Reklama

Reklama

Beštia

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) zobral svoje dve dospievajúce dcéry na výlet do Južnej Afriky, kde sa zoznámil s ich matkou, ktorá nedávno zomrela. Dúfa, že výlet do divočiny im pomôže aspoň čiastočne zahojiť túto čerstvú ranu. Na výlet do buše si vyberú najlepšieho sprievodcu, rodinného priateľa a zoológa, ktorý pozná každú skalu v tejto oblasti. Spočiatku sa cesta javí ako sen každého milovníka divokej prírody. Nálada sa zmení, keď v domorodej dedine uvidia čerstvé následky besnenia dravca s hrivou. Po bolestivom stretnutí s pytliakmi si mohutný lev vzal do hlavy, že človek je jeho najväčší nepriateľ, a Nate s jeho dcérami to čoskoro zistia na vlastnej koži. V snahe ochrániť svoje územie a udržať si pozíciu pána tvorstva urobí táto šelma všetko, aby votrelcov zo svojho sveta vyhnala. Civilizovaný lekár s dvoma dospievajúcimi dievčatami proti nemu nemá šancu. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (225)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Je fakt, že eco hororov sa netočí až tak veľa a len zopár ich stoji zato. Tento mi dosť pripomínal po stopách zabijaka, ale ten oproti tomuto filmu bol oveľa záživnejší, nemal otravne baby, ale za to mal surovú potvoru Gustava a niekedy ešte surovejšiu občiansku vojnu. Na pozadí bola rodinná tragédia a odcudzenie sa a pravé tato dovolenka, to mala napraviť. A samozrejme aj napravila, ale inak ako by to postavy z tohto filmu čakali. Je to stále ta obohratá pesnička, rozdiel býva len v zvieracom monštre( Tiger, Krokodíl, lev, medveď, diviak) a iné. Ako som už písal, tie dve teenky boli neskutočne otravne a to hlavne tá staršia, ale im sa lev vyhýbal, ako inak. Boj leva s človekom bol úsmevný, ten koniec naozaj nezvládli. Digitálni levi mi nevadili, ale čo mi vadilo bol predvídateľný dej a to od začiatku až do konca. Čakal som aj stret s pytliakmi a veru som sa nemýlil. Len slabučké 3*. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

No se scénářem si tu hlavu nikdo moc nelámal. Aby tvůrci dostali hlavního hrdinu s dcerami a průvodcem do bezvýchodné situace, neváhali použít kdejaké klišé a idiotské chování postav bylo občas až alarmující. Nicméně jakmile se do toho vložil lev, bylo se na co dívat a je celkem jedno, že má šelma přinejmenším maturitu z gymplu. Trikaři se vyblbli a výsledkem je, že tahle bestie podle mě patří k těm nejlepším, jaké kdy studia vytvořila. Útoky byly efektní a došlo i na nějaká ta krvavá zranění, ačkoliv v tomto ohledu se film drží spíš zpátky. Ale nevadí. I herecky je to oukej. Ostatně na Elbu je vždy spoleh. Jen jedna z dcer, která měla tendenci řešit rodinné trampoty v nejnevhodnějších chvílích, mi lezla na nervy. Ale tak co už. Slušná práce, která mě ujistila v přesvědčení, že jediné safari, které se mě kdy bude týkat, je to ve Dvoře Králové. 60% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Český distribučný názov je lepší než ten originálny, keďže jeho dvojité čítanie (v množnom čísle) sa skvele hodí k tomu, kto tu sú v skutočnosti beštie. Ide samozrejme o pytliakov, levova pomsta je potom iba logickou reakciou. Že si to odnáša nevinná rodina, je len zhoda okolností. Úvodné reči nepovažujem za tak zbytočné ako väčšina, pretože len dokresľujú Kormákurove témy typu bezmocnosť človeka a civilizácie voči silám a nebezpečenstvu prírody. Darmo môže byť manžel špičkový lekár, keď svoju ženu z rakoviny nevylieči. I keď sú triky považované všeobecne za vydarené, mňa síce kvalitne urobený, ale stále digitálny lev nepresvedčil. Ani záverečný súboj, v ktorom je zrazu akosi menej schopný než dovtedy. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Stereotypní survival, který má sice plusové body za lva, ale jinak zas tak moc neskóruje. Vizuál predátora neoslní, napětí na mě nefungovalo a drasticky zde chybí výraznější background hlavní postavy dostatečný natolik, aby o ni měl divák alespoň z části starost. Neurazí, ale čekal jsem vybroušenější jízdu s větší žánrovou zábavností či inovací. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Idris Elba sa bije s levom, to je prakticky celý film. Samé o sebe by to nebol problém, pretože podobné jednoduché survival thrillery sa už v dnešnej dobe netočia a čakal som, že si to užijem aspoň ako takú obyčajnú Béčkovú zábavu. Lenže nie. Beast síce slušne vyzerá, má fajn herecký výkon ústredného Idrisa a aj po technickej stránke mu nie je veľmi čo vytknúť, keďže to točí skúsený Baltasar Kormákur. Ale čo z toho, keď ten film nemá žiadne tempo, ani kúsok atmosféry, napätia, vôbec nevyužíva prostredie, v ktorom sa odohráva a ešte aj postavy sa neraz chovajú tak tupo, že som im prial čo najrýchlejšiu smrť už v prvej polhodine. Má to hodinu a pol, ale úprimne som si myslel, že sledujem trojhodinový film. CELKOVO: 4/10 ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené