Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(viac)

Recenzie (733)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tento diel je slabší ako jednotka, ale moc by som to neporovnával, pretože je to trošku iný film a je tu aj dosť zmien. Chyba tu síce Arnold, ale drsný Danny Glover je dosť dobra náhrada a taktiež aj Gary Busey, či Bill Paxton je dosť dobrý zo svojimi hláškami. Máme tu ale opäť výborný vzhľad Predatora, ktorý ma so sebou tento krát väčšiu výbavu ako v jednotke. Špinavé ulice Los Angeles vystriedali džungľu a Predator teraz šponuje napätie iným štýlom, stále však zaručene fungujúcim. Vynikajúca Silvestriho hudba to všetko podtrháva. Už vieme kto a čo je Predator zač, ale aj tak tento film dokáže ponúknuť dobré a napínavé akcie, ktoré miestami tromfujú originál. Velké plus je aj strih filmu. Minutáž je takmer identická s prvým dielom a aj tu sa v poslednej trištvrte hodine, nespúšťa noha s plynu. Luxusné finále rovnako kvalitné ako v prvom diely. Obe časti milujem už od dectva a keď vidím kvality AvP, tak s hodnotením musím ísť dopredu. Obľúbený soundtrack: Tunnel Chase. 90% - 5* ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,669,413Tržby Celosvetovo $57,120,318║ Ako klobúk dole pred týmto pokračovaním, keď si zoberiem čo sa natočilo za obdobie 2000až2011 v tomto žánri, tak toto veselo môžem označiť za jeden zo žánrových klenotov a na pokračovanie moc, moc vydarené, obsadenie sadlo, masky a triky perfektné, príbeh pútavý + obratná akcia, šikovná kamera, ľahký humor sadol. __pôvodne:/70%/ __ naposledy videl cez rok 2011 a mením na __/90%/__ ()

Reklama

lamps 

všetky recenzie používateľa

Žádná akční bomba, nýbrž jen poctivě odvedené řemeslo, které nedělá nedostižné jedničce žádnou velkou ostudu. Městské prostředí sice nenabízí tolik možností pro budování husté atmosféry jako neproniknutelná džungle, ale pro kvalitního scénáristu a režiséra je to skvělá výchozí pozice pro jednoduchý příběh, hromady mrtvol a ještě více vystřílených zásobníků, což tvořilo ostatně důležitou součást i v prvním díle. A byť je na první pohled znát, že je to druhý díl a všechno je tu hráno strašně na doraz a na efekt, reřisér Hopkins si jde za svým a za hodinu a půl nám naservíruje slušnou porci nenáročné akční zábavy, kterou podtrhuje skvělá hudba Alana Silvestriho a sympaťák Danny Glover. Škoda jen toho chaotického střihu a výpravy, ale to už bychom asi chtěli až moc.. 3,5* ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Predator 2" je očividne slabšie pokračovanie svojho predchodca. Schwarzenegger je minulosť. Žezla sa chopil afro-americký herec Danny Glover. Asi by ani tak nevadila absencia Arnolda Schwarzeneggera, ale zmena prostredia Predatorovi evidentne uškodila. Díky presunu z tropickej džungle do džungle veľkomesta už nemá tento snímok tajomné exotické kúzlo prvej časti. Predvedie sa nám tu síce celá partia Predatorov, ale to situáciu moc nevylepší. Taktiež i v hlavnej úlohe policajta Harrigana si viem predstaviť lepšie typy ako je toporný Danny Glover. "Predator 2" má ešte stále môj rešpekt, ale táto druhá časť za jedničkou proste výrazne zaostáva. Takže viac ako tri hviezdičky jej dať nemôžem. *** ()

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Naivně jsem si myslel, že s odstupem času přivane nostalgie sympatičtější auru i na tenhle filmu, ale bohužel. Námět, který měl nakročený ke slušné dvojce z kategorie ‚dražší, větší, velkolepější‘, nakonec pohřbila Hopkinsova rutinérská režie. Tam, kde si McTiernan vychutnával masakrování vojenské jednotky, tam Hopkins jenom skládá obrázky jednolitě za sebe. Závan filmařské invence přichází maximálně tak v odkazech na Camerona. Danny Glover si střihnul ostřejší parafrázi Rogera Murtaugha, o zbytku škoda mluvit. Tři tečky vlastně jenom za ten lovcův arzenál, který si rád vychutnávám v rámci jedné kulťácké herní pecky. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (57)

  • Ve scéně v čase 1:20:47 má Mike Harrigan (Danny Glover) prázdný zásobník a zbraň si dává do pouzdra, ale ve scéně v čase 1:23:28 si lze všimnout, že zbraň je nabitá. (dc125)
  • Mike Harrigan (Danny Glover) má ve filmu zbraně Desert Eagle (ráže .44 magnum), CAR-15 s granátometem M203 (ráže 40x46 mm) a Benelli M1 Super 90 (ráže 12 Gauge). (dc125)
  • Natáčení prvního Predátora (1987) v džungli bylo velmi obtížné, ale natáčení dvojky v Los Angeles paradoxně také. Filmaři v postranních uličkách často zápolili s hromadami odpadků a s hromadami krys. Situaci asi nejlépe demonstruje skutečnost, že členové štábu jednou při přípravě scény našli mrtvolu a museli tak kontaktovat úřady. (dopita)

Súvisiace novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (viac)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (viac)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (viac)

Reklama

Reklama