Reklama

Reklama

Edifis, kráľovnin architekt dostane úlohu od Kleopatry aby postavil v Egypte Cézarovi palác do troch mesiacov. Aby to však stihol ,bude potrebovať pomoc. Preto sa vydá do Galska ,aby tu našiel miestneho druida a priateľa Panoramixa. Ten sa vydá do Egypta spolu s Asterixom, Obelixom a psíkom Idefixom aby pomohli Edifovi úlohu splniť. (STV)

(viac)

Recenzie (156)

reich 

všetky recenzie používateľa

Animované filmy Asterixe a Obelixe jsou ve většině případů velice povedené. Nutno říct, že je pozdvihuje geniální český dabing. Všeobecně toto je můj nejoblíbenější film ze všech. Asterix a Kleopatra je film, který je hodně doprovázen písničky až působí muzikálově. Ale jinak je doprovázen gagy, vtipnými scénkami... Nechybí piráti a film je plynulý a krásně ubíhá. 95% ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Jak říká papoušek: pořád ty stejné triky. Jenže fungují na jedničku a jsou podpořeny satirou na pracovněprávní vztahy ve Francii (ti Egypťané jsou blázni) - zajímavé, že ani po letech reformování, ani po zvolení Sarka se dodnes nic nezměnilo. Jen to zobrazení Kleopatry není politicky korektní - ty ženské stereotypy! Ex - ministryni Džamile S. by z něho naskakovala husí kůže. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Hurá na ně! - Hurá na nás?" Útočit na Galy nadopované čarovným ionťákem by určitě neměli piráti, Římané, Eygypťani ani nikdo, kdo má rád svůj funkční pohybový aparát. To ví každé malé dítě, ale v rámci zábavy je potřeba, aby se našlo pár naivků pokoušejících své štěstí. Galská síla mne zase jednou pobavila, stejně jako jejich stavitelské schopnosti, ale ty muzikálové vsuvky patří dle mého obelixovského názoru k těm otravnějším. ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa

"Proste ty triky jako vzdycky..." Nejen pirati se setkavaji s Asterixem a Obelixem v DRUHEM dilu filmovych adaptaci (puv. komiks z r. 1965 nese shodny nazev). Galska trojice v cele s Panoramixem se tentokrat vypravuje do Egypta, aby zachranila kuzi priteli architektovi, ktery musi na pocest Caesara postavit palac za tri mesice. Animace je uz vic na urovni sesitu (proti jednicce, kde byla kresba trochu odlisna) a celkove je dejove a vypravou tento dil bohatsi. Trochu mi lezly na nervy pisnicky, ktere me v cestine misty tahaly za usi, ale je to subjektivni. ### Co ale musim doporucit a jakoze miluju originalky: NEKUPUJTE DVD!! (u nas v posetkach od Filmhouse.cz). Original je formatu 4:3, kdezto na dvd je 16:9. Zpocatku mi to prislo na moderni televize super, ale jake bylo me zjisteni, ze je to pouze OREZ!, nikoli sirokouhla verze. Jinymi slovy sledujete horsi, zmensenou verzi filmu, nahore i dole seriznutou do formatu 16:9. I to bych jeste mooozna prekousnul (se zavrenyma ocima), ale to, ze se tato dvd verze cuka jak prase!, to uz je hanba a distributor by si zaslouzil kopanec vitekam. Ne, tohle je presne cesta, kdy pirati vyhravaji. Jestlize existuje remasterovana francouzska BR verze, nebo alespon pekna ceska televizni, a na ceskem ofic. DVD je umisten tenhle bastard, paskvil, nebo co to vlastne je....tak teda sorry, ale jdu to stahnout z netu. Takhle se video opravdu prodavat nema a kazi to pekny film. "U Osirise!" ### ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

V svojom druhom animovanom dobrodružstve Asterix a Obelix dosiahli tú správne vyváženú zmes zábavy. Príbeh stávky Kleopatry a Cézara je síce zobrazený miestami ťarbavou kresbou, ktorá má však svoj šmrnc a punc originality. Podobne vtipy z príbehu plynú nenásilne a aj piesne do neho zapadajú. Či už je to útek z pyramídy, z väzenia, Cézarov špeh či útok Rimanov na stavbu, všade sa darí udržať správnu mieru a neskĺznuť do grotesky. Pri Jupiterovi, Merkúrovi, Tutatisovi, Bélénosovi, Belisamovi či Osirisovi. Ako bonus záver priamo odkazuje na komiks. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama