Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle stejnojmenného knižního bestselleru. Film vypráví skutečný příběh dvou elitních stíhacích pilotů amerického námořnictva, kteří pomohli zvrátit vývoj v nejbrutálnější bitvě korejské války – Jesseho Browna (Jonathan Majors), prvního černošského letce v historii námořnictva, a jeho spolubojovníka a přítele Toma Hudnera (Glen Powell). Jejich hrdinská obětavost a trvalé přátelství z nich nakonec udělaly nejslavnější wingmeny námořnictva. (KIT.HL)

(viac)

Videá (3)

Trailer 5

Recenzie (29)

bourec 

všetky recenzie používateľa

Leteckejch scén je jako šafránu. Natočený jsou navíc dost staticky, a bez většího úsilí diváka přikovat do židle. Ani scény mimo letadel nejsou nijak zajímavý, což je ovšem logický, když přihlédneme k minimální sympatičnosti hlavních postav. Mám pocit že v poslední době filmů s průměrnou kvalitou přibylo, a člověka minimální množství filmů nasere, a nebo ohromí. Filmovej průmysl začíná bejt čím dál tím větší nuda. 50% ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

když si člověk přečte synopsi, tak to zní velmi dobře a věřím, že knížka může být fajn a v realitě šlo o silný příběh. Jenže nic z toho se nepovedlo převést na plátno. O Jessem ani Tomovi se tady vlastně nic moc nedozvíme. Tom je taková nemastná neslaná a hlavně extrémně plochá figura a Jesse se chová velmi často jako ko*ot a spíš mě štval než abych mu fandil. Chápu, že si cestou do kokpitu musel projít spoustou nepříjemností, což ho udělalo značně nedůvěřivým vůči okolí, ovšem nic z toho nám film neukáže a divák si tak může jen domýšlet. Kapitolou sama pro sebe jsou pak "bitevní" scény, které jsou ve filmy celkem dvě a ani jedna nestojí za větší pozornost. Nechci nijak znevažovat ani zpochybňovat hrdinství a přátelství těchto dvou pánů, ovšem tenhle film jim dělá spíš medvědí službu a tu si úplně nezaslouží...40% ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film o udalostiach prvej kórejskej vojny, ktorý by nikdy nevznikol nebyť toho, že hlavná postava je prvý Afroameričan v letectve amerického námorníctva. Ale to nevadí, vadí skôr to, že sa o postave dozvieme veľké kulové, ale sympaticky vôbec nepôsobí. Je to ako Top Gun, ktorému ukradli slnečné okuliare a namiesto pilotného preukazu má len preukaz do knižnice. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Zapomenutý film o jedné zapomenuté válce, jak poetické. Bylo celkem jasné, že při boji s Top Gunem to tento film vyhrát nemůže, ale že to bude takový provar, to si fakt nezaslouží. Překvapilo mě, jak je Devotion vlastně dost starosvětsky natočený film, jak si libuje v dlouhých záběrech, klidných střizích a velmi volném tempu. Což mě na něm dost bavilo, i když také ne celou dobu a nakonec jsem jej dokoukal nadvakrát. Hlavní dvojce Glen Powellovi (také z Top Gunu) a Jonathanovi Majorsovi (snad se nad nim teď nezavře voda) fandíte od začátku a snad je neúspěch filmu neodradí od náročnějších látek, jež čekají na zfilmování. Jo, není to žádný majstrštyk, ale tak hrubé hodnocení si nezaslouží. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Silnejšie dve hviezdy, na štyri sa to nevytiahlo z viacerých dôvodov. Napriek tomu, že film má takmer dve a pol hodiny, tak sa vlastne v ňom toho až tak moc neudeje, to nedostižný Top Gun Maverick stihol akcie aj príbehu toľko, že to až pekné nie je. Samozrejme to tak nemôže zrovnávať, pretože je to absolútne nezrovnateľné. Je tu kopa vaty, ktorá nebola na škodu (dialógy, scény vo Francúzsku apod.), ale jednoducho cítiť, že na väčšiu veľkolepejšiu a dlhšiu akciu nebol rozpočet. Čo chválim, tak samozrejme to málo, čo sme z akcie dostali, tak bolo na vysokej úrovni, fakt že kvalitka a práve preto zamrzí, že to nevyskočilo vyššie. Herecky to bolo fajn, aj keď známejšie mená sú tu len dve a to Glen Powell z Mavericka a Jonathan Majors, bývalý Kang, ktorý si to posral na plnej čiare v Hollywoode a bude zaujímavé sledovať, čo s ním posledný prehratý súd urobí, pretože je to veľká škoda, je to veľký talent a hrá skvele vo všetkom, do čoho sa pustí. Osobne mám zmiešané pocity, očakával som priemerný film, ale napriek tomu som očakával predsa len o trošku viac, ako som nakoniec dostal. Ale možno pri opakovanom zhliadnutí to prehodnotím, ako som kedysi prehodnotil aj Red Tails a iné podobné snímky. Hudba bola nevýrazná, žiadny zapamätovateľný motív a čo sa týka scén, tak vrátane tej finálnej, nebolo to veru extra emotívne, napriek tomu, že sa o to film snažil. Vyšlo to tak naprázdno, ako v nejakom TV filme, čo ma mrzí, lebo toto malo na omnoho omnoho viac. Ale to nie je vina režiséra ani zúčastnených, ale skôr poslabšieho scenára. Keď si predstavím, koľko vojnových filmov som videl s podobnou dĺžkou snímku a čo všetko sa do nich podarilo vtesnať, tak to fakt zamrzí. Dobové spracovanie bezproblémové, obdobie, ktoré si film vybral, taktiež nepatrí tie často vyberané, takže tu problém nenastal. Ale jednoducho nemastné neslané s vyššími očakávaniami, preto "len" tri lepšie hviezdy. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (5)

  • J.D. Dillard použil na natáčanie niekoľko skutočných lietadiel, ako napríklad F4U Corsair, AD Skyraider, MiG-15, dve stíhačky F8F Bearcat a vrtuľník HO5S-1. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v americkém státě Georgia, konkrétně v Savannah, Tybee Island a Statesboro od 4.2 do 13.4.2021. (BMW12)
  • Medaila cti, ktorú nosí Glen Powell na konci filmu, je skutočná Medaila cti, ktorú udelil a nosil Tom Hudner Jr. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

30.09.2022

Píše se rok 1998, tým Chicago Bulls se podruhé v historii snaží získat třetí zlatou medaili v řadě, když se rázem jeden z důležitých členů týmu a zároveň excentrický divoch Dennis Rodman rozhodne, že… (viac)

Reklama

Reklama