

necisty 

všetky recenzie používateľa

Téma na motivy Agathy Christie mám rád, o to víc, když se v nich samotná "Agatha" objeví. Tentokrát ale její ztvárnění není kdo ví jak zázračné a to bohužel ani další postavy, i když jsou hrány kvalitními herci (snad jen Adrien uspokojil). Když se k tomu ještě hodně táhne větší první polovina filmu, tak lehký drive závěru už ničemu nepomůže. Osobně nechápu, proč to šlo do kina. ... GA Cinema ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

V zásade úsmevná a dobre zvládnutá jednohubka. Jej doménou je parodizácia žánru a zároveň jeho využitie k prerozprávaniu tradičného detektívneho príbehu. Odľahčený mód funguje tak na polovicu. Niektoré vtipy prešumia kvôli nezáživnej forme a nedobrému načasovaniu, iné zase fungujú na výbornú. Tomovi Georgeovi ešte chýba nejaká tá skúsenosť, aby vytvoril konzistentnú vec. Taktu mu výrazne pomáhajú herci. Kupodivu všetci sú tu lepší ako Rockwell, ktorý jediný je tu bezcharakterný čudák. Chápem prečo, ale aj tak. Takáto postava sa k nemu veľmi nehodí. V zásade ale pozitívna vec, ktorá funguje viac, ako by som predpokladal, hoci nie v scénach v ktorých by to bolo potrebné. Byť v postavách viac hĺbky bolo by to o hviezdu naviac. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Na lyže, aneb whodunit, jak má být.. Konkurence pro Riana Johnsona, která si rozverně střílí z klišé detektivek Agathy Christie (viz. úvodní monolog napuštěného directora Kopernicka), ale zároveň dává najevo, jak bezmezně je miluje. Zválený Rockwell připomínající svou rozvážností Oldu Vlacha i přehnaně snaživý konstábl Saoirse Ronan, jsou hereckou ozdobou, ale nad nimi ještě ční nečekaný šoumen Brody, který svým predikčním storyboardem dodá zavedeným pořádkům ten správný říz. Upozorňuji, že sledování v původním znění je stejnou nutností, jako vyvarování se ukvapených závěrů.. „It's a whodunit. You've seen one, you've seen 'em all!“ ()

jefff 

všetky recenzie používateľa

Stylová detektivka, která mohla být ještě stylovější a hlavně zábavnější. Já se na Vraždu v Londýně opravdu hodně těšil a spíš jsem zklamaný. Rockwell odvádí standard, ale jinak je to takové nedotažené. Zejména v první polovině nefunguje úplně humor ani tempo příběhu není zrovna ideální. Ve druhé části se oba pilíře zlepší, ale prostě to mohlo být celé lepší. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (5)

  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama