Reklama

Reklama

Beštia

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) zobral svoje dve dospievajúce dcéry na výlet do Južnej Afriky, kde sa zoznámil s ich matkou, ktorá nedávno zomrela. Dúfa, že výlet do divočiny im pomôže aspoň čiastočne zahojiť túto čerstvú ranu. Na výlet do buše si vyberú najlepšieho sprievodcu, rodinného priateľa a zoológa, ktorý pozná každú skalu v tejto oblasti. Spočiatku sa cesta javí ako sen každého milovníka divokej prírody. Nálada sa zmení, keď v domorodej dedine uvidia čerstvé následky besnenia dravca s hrivou. Po bolestivom stretnutí s pytliakmi si mohutný lev vzal do hlavy, že človek je jeho najväčší nepriateľ, a Nate s jeho dcérami to čoskoro zistia na vlastnej koži. V snahe ochrániť svoje územie a udržať si pozíciu pána tvorstva urobí táto šelma všetko, aby votrelcov zo svojho sveta vyhnala. Civilizovaný lekár s dvoma dospievajúcimi dievčatami proti nemu nemá šancu. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (221)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Včera ma inšpiroval kinoparťák a tak som si Beštiu pozrel aj ja dnes. Síce s prestávkou na 7 Days to die, ale nebolo to z dôvodu žeby ma film nebavil. Napriek priemernej digitalizácii levíka film ma celkom dobrý spád, nestretávame sa tu s lgbt antináboženskou agitkou a veľa podobných filmov nie je takže podobne ako súputnik z kinosál dávam slušné 4*. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Objektivně je to možná na víc, ale nějak se tady sešlo moc záporných faktorů dohromady. Herecky toporný Idris, úplné tragické filmové dcery, ještě tragičtější strejda a pak ten lev? Mašina? Ani nevím, jak to nazvat, rychlejší, než gepard o velikosti buvola a hlavně tak strašně digitální, až mi z toho nadskakoval monitor. Prostě pozvolna stupňující se filmové utrpení vrchlolicí soubojem na  férovku, (šelma proti Elbovi) u které jsem se musel chvílemi štípat do stehna, jestli se mi to nezdálo. Bohužel ne a to je moje hodnocení na konci přísnější. Jedna a něco, ať mě nesežere lev ! ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Šílený Scar, který nechá v Africe krvácet víc lidí než krvácivá horečka vs. neúplná rodinka z velkoměsta na žádoucím teambuildingu. Kormákur by rád pozdvihl prachobyčejné animal attack béčko dlouhými záběry a vcelku povedeným CGI, tu a tam si něco vypůjčí od jiných (vidiny vdovce ala The Grey, park strýčka Attenborougha), ale ten marný boj s pitomoučkým scénářem mu otrhá tkáň technické vytříbenosti až na kost. Ve finále, které připomínalo Lvího krále střiženého soubojem Harmoniky Elby a Franka s hřívou, mi scházel už jen opičák Rafiki, aby se otočený zády předklonil a ukázal, co si o tom máme myslet.. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dve veci prečo sa mi to páčilo. Za prvé: takýto jednoduchý námet, kde skupinku ohrozuje divoká zver mám rád. Za druhé: je tu sympaťák Idris Elba. Samozrejme sú tu aj ďalšie veci, ktoré sa podarili a to je napríklad napätie alebo atmosféra. Niektoré scény majú naozaj šťavu. No na druhú stranu, nájdu sa tu pochopiteľne aj scény, kde len krútite hlavou nad tým, ako uvažujú postavy. Každopádne takých scén tam veľa nebolo. Beštia je len obyčajná jednohúbka na nudný večer, ale bavili ma prelety kamerou na Afrikou, nečakané útoky a aj hudba veľmi pekne dokresľuje dianie. Taký Lovci levou sú oveľa lepší, ale to je trošku inakší film, nie taký priamočiary. No aj Beštia ukáže pazúry a celkom sa na ne oplatí pozrieť. S prižmúreným poškrabaním okom od leva dávam aj tu štvú, pretože mi to naozaj rýchlo utiekalo a videl som aj oveľa horšie filmy na takýto spôsob. 75% - 4* ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Je fakt, že eco hororov sa netočí až tak veľa a len zopár ich stoji zato. Tento mi dosť pripomínal po stopách zabijaka, ale ten oproti tomuto filmu bol oveľa záživnejší, nemal otravne baby, ale za to mal surovú potvoru Gustava a niekedy ešte surovejšiu občiansku vojnu. Na pozadí bola rodinná tragédia a odcudzenie sa a pravé tato dovolenka, to mala napraviť. A samozrejme aj napravila, ale inak ako by to postavy z tohto filmu čakali. Je to stále ta obohratá pesnička, rozdiel býva len v zvieracom monštre( Tiger, Krokodíl, lev, medveď, diviak) a iné. Ako som už písal, tie dve teenky boli neskutočne otravne a to hlavne tá staršia, ale im sa lev vyhýbal, ako inak. Boj leva s človekom bol úsmevný, ten koniec naozaj nezvládli. Digitálni levi mi nevadili, ale čo mi vadilo bol predvídateľný dej a to od začiatku až do konca. Čakal som aj stret s pytliakmi a veru som sa nemýlil. Len slabučké 3*. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)
  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Reklama

Reklama