Reklama

Reklama

Sourozenci Jon a Wendy Savageovi spolu nijak zvlášť dobře nevycházejí, ale jsou nuceni postarat se o starého otce, jenž se o ně nikdy příliš nezajímal. V hlavních rolích excelují Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, režii má Tamara Jenkinsová.  Ve svém druhém celovečerním filmu dosáhla režisérka a scenáristka Tamara Jenkinsová něčeho velmi neobvyklého - její příběh totiž nutí diváky zároveň se smát i plakat.
Jon Savage a jeho sestra Wendy jsou už dávno dospělí a moc dobře spolu nevycházejí, ani se o to nesnaží. Jsou však nečekaně vytrženi ze svých sebestředných životů a musejí se postarat o starého otce Lennyho postiženého demencí, který se však o své děti nikdy příliš nezajímal. Představitelé obou hlavních hrdinů Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, která byla za ztvárnění této role navržena na Oscara, svými výkony umocňují zajímavý a lidsky silný příběh, který brilantně analyzuje složitou rodinou situaci, v níž se prolíná nechuť a pochyby s bolestí, obavami i láskou. Film měl premiéru na Sundance Film Festival 2007. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (95)

ladko 

všetky recenzie používateľa

Herecké obsadenie sľubovalo silný zážitok, lenže niekedy ani výborní herci nie sú zárukou výborného filmu. The Savages je veľmi rozvláčny film, občas veľmi nudný a hlavne bez žiadneho efektu na diváka. Emócie tento film vo mne vôbec nerozdúchal, napriek tomu, že Wendy a Jon sa naplakali vo filme dosť. Kde sa stala chyba? Ťažko povedať. Možno na mňa film tak nezapôsobil preto, že nemám v rodine nikoho s chorobou, nikoho o koho by sa trebalo starať. Neprežívam krízu stredného veku, do svadby mám ďaleko a nemám žiadne domáce zviera. Proste žiadny z motívov filmu ma nechytil za srdce. Jedinými plusmi filmu sú tak herci a tých pár úsmevných momentov. P.S.:Viete prečo Jon vždy plakal, keď mu jeho poľská priateľka urobila volské oká? Lebo chcel praženicu.:) ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Staroba spolu so svojimi chorobami, všemožnými diagnózami, nemohúcnosťou a závislosťou od starostlivosti iných je sviňa vec...nielen pre človeka samotného ale aj pre jeho okolie...Za to, ako presne a citlivo to Tamara Jenkins napísala a zrežírovala si zaslúži pochvalu!!! Najviac sa mi páčil ten "smiech cez slzy" a psychologicky zaujímavé charaktery dvoch súrodencov (fantastickí Hoffman&Linney). Škoda, preškoda, že občas sa dej naťahuje a vkráda sa jemná nuda..No dobrý pocit zostáva! ()

Reklama

nunka 

všetky recenzie používateľa

Život bez príkras, reálny, taký, aký žijeme. Savages citlivo analyzuje povahu a dynamiku ľudských vzťahov, má mierne melancholicky nádych a nezaprie sa v ňom ani otlačok ženského rukopisu. Laura Linney hrá bravúrne, Hoffman mi napodiv vôbec nevadil. Nežne napísané, realisticky zahrané, skrátiť minimálne o 15-20 zbytočných minút a šla by som s hodnotením vyššie. ()

Handle 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch filmů, na kterém není špatné nic, ale prostě si mě tak úplně nezískal. Trochu jsem si u toho popřemýšlel, ocenil výborné výkony Laury Linney i Philipa Seymoura Hoffmana, ale celkový dojem spíš "neurazí nenadchne". Ovšem co bych na tom změnil / ubral / přidal vlastně nevím. PS. Proč je český překlad Divoši, to by mě vážně zajímalo... ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Celkem slušné drama s excelentními hereckými výkony a několika životními pravdami. Bohužel je to celé až moc dlouhé a člověka už to po nějaké hodince docela přestane bavit, zvláště když podobný příběh viděl už párkrát zpracovaný. A to občasné pokoušení se o humor mi tam vůbec nesedlo a spíš to rušilo. Kdyby z toho udělali čistokrevné drama, tak by to dopadlo mnohem lépe. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (3)

  • Philip Seymour Hoffman hraje staršího bratra Laury Linney. Ve skutečnosti je však Linney starší. (mi-ib)

Reklama

Reklama