Reklama

Reklama

Než sa diabol dozvie, že si mŕtvy

  • Slovensko Než diabol zistí, že si mŕtvy (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pôvodne chceli spáchať dokonalú lúpež bez zbraní, bez násilia, bez problémov. Všetko sa však niekde zvrtlo a teraz sú z nich vrahovia.
Bratia Andy a Hank Hansonovci majú finančné suchoty, jeden si užíval za cenu daňových únikov, na ktoré mu práve prišiel daňový auditor. Druhý nemá prácu, a teda ani peniaze na výživné pre svoje dieťa a bývalú manželku. A tak si vymyslia skvelý plán – vylúpia zlatníctvo, ktoré patrí ich rodičom. Ako to však už býva so smelými, ale nie príliš premyslenými plánmi, nič nevychádza tak, ako si predstavovali, a obaja muži sa dostanú do nepríjemnej situácie zaváňajúcej kriminálom. Pri lúpeží totiž prišla o život ich matka a otec sa pustil do pátrania po jej vrahoch... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (450)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Pekelne depresívna štúdia pokryvených rodinných vzťahov, ktorú rozohní nešťastná udalosť. Postavy majú viacej osobnostných slabín a charakterových dier než sme v americkom filme zvyknutí, a scenárista ich za to ženie do najhlbších pekiel. Dej je nepredvídateľný a hoci snímka pôsobí akoby bola o 20 minút dlhšia než naozaj je, nuda nehrozí. Skrz-naskrz oldschoolová psychologická dráma s veľmi dobrými hereckými výkonmi, thrillerovými prvkami a ozvláštňujúcou multiflashbackovou skladbou. Film, ktorý vás psychicky vyčerpá. Prekliatim novinára je vidieť taký film doobeda. Zvyšok dňa je potom načisto „vyflusnutý“. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Sice mě trochu mrzí, že vyprávění postavené na promíchané kauzalitě a nepředvídatelnosti byl ponechán dost nedoslovný a otevřený závěr, ale jinak předvedli Lumet a s ním i všichni přítomní herci vskutku obdivuhodné výkony. Depresivní, hluboko pod kůži se deroucí příběh dvou životních ztroskotanců, který od začátku řádně utahuje šrouby a nezanechá v divákovi ani jiskřičku pozitivní energie. Takhle vypečenou rodinku Hollywood snad ještě nepamatuje, vzešlý poznatek "Jak křehké mohou být rodinné vztahy tváří v tvář těžké životní situaci" mi bude pulzovat v hlavě ještě hodně dlouho... ()

Reklama

Webb 

všetky recenzie používateľa

Drsné a smutné rodinné drama o tom, čeho všeho je člověk schopný, aby získal peníze. Film má uvěřitelný mrazivý děj, poskládaný mozaikovitě časovými posloupnostmi, úhly pohledů jednotlivých osob na konkrétní časový linie, dobrou režii, herecké výkony a podařený scénář. Pochválit musím dále střih a vynikajicí kameru. [7/10] ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veterán S. Lumet, ktorý má na konte pecky s Al Pacinom, ako Dog afternoon a Serpico, je stále ešte v slušnej forme a natočil solidný thriller s výborným hereckým obsadením. Niektoré strihy a opakované scény z rôznych pohľadov jednotlivých postáv miestami trošku narušujú rytmus, ale základ je dobrý príbeh, a ten tu je. Nepriehľadnuteľný je oscarový P.S.Hoffman, ktorému sa situácia úplne vymkla z rúk. Slabšie štyri hviezdičky. 70%. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Výborný snímek, ve kterém Sidney Lumet dokazuje, že ještě nepatří do starého železa a že ještě ve svém požehnaném věku umí natočit dynamickou a napínavou podívanou. To přepínání mezi jednotlivými postavami je místy sice nepřehledné a nevíte v jaké době se zrovna nacházíte, jinak ale nemám filmu moc co vytknout. Herci hrají jako z partesu a celý je to takový mile oldschoolový.80% ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (6)

  • Název filmu byl převzat z irského přípitku, jehož celé znění je: "May you have food and raiment, a soft pillow for your head; may you be 40 years in heaven, before the devil knows you're dead." (Matty)

Reklama

Reklama