Reklama

Reklama

Čokoláda míru

  • Kanada Peace by Chocolate (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý syrský uprchlík Tareq Hadhad se po bombovém útoku na otcovu továrnu na čokoládu snaží přizpůsobit nelehkému životu v městečku Antigonish v Novém Skotsku. Ani zde se nevzdává svého snu stát se lékařem. Jeho otec Issam však naléhá, aby se raději soustředil na to, jak v nové zemi přežít. Tareq a jeho rodina se proto vydávají jinou, ale dobře známou cestou a znovu vybudují Issamův obchod s čokoládou. To, co zpočátku vypadalo jako nostalgický pokus udržet si zbytky starého života, se však k Tareqově zděšení přes noc stane senzací. Je postaven do role obchodního ředitele a musí se rozhodnout, zda povede expandující podnik, nebo přijme nabídku vrátit se na lékařskou fakultu. Film je natočen podle skutečných událostí. (HBO Max)

(viac)

Recenzie (4)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Som prekvapený tak nízkym hodnotením, inde vysoko nad 60%. Asi je problém, že je to o utečencoch, ale toto nie sú žiadni príživníci, tak hejt nie je na mieste. To sú reálni utečenci so schopnosťami, nie Krovaci s iPhonami a kultúrou znásilňovania. Mali by byť skôr inšpiráciou než hádzaný do jedného vreca s odpadom. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Krásny a inšpiratívny skutočný príbeh sýrskych utečencov, ktorí začali v Kanade svoj nový život. Začiatky sú samozrejme ťažké, ale vďaka miestnej komunite to bolo pre Tareqovu rodinu o niečo ľahšie. Film mal príjemnú atmosféru a páčilo sa mi, že pôsobil takým realistickým dojmom. Issamova cesta za úspechom jeho čokoládovne a Tareqov sen stať sa doktorom - to sú v podstate dve hlavné línie, ktoré sprevádzajú v podstate celý film. Niektoré sny sa splnia, iné narazia na rôzne prekážky. Každopádne, všetka česť utečencom, ktorým sa podarilo "aklimatizovať" a žijú svoje nové životy v spokojnosti a bezpečí. Btw. Žasnem nad tými hodnoteniami "odpad", ale som presvedčený, že to je len čistý hejt kvôli zobrazenej téme... Za mňa silné 4* ()

Johnny.ARN odpad!

všetky recenzie používateľa

Dal som tomu šancu, ale počúvať arabčinu a skoro stále čítať titulky pri filme s dabingom nedávam. A ani tá téma ma nezaujala. ODPAD! ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Film podľa skutočných udalostí, zachytávajúci „udomácnenie“ utečeneckej rodiny v Kanade. Vedenie príbehu nie je zlý, ale koncepcia a servírovanie by mali byť viac objektívnejším. Osobné hodnotenie: 68% (**)  ()

Reklama

Reklama